Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко

Руският външен министър се срещна с Джон Кери
Обновена: 5 юни 2014 22:32 | 5 юни 2014 22:32,
245
Лавров: САЩ да използват влиянието си върху Порошенко
Снимка: БТА

Русия се надява, че САЩ ще използват влиянието си над новоизбрания украински президент Петро Порошенко за прекратяване на насилието и военната операция. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след среща с държавния секретар на САЩ Джон Кери, предаде ИТАР-ТАСС.

Срещата се състоя в хотел в центъра на Париж, в навечерието на тържествените церемонии по случай 70-годишнината от дебаркирането на съюзниците в Нормандия.

"Ние много се надяваме, че влиянието на САЩ върху новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко ще бъде използвано за прекратяване на нагнетяването и конфронтацията", изтъкна Лавров. "Не се съмняваме, че нашите американски партньори могат и влияят на Порошенко и това навярно се потвърждава от факта, че първото си посещение той направи не в Донбас, както бе планирал, а в Полша за среща с президента Обама", добави Лавров.

Руският външен министър заяви, че е обърнал внимание на Кери за това, че някои от предприеманите напоследък действия от страна на САЩ и ЕС не помагат за създаване на конструктивен диалог. "Напротив, те създават у някои деятели в Киев илюзията, че всичко им е позволено. Подобен подход няма да доведе до нищо добро", отбеляза Лавров.

Той заяви също, че властите на Украйна трябва да направят първата стъпка и да прекратят "наказателната операция" срещу своя народ, за да открият пътя към обединението на страната.

Лавров отбеляза, че насилието трябва да бъде прекратено "от всички страни, защото там има и така наречените трети сили".

"Но аз съм убеден, че първата стъпка трябва да направи този, който се смята за отговорен за сигурността на своята държава. Първата стъпка трябва да бъде прекратяването на така наречената контратерористична, а всъщност наказателна операция, и аз съм убеден, че и Луганск, и Донецк в този случай ще направят това, за което неведнъж са говорили: ще бъдат готови да прекратят огъня и да седнат на масата за преговори. С посредници или не, това вече не е важно", заяви Лавров.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Башар Асад наби канчетата на професионалните терористи обучавани и финансирани от САЩ.САЩ нищо не са спечелили.Спечелили са еврейските богаташи.Обикновения народ плаща данъци, и дава пари за оръжия с които САЩ в цял свят тероризира местното население и ограбва ресурсите на страните.
88
0
 
2
 
! Отговори
До 150 ти преди 9 години
Не е срамно да си русофил,не е срамно да си ресофоб,срамно е когато си ***(мноого) и го показваш пред всички и за тава цяр няма.
87
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АНОНВ този парламент, дори да гласуват единодушно 240 депутата пак няма да има кворум... - защото този парламент е нелигитимен...
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом американците критикуват Путин, още 100 години да е жив и здрав и да е президент на РФ. Значи работи добре!
85
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
САЩ спечели най-важната война в човешката история... - студената... - Студената война беше войната на "Северните Кореи срещу Южните Кореи"... - "Източните Германии срещу Западните Германии"... - знаем кои победиха и напълно беше оправдано...
84
4
 
0
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Лавров има и по малко коса от Кери ! Нервите влияят на косопада !Интересно всички шефове в Русия , дори и най главния /не смея да кажа даже името му/ са с минимално количество коса ! Не е лесно да се управлява такава Гигантска Държава , отразява се тежко....
83
0
 
0
 
! Отговори
АНОН преди 9 години
119 депутата кворум ли са бе, Странджа и легитимни ли са техните решения? Има два отговора - Да или НЕ . Сложи една кльомба на един от тях.
82
0
 
3
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Няма да ходя в ЕАС, защото той ще дойде при нас. А и като гледам как ти цъкат минуси, явно и другите са разбрали ме си болен.
81
4
 
1
 
! Отговори
до 133 преди 9 години
Искат ни още как. Изкупуват като луди имоти и то основно по черноморието. Това е целенасочена политика за заграбване на първо време на 50 км ни черноморска ивица. Завета на Петър Първи е да се завладее цялото черноморско крйбрежие (Турция забрани на руснаци да купуват имоти по тяхното черноморие) и след това през Персия да се атакува Божи Гроб за да стане руски. На изток завета им е да стигнат до днешна Калифорния. Всичко това е документирано и се предава от цар на ген секретар и президент.
80
0
 
0
 
! Отговори
До Странджата преди 9 години
Нали трябват 121 Ама нали ние сме на власт така че може и ще бъде честно избран!!! ;-)
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТА Според ДОВСЕ България има право на: 150 000 армия 1500 танка 2000 бронирани машини 1750 оръдия с калибър 100 и повече мм 235 бойни самолета 67 бойни хеликоптера ВМС не са ограничени.... Така че ако някой си мисли че НАТО и ЕС са виновни да нямаме армия - да се гръмне...
78
1
 
0
 
! Отговори
АНОН преди 9 години
СТРАНДЖА ,това не са глупости , а демократични ценности. Би трябвало да ги цениш.НЕ ОТГОВАРЯШ НА ВЪПРОСА - !!( ДЕПУТАТА ИМАТ ЛИ КВОРУМ И ЛЕГИТИМНИ ЛИ СА ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ?
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грузинския дирник демократ сега в САЩ живее. Порошнята страната му в война, той при черния на демокрация и той да се учи... Ай сектир ти и от демокрацията. Където са американците война...
76
0
 
0
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Пост 134 е мой - АНОН
75
5
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Не знам дали някой е видял демокрацията у нас , ама в Северна Корея *** от глад и не могат поне да напсуват властта или избягат зад граница !Същото беше и у нас от 45г комунизъм. имаше някакъв животец през последните 15-тина години , но за сметка на взетите от запада милиарди,които още не сме върнали !Парламента ще гласува за нов заем за падежите по Бай Тошовите заеми..
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТААз не съм комунист и никога няма да бъда...ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА ОТ ПОСТ 117 ЗА КВОРУМА , ПЛИЙЗ :)
73
0
 
4
 
! Отговори
До Странджата преди 9 години
Хо хо хохииииии Дечко Дечко!!! Русия ако искаше България щяхме да сме при тях!!! Един съвет от дъртия *** нали така ни кръстихте ако имаш деца запиши ги да учат Руски език ще им гарантира добър живот.... Как е тръгнало Източна Европа ще Бъде Русия!!!
72
1
 
3
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Странджа ти си болен човек.
71
5
 
1
 
! Отговори
до 124 преди 9 години
Истината е че всички русофили са под 40, всеки който е сърбал попарата на руснаците и комунистите не може да бъде русофил, освен ако не е бил служител на митьо Гестапото и не е викал на Живков Тато. Чуеш ли някой да каже Тато на Т.Живков можеш да бъдеш 100% сигурен че е кадър на ДС. Народа му си викаше "бай Тошо". Бай тошо бие лошо.
70
1
 
3
 
! Отговори
До 104 от До 88 преди 9 години
Е , като знаеш каква е цената , вземи я кажи . Или само знаеш , че ни цакат?Иначе съм съгласен, че ако ЕС купува на едро от Русия, цената ще стане по-ниска. Но съм сигурен, че Германия , вероятно и Франция няма да се съгласят - те сега имат конкурентно предимство с евтиния газ за тях.