Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен

Предупрежденията за опасност обаче са отговорност на държавите
19 юли 2014 10:30,
200
Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен
Снимка: Reuters

Малайзия заяви, че Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

От ИКАО обаче заявиха, че не е отговорни за издаването на предупреждения за потенциални опасности като военни конфликти, предаде Ройтерс. Организацията посочи, че това е задължение на отделните страни.

Малайзийският министър на транспорта каза вчера, че ИКАО е затворила въздушен коридор над Източна Украйна, след като малайзийски пътнически самолет бе свален в четвъртък, когато загинаха почти 300 души, отбелязва Ройтерс. ИКАО заяви, че няма правомощия да отваря или затваря въздушни коридори.

Ройтерс посочва също, че ИКАО е излязла с предупреждение през април за летенето над Крим след руската инвазия, но е изтъкнала като причина потенциални проблеми с несъвместим авиодиспечерски контрол, а не риск от насилие. Предупреждението обаче не е било заповед, а препоръка да се проучат мерки за избягване на въздушното пространство.

Малайзия заяви, че ИКАО е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

Постоянният представител на Малайзия в ООН Хусейн Ханиф заяви вчера, че маршрутът на катастрофиралия боинг е бил обявен от ИКАО за безопасен, предаде ИТАР-ТАСС. Ханиф призова да се извърши "пълно, независимо и открито международно разследване" на инцидента. Дипломатът съобщи и че украинските власти са поканили Малайзия да участва в следствените действия на местопроизшествието. По думите на постоянния представител за тази цел в Киев ще бъдат изпратени двама експерти от Малайзия.

Говорител на малайзийските въоръжени сили заяви днес, че страната ще изпрати в Украйна два военнотранспортни самолета Ц-130 "Херкулес" за участие в операциите за установяване причините за катастрофата на пътническия самолет.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак от своя страна каза, че страната му не възнамерява да прави изводи за причините за падането на пътническия самолет въз основа на догадки, а ще се занимава с търсенето на неопровержими доказателства, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Трагедията с малайзийския "Боинг-777" в Донецка област стана поради ескалацията на конфликта, до която доведоха действията на опълченците, а не поради решение на Киев. Това заяви вчера на редовния си брифинг говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, предаде ИТАР-ТАСС.

Запитана дали е съгласна с позицията на руското ръководство,че до този случай нямаше да се стигне, ако Киев не бе продължилвоенната операция в югоизточната част на страната, Псаки каза, че не споделя това мнение. "Важно е да се помни, че целият конфликт в Източна Украйна възникна поради незаконната интервенция на проруските сепаратисти", заяви тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
19
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
До 128Ракетите на "Бук" са с действие до 16 км,а за точното им насочване е необходим радарен комплекс с данни за точното му разположение,а той не се разгръща за 5 мин.Типа, който уж притежават опълченците, има поразяващ глава с около 40 кг заряд.Той се взривява в непосредствена близост до целта, като изхвърля метални осколки.За изтребител или друга ракета това е достатъчно,но с него не можеш да свалиш Боинг.Това е все едно да стреляш с лък по слон-ще му повредиш кожата, но не можеш да го убиеш.
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ да започнат усилено да печатат с по-бързи темпове великата си валутка -доларчета без покритие че големи обезщетения ще трябва да се плащат
80
4
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
зaпaсен, *** си кaто неребейски Ъфицер, зa вaс още тогaвa се носехa легенди зa простотиятa ви!
79
0
 
27
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ОТ "Международната организация за гражданска авиация (ИКАО)" ДА ОБЯСНЯТ НА СВЕТА КАК СЕ РАЗРЕШАВА ПОЛЕТ НА ГРАЖДАНСКИ САМОЛЕТ НА ИВИЦАТА ГАЗА ИЛИ ДОНЕЦКА ОБЛАСТ КЪДЕТО СЕ ПРОВЕЖДАТ ВОЙНИ И СЕ СТРЕЛЯ С РАКЕТИ!!!САМОЛЕТА Е ИЗПРАТЕН НА ЗАКОЛЕНИЕ ТО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО!
78
15
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
зa руските терористи Съд в Хaгa и куршум в челото зa убийците нa 300 те невинни в Боингa!
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 127Защо му се връзваш на този? Остави го да си приказва простотиите. "Убий простака с мълчание!" - на го ли знаеш?
76
3
 
12
 
! Отговори
така преди 9 години
Драги компетентни драскачи: 1.Няма как чрез системата "Бук" да не знаеш по какво стреляш.Знаеш и още как2.Направете справка за заряда на една такава ракета3.Има достатъчно видео с учебни попадения с такива ракети Какво имам предвид.Ако самолета беше уцелен с такава ракета от него буквално нямаше да остане нищо.Той е свален с ракета въздух - въздух.Системите и на американците и на руснаците много ясно и точно в реално време следят и знаят какво къде"хвърчи".Много просто казано
75
1
 
17
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
В руските медии имаше информация за испанец - авиодиспечер от Бориспол, че Боинга е бил рлидружаван от два украински самолета. Буквално минута след като той е изчезнал от радарите, вонните вече са излезли с информация за сваления Боинг, а в диспечерската зала са нахлули някакви чужденци, които са иззели всички телефони.В друг сайт имаше разчети за полета на Боинга, мястото на изстрелване на ракетата и падането.Има противоречия между официалната информация и събитията. Кому е изгодно всичко това?
74
1
 
12
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
АБСОЛЮТНО ЯСНО Е, ЧЕ НЯКОЙ С МНОГО ВЛАСТ Е НАРЕДИЛ НА Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) ДА ОДОБРИ ТОЗИ МАРШИРУТ ЗА ГРАЖДАНСКИ ПОЛЕТИ ТОЧНО ПОСРЕДАТА НА ДОНЕЦКА ОБЛАСТ!!!КОЙТО И ДА Е ЗАД ВСИЧКО ТОВА СИ ПОСТИГНА ЦЕЛИТЕ!
73
1
 
23
 
! Отговори
ДО 111 преди 9 години
ИМА ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ПРАВОСЛАВИЕ И СЛАВЯНОЕЗИЧНАТА ГРУПА,АНГЛО САКСОНЦИТЕ И РОМАНЦИТЕ НЕ НИ СМЯТАТА ЗА ХОРА ЗАЩОТО НАШИЯТ ГЕНОМ Е ДРУГ НИЕ МИСЛИМ И РАЗСЪЖДАВАМЕ НЕ ОБИЧАМЕ ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ И ДА БЛЕЕМ КАТО ОВЦЕ В ЕДИН ГЛАС,РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ТАКА НИ ЦАКАТ.ОТ 25 ГОДИНИ СЕ МЪЧАТ ДА ПОСТАВЯТ РОССИЯ НА КОЛЕНЕ,РАЗДЕЛИХА ВСИЧКИ СЛАВЯНСКИ СТРАНИ СЪРБИЯ ,ЧЕХОСЛОВАКИЯ,БЪЛГАРИЯ ,СЕГА УКРАЙНА СЛЕДВАЩИТЕ СА БЕЛАРУС,ПЛАНЪТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА СЛАВЯНСТВОТОМЕ ЯСЕН И МНОГО ОПАСЕН НАСТРОИХА ВСИЧКИ ПРОТИВ РОССИЯ
72
1
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ САМОЛЕТА Е СМАЛЕН С РАКЕТА, ВЗРИВЕН, УДАРИЛ ГО Е МЕТОРИТ, САМОЛЕТ СТЕЛТ ГО Е ДУМНАЛ ИЛИ Е БИЛ ПРОДУПЧЕН С ЛАЗЕР ОТ КОСМОСА!!!КОЙТО Е РАЗРЕШИЛ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ ДА МИНЕ ПРЕЗ СРЕДАТА НА ДОНЕЦКА ОБЛАСТ ДОКАТО ДОЛУ СЕ ВОДИ ВОЙНА ТОЙ Е ОТГОВОРЕН!!!
71
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Падането на Боинга май е епизод пореден от великата сага на СЛАВЯНСКОТО И ПРАВОСЛАВНО ЕДИНСТВО! А както е известно то се поддържа само с кръв, с много кръв, със славянска кръв!
70
1
 
13
 
! Отговори
до 102 преди 9 години
До ДО АНТИ МАТУРА---------напълно съм съгласен с теб--------Киевската хунта изби много повече хора,и то в домовете им...ама за тях нищо не говорят--те са избити демократично,със съдействието на Е.С. и САЩ.Неискам да кажа ,че ситуацията с Боинга ме радва,,,но пак се вижда двойният аршин на демократите.Това значи ли ,че хората които НЕ живеят на запад,НЕ заслужават живота си???
69
5
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До ДО 102ВИЖ КВО НЕНОРМАЛНИКО ***!!!! НА БОРДА Е ИМАЛО 100 ДУШИ ДЕЛЕГАЦИЯ УЧЕНИ ОТ НЯКОЛКО РАЗЛИЧНИ СТРАНИ!!! ВКЛЮЧИТЕЛНО И БАБАТА НА МАЛАЙЗИСКИЯ ПРЕМИЕР!!! НЕ СТАВА ЛЕСНО ДА ГИ СЪБЕРЕШ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ХОРА И ДА ГИ ОТВЛЕЧЕШ!!! ТИ СИ УМОПОБЪРКАН НЕНОРМАЛНИК!!!А ПРЕДИШНИЯ САМОЛЕТ СЪЩО БЕШЕ СВАЛЕН НО ТЪЙ КАТО ПАДНА В ОКЕАНА РАЗЧИСТИХА ОТЛОМКИТЕ И ВСИЧКО СЕ ПОКРИ!
68
3
 
8
 
! Отговори
Дедовия преди 9 години
В Полша трамваите до 37 година има табели: "за украинци и животни качването е от последната врата"
67
2
 
12
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
СЕПАРАТИСТИТЕ ЯСНО ЗАЯВИХА , ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО ХВЪРЧИ НАД ТЯХНАТА ТЕРИТОРИЯ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЯНО!!!КОЙ НЕНОРМАЛНИК ОДОБРИ МИНАВАНЕТО ПО-СРЕДАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДОНЕЦКАЯ ОБЛАСТ!!!ДА ОПРЕДЕЛЕНО МОЖЕ И САЩ ДА ИМАТ ПРЪСТ В ТАЯ РАБОТА КАТО СА ЗАКАРАЛИ САМОЛЕТА НА ЗАКОЛЕНИЕ ТАМ!!!
66
0
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Дано след като То от ООН отдавна няма смисъл САЩ ся я надупили тая организация и за нищо не става Нито може да спре воини,нито нищо,освен ако САЩ не искат това .
65
1
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТИЯ ОТ ИКАО ИЛИ ПО-ТОЧНО ОТ ФЕКАО СА НЕНОРМАЛНИ!!!ДА ОДОБРИШ МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛЕТ ПО СЛЕДАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДОНЕЦКАЯ ОБЛАСТ ТРЯБВА ДА СИ УМОПОБЪРКАН!
64
1
 
8
 
! Отговори
до анонимен 89 преди 9 години
браво , браво - това ли успя да роди само СОРОСОФИЛИСТИЧНИЯТ ти мозък ??????
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а къде са роднините?опечалените?