Сепаратистите отнесоха всички тела от сваления MH17

Спасителите работели под натиск, не се знае къде са труповете
Обновена: 20 юли 2014 17:39 | 20 юли 2014 13:26, Александър Попов
239
Сепаратистите отнесоха всички тела от сваления MH17
Снимка: Reuters

Сепаратистките бунтовници са изнесли всички 196 тела, открити от спасителите на мястото на катастрофата на  малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на украинските спасителни служби.
 
Журналисти от агенцията видели двама проруски бунтовници да товарят тела в чували на камиони на мястото на катастрофата вчера, след което ги откарали в неизвестна посока. Тази сутрин, според агенцията, не се виждат тела на мястото на катастрофата и спасителите претърсват полето само за части от тела. Наоколо не се виждали и въоръжени сепаратисти.

Още по темата

Кореспондент на АФП потвърди от мястото на падането на самолета, че не се вижда нито един труп, и че сепаратистите, които охранявали мястото, изглежда са си заминали.

Говорителката на украинската служба за извънредни ситуации Наталия Бистро заяви днес за Асошиейтед прес, че спасителите в територията, контролирана от бунтовниците, работят под натиск и са били принудени да предадат телата на въоръжените сепаратисти.

"Къде ги отнесоха - не знаем", казва тя.

Железничари, цитирани от Ройтерс, съобщиха днес, че тела от мястото на катастрофата са били натоварени на хладилни жп вагони на гарата в град Торез, на 15 км разстояние. Очевидец видял пет сиви вагона на гарата, поне един от които явно бил с включено, работещо охлаждане.

"Товареха нещо и ни казаха да изчакаме", разказва очевидецът.

"Това са трупове. Докараха ги през нощта", казал пред Ройтерс дежурен служител от гарата на Торез. По думите му
вагоните щели да бъдат траспортирани в посока на Иловайск - град още по на изток към границата с Русия.

По-рано днес бе съобщено, че украинското правителство и проруските сепаратисти са постигнали предварително споразумение за отстраняването на телата от мястото на катастрофата.
 
Вицепремиерът Володимир Гройсман потвърди, че тленните останки ще бъдат складирани в железопътни хладилни вагони. Те трябва да бъдат откарани в лаборатория в Харков, на повече от 250 км от мястото, извън територията под контрола на бунтовнците, предаде ДПА.

По думите му в района близо до село Храбове има около 900 бунтовници.

Информациите за разлагащите се тела под горещото лятно слънце дни наред предизвикаха възмущение по целия свят, особено в Холандия, откъдето са повечето от половината жертви, припомня Асошиейтед прес.

Агенцията цитира думите на украинския спасител Александър Пилюшни на мястото на катастрофата, който претърсва за телесни останки днес в района на Храбове, че вчера на бунтовниците отнело няколко часа докато откарат телата. Той и колегите му нямали избор, освен да ги предадат.

"Те са въоръжени, а ние - не. Дойдоха, натовариха телата на камиони и ги откараха нанякъде", разказва той.
Спасителите не могат да обяснят какво е станало с останалите 102 тела на загинали, които още не са открити.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
9
 
! Отговори
11111 преди 9 години
Укаинските власти и опълченците се споразумяха вчера да се приберат телата, защото е лято и вече се разлагат. Телата не са в някакъв ограничен периметър, нападали са в селища, в дворовете и по покривите на хората. Опълченците предупредиха за опасност от зарази и хуманитарна криза. Затова и се взе решение да се извозят телата. В хладилни вагони до Донецката болница Калининской. Украинските власти са отказали телата да се транспортират до Мариупол, каквото е било целанието на опълченците.
48
5
 
21
 
! Отговори
Фриско преди 9 години
Странно, че така се лъже .Телата се разлагат и нито украинци, нито американци искат да ги вземат .Бунтовниците се организираха и докараха хладилни вагони и започнаха да товарят труповете разпръснати из полето и около самолета , това се прави пред наблюдатели . Ако искаха американците отдавна да са стоварили специалисти и войска при катастрофата . Просто знаят че няма смисъл, те го свалиха самолета и се правят на ощипани . За единия петрол са готови на всичко . *** .
47
4
 
12
 
! Отговори
11111 преди 9 години
По публикацията работи: Александър ПоповКак да не се знае къде са телата на загиналите? Отваряме който и да е нормален информационен сайт и четем - при самолетни катастрофи телата не се пипат докато дойдат разследващите. Проблема, обаче е, че вече пети ден разследващи не идват. Стоят си в Киев и толкоз.
46
1
 
5
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Този самолет не е ударен от ракета на "Бук". Ракетата има нужда от РЛС за откриване и водене на ракетата. Тази ракета НЕ Е С ТОПЛИННО НАСОЧВАНЕ, А С ПОЛУАКТИВНА насочваща глава - наземната РЛС открива и облъчва(засветява) целта. В ракетата има приемник, който приема отразения от целта сигнал и насочва самата ракета към целта. Освен това главата има има и малък маломощен предавател с обхват 50-100 метра - той служи за задействане на взривителя на бойния заряд - 70кг. хексоген. Ракетата не удря д
45
1
 
2
 
! Отговори
брей преди 9 години
До Др. ПеневДр. Пенев, вие да не страдате от раздвоение на личността, странно е човек пишещ от няколко имена/страдащ от някакво психично разтройство, раздвоение, разтроение, може и да си биполар, а?/ да ми препоръчва лечение :)))) Тука сте някакви луди и слабо подготвени писачи :)))
44
9
 
5
 
! Отговори
ми ся преди 9 години
путин си го ......хубаво и завинаги.Браво дон Пу.
43
1
 
1
 
! Отговори
брей преди 9 години
До МонархистЗапознай се подробно с TTIP...
42
3
 
17
 
! Отговори
sopol преди 9 години
по време на олимпиадата казах, изчакайте да свърши и ще видите путин как ще раздава шамари. другата седмица ще бъде същото. на путин му писва от западното лицемерие и ще действа сам. америка обича такива конфликти траещи по 10 години. пример сирия, ирак, иран, виетнам. американците не обичат блицкриг. скапаната украйна да става федерална република и да се свършва.
41
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проруските драскачи мога да ги оприлича само със СОПОЛИ!Такива гадни същества в света други не съществуват.Да водиш спор с тях, все едно да спориш с едно лай.о!
40
2
 
8
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
до 59Американския пазар никога не може да издържи на европейско ниво, защото всички европейци негодуват от факта, че в америка нещата струват двойно по-евтино в долари, а като дойдат в европа се конвертират в евро.Освен това, да вземем за пример колите им - ти би ли си купил додж, който ти гори 20/100 бензин или ще заложиш на немски/френски/италиански автомобил, който гори 7-8/100 дизел, на двойно по-евтина цена от тази на доджа?
39
15
 
4
 
! Отговори
брей преди 9 години
Истината боли, САЩ имат нужда от най-големият пазар на света- Европейския за да могат кръвожданите им корпорации да просъществуват...а Путин преди няколко дена им я поднесе на тепсия...никой не би желал за партньор ПУТИН и РУСИЯ, това са фактите, колкото и да не ви е приятно...аз също се надявах Русия да устои , но не БИ...чао и хубава Неделя
38
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са ***.
37
6
 
28
 
! Отговори
дезинформация преди 9 години
Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип. Доказателствата са истински и са изработени от отдел "Дезинформация" към Главно управление "Агитация и пропаганда" на Цру! Цру е най-голямата терористична организация в света!
36
6
 
32
 
! Отговори
лъжи.ца преди 9 години
Обама лъже за сваления самолет. Както Джонсън лъжеше за Виетнам. Както Никсън лъжеше за Уотъргейт. Както Форд лъжеше за Камбоджа. Както Картър лъжеше за Иран. Както Рейгън лъжеше за Пиночет. Както Клинтън лъжеше за стажантката. Както Буш лъжеше за Садам.
35
3
 
23
 
! Отговори
морски преди 9 години
Ей,анонимен 31,нищо не разбираш,САЩ искат да окупират Украйна защото оттам минават руските тръби с газ и петрол,така САЩ ще контролират този транзит.Гадове са мутантите отвъд океана!
34
3
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Не виждам...трагедия,че са откарали телата на загиналите,за съхранение в хладилни камери.Това е било крайно необходимо,за да се запази откритата част от загиналите и в последствие,да бъдат...разпознати и предадени на близките.
33
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Никога няма да се разбере кой е свалил самолета!Всичко е интереси!
32
2
 
19
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
до 31Ползата на САЩ от Украйна е, че Украйна е прекалено близо до Русия и може да им бъде сателит. Може да си опънат бази, флотче, летище, безпилотни самолетчета, шпиони, това-онова. Все геостратегически ползи. Да не говорим, че Шеврон от известно време насам копае за шистов газ там. Ако не вярваш, потърси в интернет има достатъчно клипове от кладенците, има и снимки, има и репортажи. Желание да имаш, ще се информираш що за ползи имат САЩ от цялата патардия.
31
21
 
7
 
! Отговори
брей преди 9 години
До Анонимен 31САЩ запалиха Украйна, за да изолират Русия и Евразийския съ\з далеч от ЕС, а САЩ искат да скл\чат договор за търговия ТТIP с ЕС...хамериканците много добре знаят какво ще стане ако доближат Украйна, никак не са глупави...само чакаха тъпите руснаци да извършат нещо много, ама изкл\чително глупаво, каквото набл\даваме сега и всички да вдигнат ръце от Путин и Русия...Путин излезе невероятно плоска рашка...
30
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително тъпо написана статия!!!Първо започва с това, че едва ли не "сепаратистите" са окрали телата, после че спасителите работели под натиск, ама в същото време нямало на около ни един "сепаратист" да ги натиска, труповете били откарани незвесто къде, ама било ясно къде са и всъщност "сепаратистите" и Киев са се разбрали да ги приберат и откарат в Харков. Та да питам-кое е истината в тази статия дето втората част отрича първите твърдения :D