Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип

Бунтовниците пък се безпокоят за хуманитарната обстановка в района
Обновена: 19 юли 2014 20:45 | 19 юли 2014 16:45, Веселина Йорданова
592
Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип
Снимка: Ройтерс

Украйна разполага с необорими доказателства, че екипът, оперирал с ракетната система, с която според Киев е свален малайзийският самолет, е от руски граждани и те трябва да бъдат разпитани, заяви шефът на украинското контраразузнаване, цитиран от Ройтерс.

"Имаме необорими доказателства, че този терористичен акт е извършен с помощта на Руската федерация. Знаем категорично, че екипът на тази система е бил от руски граждани", каза на пресконференция Виталий Найда.

Още по темата
Той настоя Русия да предаде на Украйна имената на хората от екипа, за да може Киев да ги разпита, посочва Ройтерс.

Бунтовниците в Източна Украйна не са докосвали мястото, където се разби малайзийския самолет, но се безпокоят за хуманитарната обстановка там заради разлагащите се в топлото време тела, заяви сепаратисткият лидер Александър Бородай, цитиран от Ройтерс.

Запазваме си правото, ако забавянето продължи, да започнем да откарваме телата. Молим Руската федерация да ни помогне с този проблем и да изпрати експерти, каза Бородай, премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

На пресконференция той каза, че не знае защо на мястото още няма експерти. "Това може би е защото Украйна или украинските власти не са заинтересовани от обективно разследване", отбеляза той.

Бородай каза, че черните кутии на сваления самолет не са намерени, а също че няма разговори за създаване на зона за сигурност на местопроизшествието.

Междувременно малайзийските авиолинии обявиха, че ще възстановят стойността на билетите на пътници, които решат да откажат пътуването с техните самолети. Това важи и за пътници, закупили билети без възможност за отказ от пътуване и възстановяване на сумата, съобщи ДПА.

В добавка "Малейжа еърлайнс" обяви, че в периода 18 - 24 юли няма да начислява такси за пререзервация на билети , които се отнасят до пътувания от 18 юли до 31 декември.

Малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак потвърди, че негова роднина е била на борда да разбилия се самолет, предаде Ройтерс. В съобщение в социалната мрежа "Туитър" Разак изрази съпричастие към близките на жертвите и допълни, че 83-годишната Сити Амира е била сред 44-те малайзийски граждани на борда.

"Малейжа еърлайнс" няма непосредствени планове да транспортира близките на 298-те души, загинали при катастрофата на полет MH17 в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на компанията съобщи, че близките на жертвите са в Амстердам и за тях се полагат необходимите грижи, а екип на "Малейжа еърлайнс", включително служители по сигурността оценяват ситуацията на мястото на катастрофата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi si преди 8 години
KOITO NI OSVOBODI,TOI I 6TE NI ZAROBI
399
0
 
1
 
! Отговори
2222 преди 9 години
СПОМНЯМ СИ КАК ЕДНО ВРЕМЕ ПИСАХА СЛЕД СЪБИТИЯТА В БЕСЛАН, ЧЕ CNN ИЗПОЛЗВАЛИ РАЗЛИЧНИ СТАТИСТИ-АРТИСТИ ЗА РЕПОРТАЖИТЕ СИ ЗА НУЖДИТЕ НА АМЕРИКАНСКАТА МЕДИЙНА ПРОПАГАНДА СРЕЩУ РУСИЯ И ГИ БЯХА ПОКАЗАЛИ НАГЛЕДНО КОИ СА. ИНТЕРЕСНО КАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СЕГА ИМА УКРАЙНА? СИГУРНО ГРАВИТАЦИЯТА НА ЛУНАТА Е ВИНОВНА?КЪДЕ СА ПОКАЗАНИЯТА НА ДЕЖУРНИТЕ ТОГАВА УКРАИНСКИ ДИСПЕЧЕРИ, ЗАЩО НЕ ДАДАТ ТАКИВА ПРЕД МЕСТНИТЕ МЕДИИ?И САМОЛЕТЪТ НАРОЧНО Е СВАЛЕН ОТ ЩАТИТЕ И ТО ТОЧНО В РАЙОН, КОНТРОЛИРАН ОТ РУСНАЦИТЕ.
398
0
 
1
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Гошо--480;Простата тиква Г. Димитров ,дето научил немски за 40 дни, е напуснал училище на 12 г и няма завършено 4 отделение.Този беше готов да подари Б--я на Югославия за да се подмаже на Сталин.По негова заповед е убит Методи Шатаров,един от най--интелигентните комунисти. Убийството е извършено от сегашния Ген. СЕМЕРДЖИЕВ.
397
1
 
1
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен467;В УКАЗ 1144 на княз Батенберг от 1884 г пише ; ДА СЕ ЖИЗПЛАТИ НА РУСКАТА ОКУПАЦИОНА ИМПЕРАТОРСКА АРМИЯ сумата от ?? РАВНЯВАЩА СЕ НА 32,5 ТОНА ЗЛАТО. А ни пълнеха главите за БЕЗСКОРИСТНО ОСВОБОЖДЕНИЕ.
396
1
 
2
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--464;По--добре под турско отколкото под РУСКО. По време на СЪЕДИНЕНИЕТО представителя на РУСИЯ Кояндер удря с Юмрук по масата на БАТЕНБЕРГ и му казва ;Ще слушаш какво ти казваме и това ще правиш.Тоава е руския освободител.Захари Стоянов казва; Руския камшик боли повече от турския.
395
0
 
1
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Петър--462 ;Ти за кого говориш за Руснаци или Украинци . След ДЕСЕТИ знаеш ли колко българи изгоряха в страната на строящия се комунизъм, където хората щяха да пазаруват без пари от магазините.Най --съзнателните граждани. Направо ме напушва такъв смях.Руските мужици в магацин за спиртни напитки пазаруват безплатно.ха ха ха ха ха ха
394
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До SSЗа кои гадове говориш? За тези, които жулят "хорилка" или за другите, дето се напиват с бира? Много тъпотия смесена с много злоба и омраза! Става ми в повече! А SS трябваше да ги избесят до един! "В коя страна фашистите не са диваци и варвари, господин Министър-председателю?" - казал великият българин Георги Димитров на Гьоринг на Лайпцигския процес. Укрофашагите ще бъдат изтрити от лицето на Земята от самите украинци!
393
0
 
1
 
! Отговори
неграмотен преди 9 години
правописни грешки колкото искаш в текста: Малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак потвърди, че негова роднина е била на борда да разбилия се самолет, предаде Ройтерс.
392
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Тиквата кво казва по тоа въпрос?
391
1
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
А, че украинските диспечери са го изместили с 482 км. на север от трасето, което е само 10 км, и на по-нисък ешелон с 500 м. това не е ли доказателство за да бъде по-удобна мишена ???
390
3
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Те доказателствата ги имат още преди да е паднал самолета. Американците им ги бяха подготвили.
389
3
 
6
 
! Отговори
Сър Поц преди 9 години
Вие сте гербераски сайт! Колко сребреника ви плащат, американските патриоти?
388
0
 
8
 
! Отговори
dodger преди 9 години
проблемът е че да свалиш самолет от такава височина са нужни ПВО експерти. А един ПВО експерт няма как да не не може да различи пътнически самолет.
387
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там където стъпи Америка трева не никне!!! Неолиберализма е обречен, гърчи се предсмъртно ,но се опитва да завлече в гроба всички останали!!!
386
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Скърбящ за бгние сме от България ама вий сте се запътили за Карлуково ,цялата комунистическа ,бандитска пасмина !
385
3
 
16
 
! Отговори
сашо преди 9 години
Никой не обръща внимание на факта , че на същата авиокомпания , същият самолет катастрофира преди няколко месеца , по-лесно е да да прави пропаганда срещу Русия ,отколкото не дай си боже някой да заподозре че боинга дава дефекти... американската демагогия по нищо не се различава от комунистическата
384
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А В КГБ ,КАКТО И ПУТИН КАК ИМ ВИКАТ НА ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АКТОВЕ ? ПОСЕЩЕНИЕ НА ДОБРА ВОЛЯ ?
383
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украина може да има всякакви" доказателства",които са необходими на действителните извършители.Там от години работят "специалисти","съветници"и пр.***,които имат опит в целия свят как се правят заговори,как се свалят законноизбрни правителства и прочие"малки пакости".Така в ЦРУ и др.подобни организации, наричат терористичните си актове по света.
382
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като имаде неоспорими доказателства кои са, защо искате да ви предадат имената им, нали знаете кои са, знаете трънки. Няма да се очудя ако обвините северна Корея за това, нали и тя ви е като трън в очите.
381
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има си хас накрая да излезе че Освобождението 1878 е било Окупация на България от страна на Руските ***