Сепаратистите отнесоха всички тела от сваления MH17

Спасителите работели под натиск, не се знае къде са труповете
Обновена: 20 юли 2014 17:39 | 20 юли 2014 13:26, Александър Попов
239
Сепаратистите отнесоха всички тела от сваления MH17
Снимка: Reuters

Сепаратистките бунтовници са изнесли всички 196 тела, открити от спасителите на мястото на катастрофата на  малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на украинските спасителни служби.
 
Журналисти от агенцията видели двама проруски бунтовници да товарят тела в чували на камиони на мястото на катастрофата вчера, след което ги откарали в неизвестна посока. Тази сутрин, според агенцията, не се виждат тела на мястото на катастрофата и спасителите претърсват полето само за части от тела. Наоколо не се виждали и въоръжени сепаратисти.

Още по темата

Кореспондент на АФП потвърди от мястото на падането на самолета, че не се вижда нито един труп, и че сепаратистите, които охранявали мястото, изглежда са си заминали.

Говорителката на украинската служба за извънредни ситуации Наталия Бистро заяви днес за Асошиейтед прес, че спасителите в територията, контролирана от бунтовниците, работят под натиск и са били принудени да предадат телата на въоръжените сепаратисти.

"Къде ги отнесоха - не знаем", казва тя.

Железничари, цитирани от Ройтерс, съобщиха днес, че тела от мястото на катастрофата са били натоварени на хладилни жп вагони на гарата в град Торез, на 15 км разстояние. Очевидец видял пет сиви вагона на гарата, поне един от които явно бил с включено, работещо охлаждане.

"Товареха нещо и ни казаха да изчакаме", разказва очевидецът.

"Това са трупове. Докараха ги през нощта", казал пред Ройтерс дежурен служител от гарата на Торез. По думите му
вагоните щели да бъдат траспортирани в посока на Иловайск - град още по на изток към границата с Русия.

По-рано днес бе съобщено, че украинското правителство и проруските сепаратисти са постигнали предварително споразумение за отстраняването на телата от мястото на катастрофата.
 
Вицепремиерът Володимир Гройсман потвърди, че тленните останки ще бъдат складирани в железопътни хладилни вагони. Те трябва да бъдат откарани в лаборатория в Харков, на повече от 250 км от мястото, извън територията под контрола на бунтовнците, предаде ДПА.

По думите му в района близо до село Храбове има около 900 бунтовници.

Информациите за разлагащите се тела под горещото лятно слънце дни наред предизвикаха възмущение по целия свят, особено в Холандия, откъдето са повечето от половината жертви, припомня Асошиейтед прес.

Агенцията цитира думите на украинския спасител Александър Пилюшни на мястото на катастрофата, който претърсва за телесни останки днес в района на Храбове, че вчера на бунтовниците отнело няколко часа докато откарат телата. Той и колегите му нямали избор, освен да ги предадат.

"Те са въоръжени, а ние - не. Дойдоха, натовариха телата на камиони и ги откараха нанякъде", разказва той.
Спасителите не могат да обяснят какво е станало с останалите 102 тела на загинали, които още не са открити.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 89Не ми разправяй за Хрушчов, че е леко жалко. Тоя *** дето подари Крим на украинските *** нямаш право да го споменаваш. Но пък има нещо МНОГО хубаво от всичката тази история започната от хамериканските *** чрез майдановските си платени терористи...Путин си взе Крим!Благодарим на Обамов, на мейданските терористи, че дадоха повод Владимир да си вземе Крим и то без нито една руска жертва!NICE, A???????
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти знаеш ли че руските зетьове направиха тецове и аец щото в българия освен няколко дървени дирека ток е нямало.А ти знаеш ли че пращаха влакови композиции с трактори и комбайни щото още оряхме с воловете.А ти знаеш ли че направиха заводи щото тука нямаше.А знаеш ли че изпращаха танкове и мигови само срещу няколко влака с развалени домати.Дъвчи си дъвката и трай джудже
67
4
 
1
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Няма смислени реплики, значи само гущерчето се подвизава тук.Много елементарно, много ниско ниво, просто не си струва да се занимавам...
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е писал тази статия пълна с лъжи.Украинското правителство се договориха с ДНР те да ицнесат телата, а не че те самоволно се юрнали в приятна разходка да събират човешки останки.А а черните кутии вече са в Донецк и ще бъдат предадени само на международни наблюдатили.
65
4
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Путин оня ден разгърна парещият пресен вестник на верандата си на хижата край езерото Байкал, прочете за взривеният самолет, затвори с отегчение вестника и се обърна също с такава гримаса към Бъфи(каракачанската овчарка подарена му от Тиквата преди няколко години в София): "Младеж, сега гледай само зад океана и неговите пуделчета от Брюксел кого ще обвинят заради този самолет! Само гледай, младеж!"След това отиде за риба на езерото с Бъфи отпрашвайки от хижата с един джип.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 79Холандия да го духа! Засега. Има разследване, чакай да видим какво ще излезе накрая.Специалните сили може да се превърнат в трупове, а трупове вече има предостатъчно.P.S. Я по-спокойно!
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОВЕЧЕТО ОТ ТРУПОВЕТЕ МИРИШАТ ОЩЕ СЛЕД ПАДАНЕТО НА САМОЛЕТА И СА БИЛИ БЕЗ ДРЕХИ,ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА,КАТОЛИЦИТЕ КРЕМИРАТ ,ТАКА,ЧЕ НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА СЕ НАПЪЛНИ ЕДИН САМОЛЕТ С ТРУПОВЕ А НА БЛИЗКИТЕ ДА СЕ ДАДЕ ОБИКНОВЕН ПРАХ.ВСИЧКА ПАСПОРТИ СА ЧИСТО НОВИ АМЕРИКАНЦИТЕ КОГАТО СА ВЗРИВИЛИ САМОЛЕТА СА ПРЕДПОЛАГАЛИ ,ЧЕ ЩЕ ИЗГОРЯТ.ИМАТ И МАСА СТАТИСТИ И АКТЬОРИ ЗА АЗИ ЦЕЛ АМЕРИКАНСКАТА *** УМЕЕ ДОБРЕ ДА ПРИКРИВА СЛЕДИ И ДА МАНИПОЛИРА ОБРАБОТВА ПСИХИКИ СЪБУДЕТЕ СЕ И ЩЕ ВИДИТЕ.
62
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е ли крайно време Холандия да се обърне към НАТО с искане за помощ впредвид убийството на 189 нейни граждани?Не е ли крайно време специални сили на държавите, чиито граждани бяха убити в този полет, да бъдат изпратени на местопрестъплението и да разкарат местните бандити и мародери, спиращи разследващите екипи и отнасящи лични вещи и цели трупове?Докога Европа ще търпи тази гавра със собствените и граждани?
61
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ДЕТО ГИ ПИШЕ ТЕЗИМСТАТИИ АЛЕКСАНДЪР НЕ ПАДА ПО ДАЛЕЧЕОТ ТАЗИ *** ЕДНИ И СЪЩИ МАНИПУЛАТИВНИ СТАТИИ,АНТИ РУСКИ,СЕПАРАТИСТИ НЯМА БЕ ДУШИЦИ ЖАЛКИ ИМА ОПЪЛЧЕНЦИ,А ТОЗИ САМОЛЕТ Е НАПЪЛНЕН С ТРУПОВЕ ОТ ХОЛАНДСКАТА МОРГА И Е ВЗРИВЕН ДИСАНЦИОНО ОТ САЩ ВСЕКИ ЗНАЕ ДО ХОЛАНДСКОТО ЛЕТИЩЕ ,ЧЕИМА ГОЛЯМА МОРГА И АМЕРИКАНСКА ВОЕНА БАЗА ПОРЪЗСТАРСЕТЕ СЕ МАЛКО И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО ПЪЛЕН ЦИРК Е ТАЗИ КАТАСТРОФА С ЦЕЛ ДА ВИ ПРОМИЯТ ЗАСПАЛИТЕ МОЗЪЦИ,КАКТО И 11 СЕПТЕМВРИ,НО СЕГАОПЛЮВАТ РУСИЯ И ВИЕ ВЯРВАТЕ.
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мама ви и продажни медии! Така наречените от вас "сепаратисти" чакаха 3 дни докато някой се сети от компетентните органи да отиде на мястото и да започне да разследва! Това са умрели тела! На това слънце процеса на разлагане е много по-бърз! *** продажни медии... слуги на западната пропаганда! ...Но какво да се разследва... То е пределно ясно кой го свали този самолет и с каква цел...
59
2
 
1
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Който ми сложи минуси на пост номер 63 да се опита да изложи своето мнение, да обоснове.Или просто е злобна, *** орка.Чакам смислени реплики...
58
11
 
2
 
! Отговори
Зелени преди 9 години
човечета,вежливи човечета,танкове и БТР,,честни избори'' в УКРАИНСКИ КРИМ,под дулата на картечници и автоматчици,Южна УКРАИНА,...Източна Украйна,тежко въоръжение купено от магазините в Москва и много топли усмивки на ,,непогрешимия велик вожд'',ръкопляскания,рейтинг,свалени украински самолети и накрая........играчка -плачка.Граждански самолет,невинни мъже,жени и деца,лекари,монахиня,мъка.....Настръхнал свят...чупещи ръце,потно чело,погледи в страни,посърнало лице,лъжи......the end.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я вземете разгледайте и някои други сайтове, ако ползвате чужди езици де. Стига сте ми цитирали само "обективните" украински говорители. Всички тела са транспортирани под надзора на ОССЕ, в хладилни помещения. Какво друго очаквате - да стоят четири дена на тридесет градуса л. А великите украински специалисти де ги, а? Още блокират международните разследващи в Киев.
56
3
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
"Сепаратистките бунтовници са изнесли всички 196 тела, открити от спасителите на мястото на катастрофата на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на украинските спасителни служби."Ай стига бееее.....Значи сепаратистите са по- силни от украинската армия и властват в този регион, без да може украинската армия да припари на мястото.Направо имам чувството, че чета приказки от Шехерезада в Украинско-Вашингтонски стил.Нямам вече сълзи от смях!
55
3
 
10
 
! Отговори
Асен преди 9 години
До Хасан 70"Кърджали е Турска територия така както Донецка област е Руска!"Кърджали отдавна е на Турция . Няма българи, не се говори на български, не се наемат българи на работа, минарета да искаш. Разликата е, че я дадохме без бой. На времето през комунизма Бойко Борисов застрелваше турците и любеше туркините за да гласувате сега за него . Нали сте рода Хусане .
54
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руска терористична ***...
53
3
 
15
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
От тази човешка трагедия /замислена най-вероятно от престъпното ЦРУ/ се прави такава гнусна пропаганда, че няма на къде повече .Нали всеки може да намери репортажите от вчера от мястото на катастрофата и ще види че беше пълно от експерти ,представители на ОССЕ и журналисти и труповете поставени в чували се товареха пред всички....Какво е това разпространяване на слухове..."този и онзи казал "-нямам думи.
52
3
 
3
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Хасан Ами вземайте си го Кържалито, не съм оставил нищо там.Ама ще си вземете и Диеписету с вас!
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Даниела на каво ти приличат сащ след като унищожиха Афганистан, Ирак, Сирия Либия Сърбия, Виетнам,Панама,Чили, след като стреляха по хора на мейдана и запалиха живи хора в дома на профсъюзите в Киев.Всички за зинали срущу русия и путин, че спира изродщината на сащ, които са фалирали тотално, след като нямаха пари през 2012 г.да си платят на службите и разпуснаха за един месец фбр и половината институции
50
4
 
15
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Ракетата не удря директно самолета(като по американските филми...), а се взривява на известно разстояние от него. Бойната част, освен 70кг. взривно вещество, включва и множество осколки, които поразяват двигателите, фюзелажа и крилата на самолета. Следователно, HM17 трябваше да е на решето, а тук такова нещо няма. 90% това НЕ Е зенитна ракета.