Порошенко отрече да е имало украински изтребител до Боинга

Открити сме за разследване, заяви президентът
Обновена: 21 юли 2014 20:51 | 21 юли 2014 20:37, Александър Попов
179
Порошенко отрече да е имало украински изтребител до Боинга
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко отхвърли твърдението на Русия, че украински изтребители е летял в близост до катастрофиралия малайзийски пътнически самолет миналата седмица и заяви, че украинските самолети в района са били на земята в момента на катастрофата, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата

В отговор на изявление на руското министерство на отбраната по-рано днес, че украински боен самолет е летял на 3 до 5 км от малайзийския самолет по времето, когато е катастрофирал, Порошенко заяви по Си Ен Ен:

"Това не е вярно. Открити сме за всякакво разследване на самолетите ни. Когато руското министерство на отбраната прави такова изявление, то трябва да представи доказателства. Небето над Украйна се наблюдава от множество спътници и системи за ПВО. Всички знаят, че в момента на тази трагедия всички украински самолети в радиус от неколкостотин километра от мястото на катастрофата са били на земята".

Киев разполага със свидетелства, които дават отговор на въпроса кога, къде и как е станала катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи пресслужбата на украинското президентство, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Специалните служби на Украйна са готови да предадат всички материали на международните експерти, които разследват обстоятелствата около самолетната катастрофа, се казва в изявлението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
21
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Дойннямат интерес хамстериканските терористи да кажат истината
17
1
 
23
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Защо в разследването на самолетна катастрофа на граждански самолет информацията се получава от Специалните служби?Нито радара, нито сателита лъжат, правят го хората които оперират с тях - руснаците да пуснат записа от радара, американците - записа от сателитите... пък да видим кой е прав!?
16
4
 
26
 
! Отговори
Тлъб преди 9 години
Интересно къде е checkin багажа на пътниците. На кадрите се вижда само ръчен багаж
15
1
 
6
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименда
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само руснаците казват истината, нали?
13
1
 
12
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименпечелиш
12
5
 
17
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
кроядко кородръжко потрошенко малоумников *** мижитурка терориста киевска
11
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7. !!!!!!! Във фейсбук страниците на пътниците са създадени в ЕДИН И СЪЩИ ДЕН(21 април и имената са по паспортите, които вече са показани) в страниците няма нищо публикувано!!!8. Цел на операцията е да бъде обвинена Русия!
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко отрече да е изневерявал на жена си.
9
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин каза в официално обръщение, че Русия ще действа само с дипломатически и политически похвати. А отсреща с канонада от обвинения и заплахи го обвиняват, че продължава да разпалва региона. Какви са тези двойни стандарти бе господа? Защо и думичка не чувам за агресията на ИДИЛ срещу християните?
8
3
 
39
 
! Отговори
ЗОМБИ преди 9 години
Още чакаме американските доказателства нали казаха че имат записи какво стана?леко по леко истината излиза и тя не е в полза на САЩ.
7
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5. Забележете! Досега няма репортажи с роднини и близки на пътниците! Нито един, на нито едно летище! Не показват никой конкретно, при други самолетни катастрофи винаги е имало репортажи от летища..6. Номерата на двата самолета (този през март и този сега) са почти идентични:различават се с една буква само O и D: - Бордови номер MH370, изчезнал през март 9M-MRO.- Бордови номер MH17, "паднал" вчера 9M-MRD.
6
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4. Местните жители в Украйна( по чийто дворове и улици падат телата), събирали и извозвали труповете в моргите, говорят за натрапчив мирис на разлагащи се трупове, който се носи от падналите тела, въпреки, че те би трябвало да са съвсем свежи. Тоест в самолета са били трупове на вече мъртви хора..Множество от труповете са били голи, а голяма част от облечените са били с еднакви блузи на Hugo Boss.Интересното е, че на мястото на катастрофата няма никаква кръв, нито по запазените отломки, нито п
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3. Намерените от местните граждани в Украйна паспорти са много странни - съвсем нови и със странни перфорации по тях...нови паспорти без никакви следи от взрив и огън по тях..(отново си спомняме за 11.09. когато в изпепелените кули близнаци бяха намерени множество незасегнати от взрива паспорти разхвърляни предполагаемо от ЦРУ).
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2. След това, той е изпратен в Холандия. В удобният ден и час този самолет се отправя на пътуване над Украйна. Вътре не са били живи хора, а труповете на пътниците пътували през март. Самолетът е пилотиран от автопилот или пилотите скачат с парашути преди да се взриви самолета. Не случайно два украински изтребителя са го ескортирали. Самолета е взривен на нужното място(възможно е дори да не е с ракета, а с вътре поставен взрив) точно както на 11.09 с кулите близнаци.
3
3
 
40
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Няли видях ме по телевизията запис от Руските радари!!!
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ИЗЧЕЗНАЛИЯТ през март САМОЛЕТ НА МАЛОАЗИЙСКИТЕ АВИОЛИНИИ Е ПАДНАЛИЯ В ДОНБАС?Написано от Д.Глен, превод от Mila Eylin*Моята лична версия, като журналист от това , което намерих в интернет:Съдейки по всичко, този самолет не е съвсем "истински" и цялата трагедия е един голям спектакъл.1. През март беше отвлечен малоазийски самолет, за които се твърди, че е изчезнал без следа. Всъщност, той е приземен на американската военна база, Диего-Гарсия.
1
3
 
46
 
! Отговори
лъжец преди 9 години
Отрече ама е имало радарите не можеш да ги излъжеш а и те записват информацията видяхме черно на бяло всичко........