Порошенко отрече да е имало украински изтребител до Боинга

Открити сме за разследване, заяви президентът
Обновена: 21 юли 2014 20:51 | 21 юли 2014 20:37, Александър Попов
179
Порошенко отрече да е имало украински изтребител до Боинга
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко отхвърли твърдението на Русия, че украински изтребители е летял в близост до катастрофиралия малайзийски пътнически самолет миналата седмица и заяви, че украинските самолети в района са били на земята в момента на катастрофата, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата

В отговор на изявление на руското министерство на отбраната по-рано днес, че украински боен самолет е летял на 3 до 5 км от малайзийския самолет по времето, когато е катастрофирал, Порошенко заяви по Си Ен Ен:

"Това не е вярно. Открити сме за всякакво разследване на самолетите ни. Когато руското министерство на отбраната прави такова изявление, то трябва да представи доказателства. Небето над Украйна се наблюдава от множество спътници и системи за ПВО. Всички знаят, че в момента на тази трагедия всички украински самолети в радиус от неколкостотин километра от мястото на катастрофата са били на земята".

Киев разполага със свидетелства, които дават отговор на въпроса кога, къде и как е станала катастрофата на малайзийския Боинг, съобщи пресслужбата на украинското президентство, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Специалните служби на Украйна са готови да предадат всички материали на международните експерти, които разследват обстоятелствата около самолетната катастрофа, се казва в изявлението.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз пък никой не го слуша, дори и украинската армия въобще не му се подчинява. Нищо чудно, че не е летяло нищо, според него.
37
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то па остава да каже "Ми да, наши самолети го свалиха, ама ни подкрепяйте срещу гадните сепаратисти, че вече не знам кой месец не можем да се оправим с тях"...
36
1
 
17
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
съединените афганистански щати отиват си загиват,голям дълг слаба икономика отиват сисега няма да казвам за какво са тези санкции,и защо европейски банки трябва да плащат млрд.на сащ,от тези санкции
35
19
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ГеоргиевНе само с офицерите в Катин, но и предизвикаха катастрофата със самолета на полските държавници... - половин час преди кацане - ясно слънчево време, а след половин час - специалните димки за мъгла и цялата държавна власт на Полша се пресели в небитието... - може ли Русия да пропусне тоя уникален случай...
34
2
 
26
 
! Отговори
жеко преди 9 години
интересно ми е тези които са против русия защо не се замислят че следващия път когато турция навлезе в Бг то Русия този път заради ей такива русофоби няма да ни помага... не се ли сещате че тогава жените ви ще бъдат насилени от турци и ще станете мюсулмани, толкова ли евтино струвате за да продадете жените и себе сигледайте абстрактно така както господарите ви гледат и ви плащат за настройване на общественото мнение
33
2
 
32
 
! Отговори
free_slave преди 9 години
Тоя клоун и Обамката започнаха да затъват в ***. Тепърва ще става смешно...Говорят все, че имат данни.. че знаят... ама само 5 дни приказват празни приказки и сега като руснаците показаха на цял свят данните с които разполагат тези клоуни продължават... "Дайте данни, дайте това, дайте онова"... Е, ето ги, показаха ги... А сега какво.. шах!Тоя Обама по-*** и от Буш ще излезе. Онзи поне лъжеше и не му пукаше, а този лъже и се насира после!
32
1
 
19
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
хора вие давате ли си сметка че искат да ни вкарат в еврото ,знаете ли какво ще случипаричките ще се сринат ,а цените ще станат двойниаре ся като давате отрицателни вотове,дайте и обосновка ***
31
2
 
34
 
! Отговори
левчо преди 9 години
Големите "специалисти и експерти" от САЩ и техните слуги от ЕС за 5 дни скълапиха един фалшив разговор от радиоефира-великото им доказателство кой е свалил самолета !!! НА цял свят е ясно кой стои зад този варварски акт ! А какво говори Порошенко ?- Това което му наредят господарите му от Белия дом !!!
30
2
 
26
 
! Отговори
55е преди 9 години
всъщност експерте твърдят, че военния спътник на американците е от този тип, който открива изстрелване на рекета земя-въздух, но не установява с абсолютна точност мястото. грешката може да бъде до 50 километра. в същото време, американците разполагат с много по-мощни спътници, които могат да видят всичко, но очевидно те са нямали интерес да наблюдават случката с друг спътник. Това подсказва,че фамериканците са знаели за изстрелване на рекета с цел заблуда, дори са я поръчали, за да обвинят Русия
29
18
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Хайде най-после да се арестува тоя Путин и на света да му олекне /най-вече на руснаците/и да върви напред...
28
5
 
0
 
! Отговори
Няш Мяш преди 9 години
Няш Мяш Су Наш
27
1
 
7
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
кажи им тервел, ама те забравят късопаметен е Българския народ с промит мозък
26
3
 
8
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
хора вие давате ли си сметка че искат да ни вкарат в еврото ,знаете ли какво ще случи паричките ще се сринат ,а цените ще станат двойни
25
24
 
2
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
И за Катин руснаците убиха 23 000 невъоръжени пленници и обвиняваха германците за това .Но може и след 60г истината за зверствата на руснаците видяха бял свят.
24
1
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До АТАКИСТбрат малко е тоя трябва да е затворен и да го измъчват всеки ден за тези жертви
23
2
 
1
 
! Отговори
skatelite преди 9 години
До Анонименбрех, че дай ги насам тези факти дето си ги видял. Аз мисля, че и Того изкараха снимки и факти (така де, това е толкова вероятно, колкото и твоите твърдения). На всички им се иска Америка да стои зад всяка стратегия, за да могат да кажат "ааа видяхте ли, аз нали ви казах", но като опре до истината "всеизвестните факти" все нейде се потулват изведнъж.
22
1
 
5
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонимендали е той а интересна теория и теза
21
3
 
23
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
киев и сащ са терористи + меркел нацистката ,ес,оон,и нато
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе това да не би да е изчезналият през март боинг.И той беше 777.Тогава се прокрадна една идея ,че може да е отвлечен и да се използва за терористични цели.И ето ви на .Готово.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ чакат Псаки да си подготви официалното становище! Без нея са загубени!