Киев: Ракета е свалила малайзийския Боинг

В самолета е настъпила пълна взривна декомпресия
28 юли 2014 15:23, Елка Василева
110
Киев: Ракета е свалила малайзийския Боинг
Снимка: Reuters

Данните от бордовите записващи устройства на катастрофиралия малайзийски Боинг-777 свидетелстват, че причина за падането на самолета е ракетна експлозия, съобщи днес пресслужбата на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Експертите от комисията за проучване на причините за авиокатастрофата съобщиха, че данните от бордовите записващи устройства показват, че причина за разрушаването и падането на самолета е "пълна взривна декомпресия в резултат на многобройни осколъчни поражения от ракетна експлозия", са казва в съобщението.

Самолетът Боинг на Малайзийските авиолинии, извършващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, се разби на 17 юли в Донецка област на Украйна в района на бойните действия между сепаратистите и украинската армия.

Загинаха всичките 298 души, намирали се борда му. Повечето от тях – 194 души, бяха граждани на Холандия.

Междувременно международен полицейски екип не успя да стигне днес до мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Украйна за втори пореден ден заради сражения в района, предаде Асошиейтед прес.

Група от австралийски и холандски полицейски и съдебни експерти спря в Шахтьорск, на около 30 километра от мястото, където беше свален самолетът.

От Шахтьорск се чувала стрелба, а жители бягали от града с коли, пише БТА.

Репортери на Асошиейтед прес съобщиха, че са видели как жилищен блок в Шахтьорск е бил подложен на артилерийски обстрел. Задачата на полицейския екип е да обезопаси района, който в момента е под контрола на бунтовниците, за да може да започнат обстойни следствени дейности и евентуално да бъдат открити останали тела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да ми обяснявате щом са намесени краварите всичко е уйдорма.
75
1
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
Кой има интерес от свалянето на самолета и последвалия международен скандал?
74
2
 
11
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Сега чета, че украинците са настъпили към сваления самолет и по този начин са попречили на експертите да отидат на мястото на катастрофата. Нали обещаха свободна зона?А и експертите някак никак не бързат да стигнат до самолета. Друго - една ракета Бук оставя димен стълб от мястото на пуска до целта и той се вижда от километри. Как пък никой не засне това?
73
2
 
6
 
! Отговори
До Sasho преди 9 години
САШО , ти какъв си по кръщелно свидетелство - православен християнин, католик или муслим?Да си чул, че, след комунизма Чърчил най-много е мразил източноправославните? Да си прочел ,че САЩ подпомагат муслимските терористи в Сирия да избиват източноправославните християни в Сирия ?Сигурно,ако въобще отговориш, ще кажеш,че си гражданин на света, ама това само ще докаже колко си зомбиран от новия"призрак,който броди из Европа" - утопия, подобна на комунизма...
72
2
 
3
 
! Отговори
До САШО преди 9 години
"do 2050 g 25% OT NASELENIETO NA RUSSIA SHTE SA MIUSULMANI !!!! DA SA NI CHESTITI "PRAVOSLAVNITE BRATYA"И да не харесваш руския, все пак прегледай това видео и се замисли за % муслими в ЕС и Русия.youtube/watch?v=SpXT_4cKsDUС тази еднопосочна омраза, друже, никого няма да убедиш в твоите тези.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алооо,онзи "спонги",явно живеем в различниБългарии!Става дума за русофилитеи русофобите-не си познал мой човек,обратно е на твоето твърдение,но разгеле,това не е толкова важно!Другото е по-важно "професорче",стотици спътници с хиляди камериследят обстановката в Украйна,особенносега,при воденето на военни действия-кеф ти руски,Хамерикански,китайски,ит.н. и НИТО ЕДНА НЕ Е ЗАСНЕЛА КАК е поразен самолета?!Да бе,да!А никой не казва истината!ЗАЩО?Е,на този въпросси отговори!
70
3
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 9 години
Седя и чета доводите на разните "Спонги", "демократ", "1" и т.н. и не мога да повярвам на очите си... Като ги питат "защо да е виновен Путин?" те отговарят - "защото така!"...
69
13
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Кай ще посмее да свали граждански самолет, канещ се да навлезе в територията на "велика" Русия, ако няма нареждане от Путин! Ако Путин не е наредил, значи той не контролира нищо в Русия, торба с въздух под ниско налягане!
68
15
 
7
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Знаем я руската пропаганда.Сърбали сме я 50глъжичка по лъжичка.Загнилия имперелизъм а те най напред се юрнаха да купуват жилища по Европа и САЩ.Та от 9-дерета вода да донесете *** е главния виновник не само за тази катастрофа но и за хиляди трагедии....от как е на власт.
67
5
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До СпонгиРоднините, както писах в предния си пост нямат и хабер от това какво е станало, а слушат мозъчните промивки на САЩ и запада, които очернят Русия. Та те самите следователи в момента нямат официално заключение какво се е случило, да не говорим за някакви облъчени роднини, които си мсилят, че за всичко им е виновен Путин... :)
66
3
 
11
 
! Отговори
дали преди 9 години
До Спонги 86А големоиот задокеански брат ще разреши ли да съдят украйна ? А доказателства както казват от щатите - във фейсбук е пълно ( а с фотошоп сега се правят още ). Ако наистина имаше нещо вече щаха да са оревали 100 пъти света но явно ,, като няма , ще направим".
65
5
 
16
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До SashoТова е граждански самолет. Русия следи курса му от стотици километри, защо да го свалят - мислели са че ги напада ли според теб? А кой има полза от свалянето си личи - САЩ продължават да си бълват измислени обвинения, в западните медии се тиражират фалшификатите на Киев, за опроверженията си правят удобно оглушки. И накрая *** холандка казва "ми ние сме малка държава, какво бихме могли да направим на Русия в отговор?"Ето ти ползата - хората от ЕС да мислят че Путин ги е нападнал...
64
2
 
3
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До Sasho 80,,Сашеее , Сашеее - много си *** Сашеее ." - цитат и констатация . Добре си започна със статистиката но допълни Германия ( над 10 милиона - ти прецени при 80 милиона население какъв процет са 0 , Франция на 25% . За домашно потърси как е във Великобритания ( за раскош погледни в Лондон).
63
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Sasho (83)Еми така е, като следиш украински медии или 90% от БГ-медиите, които им препечатват фалшификатите заедно с глупостите на САЩ."Селфито" за което говориш е на Сергей Пашченко - украински войник, който укросите нагло представиха за "сепаратист". Западните медии, разбира се охотно препечатаха фалшификата ("Дейли Мейл" и др.). Но разбира се опроверженията на тези партенки не достигат до такива като теб...
62
8
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
SAMOLETA E LETYAL OT ZAPAD NA IZTOK. NIKOI NE SVALYA SAMOLET IDVASHT OT SOBSTVENNIYA MU TIL !!!UKRAINCITE NYAMA ZASHTO DA GO SVALYAT. SVALYA SE SAMOLET IDVASH OT FRONTA NA PROTIVNIKA. I DOSEGA UKRAINCITE NE SA SVALILI NITO EDIN SAMOLET A RUSKITE FASHISTI NYAKOLKO I HELIKOPTERI DAJE.
61
4
 
5
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
Наблюдаващ, NALI PREDI NYAKOLKO DNI V TOZI FORUM VSEZNAESHTITE RUSOFILI OBYASNYAVAHA KAK SU25 NA UKRAINCITE SA BILI BLIZO DO BOINGA??? TAVANA NA SU-25 E 7000 METRA A BOINGA E LETYAL NA 10 000. SAMITE PRORUSKI TERORISTI SI NAPRAVIHA SELFI V YOUTUBE SAS SISTEMATA "BUK" PRIKAZKITE SA ZA PAPCHIVITE I SOPOLIVI RUSOFILCHETA TUK.
60
2
 
4
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До Анонимен 74От клипа най -странната част е след 5-тата минута ВИЖ ЗНАМЕТО НА батальона , и след това се замисли ИМА ЛИ В УКРАЙНА ФАШИСТИ ИЛИ ТЕ СА СИ ТАКИВА .
59
5
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До "демократ до 76" (78)Не не е "контролирана от Кремъл" - това са холивудските глупости на Белия Дом и Петоъгълника. Ако руснаците контролираха Югоисточна Украйна, досега касапницата и геноцидът над мирни граждани (повечето етнически руснаци) щеше да е приключил и хунтата - навряна в *** ***.Между другото, ако не знаеш - за 3 месеца от началото на антируската терористичната операция "АТО" са загинали 1150 и са ранени 3500 мирни граждани. Дори касапницата в Газа още не е стигнала тези числа
58
5
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
В Русия живеят около 20 милиона мюсюлмани, повечето от които населяват исторически мюсюлмански региони като Северен Кавказ, Татарстан и Башкортостан. В Москва живеят между 1 и 2 милиона мюсюлмани. do 2050 g 25% OT NASELENIETO NA RUSSIA SHTE SA MIUSULMANI !!!! DA SA NI CHESTITI "PRAVOSLAVNITE BRATYA"
57
3
 
10
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До "демократ до 75" (77)Свалените самолети са бойни щурмови самолети, които летят много по-ниско от пътническия самолет, И не цяла седмица... вече повече от 2 месеца се свалят Су-25, които минават многократно на разузнавателни курсове и бомбардировки - при тях височината е от порядъка на няколкостотин метра до километър и нещо. Опълченците имат средства да свалят до височина 3 км.Не знам за какви украинци говориш, но генщаба им ги оставя да *** като *** умишлено. Не им пука за своите дори.