Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни

"Анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Украйна са неприемливи"
30 юли 2014 14:16,
134
Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни
Снимка: Reuters, архив

Новите санкции срещу Русия бяха определени като „неизбежни“ от страна на германския канцлер Ангела Меркел.

„Нееднократно сме подчертавали, че анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Източна Украйна са неприемливи. Ето защо санкциите са неизбежни“, подчертава тя в специално изявление, публикувано на сайта на германското правителство.

Още по темата
Меркел посочва още, че санкциите могат да бъдат преразглеждани, но че са възможни и допълнителни стъпки. "Нека сега руското правителство да реши дали иска да поеме по пътя на деескалацията и сътрудничеството", допълва още канцлерът.

Припомняме, че във вторник постоянните представители на страните от ЕС взеха решение за разширяване санкциите срещу Русия. Сред мерките са забрана на финансови институции да участват и емитират дългосрочен дълг на европейските пазари, забрана за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба, както и за съоръжения за добив на петрол и чувствителни технологии.

Санкциите са одобрени от посланиците на 28-те държави от общността, но процедурата сега предвижда одобрение и от правителствата на страните. След това решението ще бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила два дни след това.

За Германия наложените санкции ще намалят търговския оборот с Русия, който е на стойност 76 млрд. евро годишно, изчислява германското издание The Local. След свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна обаче правителството нямаше голям избор, посочва още медията.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: МеркелРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯТАВундербар,ду бист дум ви брот!!!А сега заминавай да миеш кенефите на гарата!
21
18
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 9 години
Пожелавам ти, да ти се сбъдне желанието и въпросният политик да направи с децата ти това, което Путин направи с украинските деца!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да спрат да разпалват войни в европа, швабите трябва да получат един, два ядрени удара, това вече ще им държи влага доста време-поне в близките 200 години няма да им мине през ума да възраждат и спонсорират фашисти никъде по света. През ВСВ им се размина, но сега...?
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам един политик като Путин да се появи в България!
18
6
 
20
 
! Отговори
носи на болка преди 9 години
Оказва се, че санкционирания Путин носи на болка много повече, от колкото санкциониращият го Обама! Обамата е безсилен пред Путин!
17
3
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
Скоро може да стане пинчера на уса, а после месо-костното брашно на уса:))) Е, нищо , говори се, че от пепелта се зараждал нов живот, със сигурност ще е по-качествен от тези шваби, които вече за трети път въвличат европа във война.
16
3
 
20
 
! Отговори
санкциите преди 9 години
Не се съмнявайте, готови сме да затегнем санкциите срещу Русия! Каза баба Ангела. И допълни: Няма да допуснем нито един руски турист до българските плажове!
15
3
 
23
 
! Отговори
дакела преди 9 години
ЕС се доминира от Германия. Германия се доминира от световния жандарм Сащ! В Германия баба Ангела я наричат дакела на Обама. За каква независима Европа става дума?
14
7
 
24
 
! Отговори
санкциите преди 9 години
Санкциите срещу Русия са и санкции срещу България! Войната на Сащ срещу Русия е война и срещу България!
13
1
 
26
 
! Отговори
Честито санкции! преди 9 години
След като забрани вноса на хранителни продукти: млечни, месни, плодове и зеленчуци, риба и рибни консерви, вина и спиртни напитки и т.н. от Молдова, Полша, Грузия и Украйна, скоро Русия ще въведе същата забрана и на съответните български продукти!
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дърта вещица
11
10
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
"Блой" следва да е субпродуктът блядска лой!?
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази подкрепя фашистите в киев, прави се, че Одеското клане все едно не е било, подкрепя финансово престъпленията на хунтата като обстрел над жилищни квартали, болници, детски градини. Ще свърши като нейният предшественик Хитлер, накрая ще си пръсне тиквата в някой бункер.
9
20
 
5
 
! Отговори
Ищван преди 9 години
Каквото и да направи цивилизованият свят на Русия, все й е малко. Мачкане до дупка! Ако българският народ беше народ, а не ***, отдавна да сме прекратили икономическите и дипломатическите си отношения с Русия.
8
4
 
31
 
! Отговори
Кико преди 9 години
Винаги когато Германия се е водила по акъла на юдо_масоните от САЩ са страдали всички в Европа и най-вече те.
7
31
 
9
 
! Отговори
ЕИ преди 9 години
Браво Ангела. Руският *** разбира само като му спреш кинтите...
6
7
 
29
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Мръзнете през зимата. Заслужихте си го!!!
5
23
 
6
 
! Отговори
Landser преди 9 години
Кви фашисти сънувате бе, шизоиди, сам Хитлер не е бил такъв; жалко, че не успя в святото си дело на окончателно санкциониране...
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабата почна да се оправдава пред едрия германски бизнес.Вчера те офицялно внесоха протест в правителството против санкциите,А в интервютата си говореха че НЯМА да подкрепят Бабата на следващите избори,,,,,,,,,,айде честито,на европейците,,,,,ама като слушат Б.Дом така ще е,,,,,,,
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руски танкове в Берлин!