Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни

"Анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Украйна са неприемливи"
30 юли 2014 14:16,
134
Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни
Снимка: Reuters, архив

Новите санкции срещу Русия бяха определени като „неизбежни“ от страна на германския канцлер Ангела Меркел.

„Нееднократно сме подчертавали, че анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Източна Украйна са неприемливи. Ето защо санкциите са неизбежни“, подчертава тя в специално изявление, публикувано на сайта на германското правителство.

Още по темата
Меркел посочва още, че санкциите могат да бъдат преразглеждани, но че са възможни и допълнителни стъпки. "Нека сега руското правителство да реши дали иска да поеме по пътя на деескалацията и сътрудничеството", допълва още канцлерът.

Припомняме, че във вторник постоянните представители на страните от ЕС взеха решение за разширяване санкциите срещу Русия. Сред мерките са забрана на финансови институции да участват и емитират дългосрочен дълг на европейските пазари, забрана за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба, както и за съоръжения за добив на петрол и чувствителни технологии.

Санкциите са одобрени от посланиците на 28-те държави от общността, но процедурата сега предвижда одобрение и от правителствата на страните. След това решението ще бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила два дни след това.

За Германия наложените санкции ще намалят търговския оборот с Русия, който е на стойност 76 млрд. евро годишно, изчислява германското издание The Local. След свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна обаче правителството нямаше голям избор, посочва още медията.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: МеркелРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
21
 
! Отговори
??? преди 9 години
много ми е интересно зано няма санкции срещу ГАЗПРОМ?Кажи,ве,бабо Меркел?
41
1
 
9
 
! Отговори
Нина до 49 преди 9 години
Да, "вервам ти" Германия е измислила атомната бомба, реактивния бла..бла... и затова "спечели" войната)))) А сигурно е измислила и машина на времето и сега ти пишеш и живееш в паралелна действителност..ха..ха..
40
7
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 48 Обърни се към "славянина" поне да ти обясни на руски кой измисли и създаде АТОМНАТА бомба, реактивния изтребител бабушкеро, не си демонстрирай тъпотата!
39
1
 
12
 
! Отговори
Нина До 45 преди 9 години
Да, "велика германия" правише атомни бомби, водородни бомби, марсоходи, луноходи, посещваше отдалечени галактики, и хоп....дойде санитарят с голяма инжекция и ти я заби в дебелия ***..ха..ха...
38
8
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 41 Че аз казвам истината бе братчед, къв психиатър те гони, то ти си за там- същество без произход и националност...езикова норма си, нали си знаеш? хе, хе
37
16
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
КОГАТО ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ ПРАВЕШЕ АТОМНА БОМБА, руснаците правеха блоуджаб на ВРМАХТА и СС ДИВИЗИИТЕ!!!!! Германия измисли РЕАКТИВНИЯ ДВИГАТЕЛ, РЕАКТИВНИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ, КОСМИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ НА САЩ и сесесере- то СА ВЪРХУ ГЕРМАНСКИТЕ ДОСТИЖЕНИЯ ПРЕЗ ВСВ!
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че западната империя замира, финансите са зле, дълговете нарастват с невероятна скорост, фалитът *** на вратата. За да избегнат икономически крах се опитват да разпалят отново голяма война в европа.
35
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах една пресконференция на Путин в youtube, където отговаряше на въпроси на журналисти от цял свят и каза: ние не искаме да налагаме руско влияние и да доминираме в Европа, ние искаме сътрудничество от което Европа има огромна полза а не Русия и предложихме хиляди варианти, НО те не искат сътрудничество те искат васали!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до очевидеца 37, защо да няма, виж в Бг, условията на бежанците в много случай са по добри от много работещи български семеиства.
33
17
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 37 Какво им се впрягаш на ушанките, лъжат като ***, първо няма никаъв бежански поток към раша, украинците ако бягат, то е от руските наемици, към русия бягат само терорерите на путин, щото от няколко дни им гори под опашката- армия УкраIни ги мачка здраво!
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последният германски политик, който заплашваше Русия свърши зле в един бункер.
31
5
 
4
 
! Отговори
Бат'Сали преди 9 години
докато не гръмне газпром както гръмна братчеда шефкет с оная газова бутилка, няма реално никакви санкции а само прах в очите. туй да знаете от бат ви сали!
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още преди година Русия предвиди такъв натиск и забрани на държавните си чиновници влогове в чужди банки. Който работи в и за Русия е осигурен, така че нека им затравят сметките ......ха ха ха.... германската икономика само от заплахите против Русия до сега е загубила 15 % споменаха по сутрешните медии, и така да продължават дружно и успешно със санкциите против ....... ???
29
12
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до руските подчовециНие измислихме атомната бомба, и не на нас се разминаха термоядрените удари през ВСВ, а на вас!!! Никога не е късно грешката да бъде поправена! ОБИЧАМ ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ, НАШ БРАТ В РАДОСТ И БЕДА!!!!!!!!
28
3
 
23
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Възхищавах се на Меркел като политик който държи за народа си, но след тази стъпка мога да е посъветвам да търси повече керпичи и хоросан и да запозва да дига наново стената, защото повечето германци несподелят политиката която води напоследък. (от чужд печат)
27
5
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
баба ви Шмеркел се покри напоследък. докато беше в нелегалност изкова термина 'Енергийна Сигурност'. сега да ви обясня - с терористи компромиси не се правят, но за т.нар. 'Енергийна Сигурност' само компромиси се правят, тъй като Германия 40% зависи от руски газ и нефт.и сега баба ви Шмеркел ще ви покаже как с терориста Путин се правят компромиси заради енергийната сигурност, а за да не е толкова неудобно другаря Путин остава приятел, за сметка на това терористите стават целокупния руски народ.
26
14
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Първо, това е лъжа. Второ, защо, след като в Русия е такъв рай, децата и семействата на руските олигарси живеят в Западна Европа и САЩ, а не искат и да чуят за райската Русия?!?! Да се чуди човек... Скъпи комунистически русофилски антибългарски отреп.., трябва да си много *** и упорит, за да не разбереш слад толкова дълги години, че не всички хора в България са на интелектуалното микрониво на избирателите на БСП.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А децата в Крим руски ли са или украински?)))
24
4
 
21
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Украинските деца получават много добри условия на живот в Русия. В тези медии не се съобщава, но бежанците от украйна към Русия са вече няколко стотин хиляди, всички те са настанени в апартаменти с много добри условия на живот.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба ангела е дакела на обонго!