Украйна: Руската военна колона вече не съществува!

Москва: Няма такава колона, журналистически фантазии
Обновена: 15 авг 2014 21:52 | 15 авг 2014 18:56,
794
Украйна: Руската военна колона вече не съществува!
Снимка: Reuters

Украинската армия е унищожила по-голямата част от руската колона от бронирани военни автомобили, навлязла в страната снощи, съобщи украинското президентство в публикувано днес комюнике, предаде Франс прес.

Украинският президент Петро Порошенко е обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън. Порошенко е уведомил Камерън, че голяма част от колоната е била унищожена през нощта от украинската артилерия.

Още по темата
Украински войници са влезли в сражение с руската военна колона, навлязла в страната, и "част от нея вече не съществува", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

Лисенко отбеляза, че украинската армия е започнала да следи руската военна колона още щом е влязла на територията на страната. 

Министерството на отбраната на Русия обаче опроверга съобщенията за унищожаване от украинските военни на "руска военна колона, която според твърденията на Киев снощи е преминала руско-украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не съществува никаква руска военна колона, която, както се твърди, да е пресичала руско-украинската граница, нито през нощта, нито през деня.

Той определи подобни изказвания като "основани на някакви фантазиии, а по-точно казано на предположения на журналисти, които не трябва да стават предмет на сериозно обсъждане от висши длъжностни лица в никоя страна".

По думите му "е тъжно, че повод за гръмки изказвания на най-високо равнище в редица европейски и избрали европейския път държави стават не фактите, а журналистически слухове в  социалните мрежи".

Междувременно стана ясно, че посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко е бил повикан днес в британското министерство на външните работи във връзка със събитията в Украйна.

Британската страна е поискала от Яковенко разяснения относно съобщенията за руско военно навлизане в Украйна, както и за струпване на техника близо до границата, съобщи британското министерство на външните работи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
4
 
26
 
! Отговори
7 преди 9 години
По последни данни на украинското разузнаване, от Мордор е навлязла колона *** и *** - колоната е унищожена
402
5
 
36
 
! Отговори
5 преди 9 години
А въобще имало ли е някога подобна военна колона освен в болните мозъци на Яценюк , Аваков и сие ???какво стана с БОИНГА ???
401
5
 
21
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСьобщението за унищожение на военна колона е достоверно. Техническа подробност е че колоната е Украинска... Видеото не льже, има си ги снимките. Не е като да пишеш статия.https://youtube/watch?v=vYBbwnBrabIhttps://youtube/watch?v=RsfXFJg8TaIhahahahahhahhahahhahahhahahahhahahahahhaha spigel
400
4
 
36
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Как минава денят на Петро Порошенко:Събуждане се в 7.30,убива Стрелков.8.00 пие Кафе,превзе Гороловка...Говори с Обама,превзе Луганск..12.00 обядва,превзе Донецк.след обеден сън.събуди се в 14.30,уби Стрелков..В 15.00 говори в Радата,превзе Гороловка и между другото пак уби Стрелков..17.00 пи кафе и след обедна закуска,превзе Донецк..20.00 вечеря,зачисти Степановка,Шахтерск и Гороловка и уби Стрелков...23.00 денят завърши,лега да спи,преди сън уби Стрлков...Та така и с колоната,хаха
399
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам на "запада" след толкова военни конфликти, предизвикани навсякъде по света от тях. Косово ми е под носа, бивша Югославия пред очите!!
398
2
 
35
 
! Отговори
глупости преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯКакви са тези идиотщини,как може да се тиражират лъжи вия представяте ли си какво щеше да стане ако това беше истина?мислете...
397
3
 
35
 
! Отговори
хаха преди 9 години
до 734Прав си,минечтия,че е унищожена колона с брониране техника в Украйна,унищожена е,това е беспорен факт..Гледах кадрите,наистина бяха страшни,изгорели машини,изгорели тела,направо потресаващо...Само че за голямо съжаление на Порошенко,колоната е украинска и разбита под Степановка."Руските алкохолици"така са помлели славната украинска армия,че чак да ти стане жал!!!Вижте клиповете в youtube и ще разберете истината за войната и защо "руските алкохолици" бият армията на порошрнко като маче у дирек
396
1
 
23
 
! Отговори
ха преди 9 години
До axaxaxaНяма,всичко е ниско качествена провокация,за ***.
395
0
 
6
 
! Отговори
идиот преди 9 години
До Анонимен 736Ти си болен лекувай се ***......
394
3
 
33
 
! Отговори
axaxaxa преди 9 години
и къде е снимковия материал и доказателствата?? Колкото в Ирак намериха химическо оръжие, вие живеете с америко-турски сериал бе мекерета - хем измислен, хем ***
393
3
 
25
 
! Отговори
лъжи преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСтига лъжи,това е поредната дезинформация на безсилния и унижен запад,на този сайт има снимка на Руски военни който се движат в Русия,и просто с тях се разминава лека кола с Украинска регистрация,страхотно доказателство няма що!
392
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯДа, това е вярно. Поне вече сега е по добре. Но ще бъде още по добре, ако бъде унишожена русия и славянството. Славяните са без никаква култура. Те не заслужават да имат държави.
391
1
 
22
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Те я от хунтата в Киев са големи палячовци,кой ли им вярва на лъжите,голям цирк.
390
2
 
22
 
! Отговори
хa 52 щaт пaк бълнув преди 9 години
Aбе хорa тези от укрaйнa си мислят че сa във филм от холивут. Почвaт много яко дa фaнтaзирaт. Сигурен съм че колонa не е имaло. И сaмолетa е свaлен от пияни укрaинци. Кaкто беше нaписaно нa няколко местa в пресaтa.
389
3
 
24
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Новини от вече бившата Украйна: опълченците са разгромили колона на елитната 95-та аеромобилна бригада. Унищожен е и фашисткия батальон "Горынь".
388
2
 
15
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До КатонКатончо, единственото, по което си приличаш със Стария е, че повтаряш едно и също. Но ти няма да влезеш в историята. Неперфектно организирана, с импровизации, руско-грузинската война завърши за 5 (пет) дни с пълен разгром на грузинската армия и потопяване на цялата им флота - един ракетен катер - от ракета, а всичко двуго - взривено от руски командоси на пристанището в Поти. Руснаците загуубиха 4 самолета, свалени от украински ракетчици. Най-зле бяха американците - голямо бягане падна
387
1
 
2
 
! Отговори
6 преди 9 години
,,Колонна военной техники идет к границе Украйной''-в областа но Каменска-Шахтинского-Ростовска област.СНИМКИ НА Сергей Хазов от руския вестник Ню Таймс-Москва.Оригиналите са на Московския вестник Ню Таймс и препечатано в сайта на Радио ЕХОТО НА МОСКВА...Има и коментари.
386
22
 
5
 
! Отговори
Според преди 9 години
РУСКА МЕДИЯ колоната е влязла в УКРАЙНА и какво и се е случило та я няма?Танковете и Камаз-ите май са си останали в Украйна,на черния път,като руски паметник на глупостта на джуджето.
385
0
 
11
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Дали е имало такава?
384
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАБИЙТЕ ИМ ЗАДНИЦИТЕ НА ТЕЗИ МАШИ НА ФАШИСТА ПУТИН ! ТОЗИ ДОКАТО НЕ ГО СЛОЖАТ В РЕШЕТКИ НЯМА ДА СПРЕ ДА КЛАТИ СВЕТОВНИЯТ МИР !