Украйна: Руската военна колона вече не съществува!

Москва: Няма такава колона, журналистически фантазии
Обновена: 15 авг 2014 21:52 | 15 авг 2014 18:56,
794
Украйна: Руската военна колона вече не съществува!
Снимка: Reuters

Украинската армия е унищожила по-голямата част от руската колона от бронирани военни автомобили, навлязла в страната снощи, съобщи украинското президентство в публикувано днес комюнике, предаде Франс прес.

Украинският президент Петро Порошенко е обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън. Порошенко е уведомил Камерън, че голяма част от колоната е била унищожена през нощта от украинската артилерия.

Още по темата
Украински войници са влезли в сражение с руската военна колона, навлязла в страната, и "част от нея вече не съществува", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

Лисенко отбеляза, че украинската армия е започнала да следи руската военна колона още щом е влязла на територията на страната. 

Министерството на отбраната на Русия обаче опроверга съобщенията за унищожаване от украинските военни на "руска военна колона, която според твърденията на Киев снощи е преминала руско-украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не съществува никаква руска военна колона, която, както се твърди, да е пресичала руско-украинската граница, нито през нощта, нито през деня.

Той определи подобни изказвания като "основани на някакви фантазиии, а по-точно казано на предположения на журналисти, които не трябва да стават предмет на сериозно обсъждане от висши длъжностни лица в никоя страна".

По думите му "е тъжно, че повод за гръмки изказвания на най-високо равнище в редица европейски и избрали европейския път държави стават не фактите, а журналистически слухове в  социалните мрежи".

Междувременно стана ясно, че посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко е бил повикан днес в британското министерство на външните работи във връзка със събитията в Украйна.

Британската страна е поискала от Яковенко разяснения относно съобщенията за руско военно навлизане в Украйна, както и за струпване на техника близо до границата, съобщи британското министерство на външните работи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навлезе ли руската колона в Украйна, западните смешковци ще усетят със сигурност по-дебелия.
382
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците реагираха на тези тъпотии само с две думи---- И смех и грех.......повече не е нужно да се говори.......
381
0
 
37
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
Такива глупости не бях слушал и гледал от доста време. Тя, украинската аргилерия, не може да уцели нищо друго, може би само своите граждани. Ако, не дай боже, Русия реши да атакува Украйна, то нейните колони могат да стигнат и до Брюксель а там и до Лондон не е далече. Не пишете и не тиражирайте тези глупости, защото ставате за смях.
380
2
 
37
 
! Отговори
до анонимен преди 9 години
Братле,не така! Самата *** Василева,великата журналистка,добре хранена от някого ,вчера писа ,че бабата на дядото на вуйчото на лелята на двама журналисти видели с не собствените си очи как руснаци с военна техника преминават през дупка в телта на границата.Трябва да и вярваме,толкова е коректна,безпристрастна !
379
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратен съм от нашите медии.Втора сутрин слушам една и съща новина-как руска колона бронетехника на 14.08 вечерта е пресякла границата!Луганск откъснат от силите на укрите.И какво ли не още ни втълпявят от ТВ ЕВРОПА....Истината е че много укрински части са в капан около Луганск.Опълченците с право се заканват да не допуснат нито един жив извън обкръжението.Киевският райх бълнува измислени победи.
378
8
 
3
 
! Отговори
Катон преди 9 години
До Анонимен 710Тя самата руска армия заяви, че организацията и не е била на ниво в Грузия и че трябва да се модернизират в тая посока. Но явно форумните генерали знаят по-добре.
377
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и болните мозъци са тия урките,за пореден път се убеждавам че те са нааай тъпите в света.
376
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ли се унищожава нещо ,което просто не е съществувало ?! Тоя Порошенко е лъжец като господарите гейове.
375
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аахаххаха това ме уби вече :) Станаха за резил пред целия свят тези украинци. Русия,ако реши да влезе първо цялата тая *** ще бъде тактично унищожена и второ - след седмица максимум войниците ще са се върнали на руска територия. Да не забравяме какво се случи, когато Грузия нападна Абхазия през 2008. :)
374
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХААААХХХААа тия украинците съвсем изперкаха вече....скоро и с марсиянците ще почнат да воюват....и непременно ще са победители........хааахххххаа
373
2
 
20
 
! Отговори
Така се случва преди 9 години
Така е, когато две журналистчета са прекалили с дозата...
372
3
 
20
 
! Отговори
Смешничко преди 9 години
Ловния сезон започна и Порошенко подпийнал започна да халюцинира и да разказва за халюцинациите си като за истина. Или се опитва да се прави на мъж? Но така е когато Белите ни бащи от Запада заложиха на женствени мъже и еврейски ***...
371
3
 
22
 
! Отговори
военен експерт преди 9 години
Гледат да вкарат Путин в капан, а той не ще, и не ще.Само зелени от космоса още не са ги нападали..
370
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пользователи соцсетей пишут, что местные жители направляются в центр Луганска на митинг.Сигурно ще чакат Путин да дойде на митинга да им вдигне бойния дух, но по вероятно е че ще посрещат украинските освободители от лютото 4 месечно руско робство.
369
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смехххххх Тия съвсем се оплетоха в лъжите си...Я по-добре напишете за бягството на украинците и оставената от тях техника--Град,Тюлпан-уникален комплекс,стрелково оръжие и логистична техника....я стига с тия лъжи-никой не ви вярва вече.....Напишете за 72ра бригада,за 27ма бригада,за 49та бригада на укр.армия...или няма смисъл-защото такива бригади вече не съществуват.То бива пропаганда,бива..ама вие станахте супер плоски вече...
368
3
 
37
 
! Отговори
СТИГА БЕ,,,, преди 9 години
Я малко логично да помислим....Украинската армия,вече половин година неможе да се справи с обикновенните хора в Донецк--та сега унищожили колона от бронетехника на руснаците?!!???!! Абе за толкова глупави ли ни имате!!! Такива партенки може би още минават на запад,но не и при нас...макар че като чета западни форуми,и там много хора задават логичният въпрос--Защо чичо Сам избива толкова хора???
367
3
 
40
 
! Отговори
,,!,, преди 9 години
Няма никаква Руска колона Украинци са стреляли по бежанци или призраци и между другото Русия напада винаги с ракети,а не с БТР-ри!Това смърди на Лондонска пропаганда от 5000 километра малко медиите по сериозно моля!
366
6
 
34
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Тези украинци са едни толеми ***, обадили се на другия *** Камерън.
365
5
 
18
 
! Отговори
хх преди 9 години
Това е голям смех с тая колона. Две журналистчета от телеграф ли, от гардиан ли, уж видели нещо, некви снимки, ама от руската страна на границата, демек на руска територия.Дълго време пълно мълчание, после украинските "герои" се изцепиха: "аа, ние вече ги унищожихме". WTF? Иначе, че руснаците подпомагат бунтовниците ("въоръжените сепаратисти"), то е ясно, и според мен е голяма глупост като ги гледам колко са зле. Нещата отиват към автономия де, но това беше неизбежно още от началото.
364
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, да, това е продължението на сериала "Страшната дупка в телената ограда"..ха..ха...