Украйна призна руските камиони за хуманитарна помощ

Все още не е ясно кога конвоят ще влезе в страната
Обновена: 17 авг 2014 10:45 | 17 авг 2014 10:44,
159
Украйна призна руските камиони за хуманитарна помощ
Снимка: Reuters

Украйна призна руския конвой от 280 камиона за хуманитарна помощ на Международния Червен кръст.

Украинският министър на социалната политика Людмила Денизова е подписала заповед за приемането на руската хуманитарна помощ. В съответствие с членове 4 и 5 от Закона за хуманитарната помощ украинският президент Петро Порошенко признава товара като хуманитарна помощ, пренасяна под егидата на Международния комитет на Червения кръст.

Още по темата

„Остава разбира се едно предизвикателство – необходими са гаранции за сигурността от всички страни преди да започне да се придвижва помощта”, коментираха от Червения кръст.

Представители на Международния комитет на Червения Кръст започнаха проверка "по избор" на камионите с хуманитарна помощ от Русия за жителите на Югоизточна Украйна, съобщи кореспондент на ИТАР-ТАСС от Каменск-Шахтински, град на 20-ина километра от КПП "Донецк" на границата с Украйна.

Ръководителят на регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст (в Русия, Беларус, Украйна и Молдова) Паскал Кюта по-рано обяви, че сътрудници на организацията ще проверят товара на руска територия.

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа се очаква да пристигнат още днес на граничния пункт "Донецк", съобщи за ИТАР-ТАСС представител на транспортната компания, превозваща помощите.

Все още не е известно кога конвоят с хуманитарна помощ ще навлезе на украинска територия и ще достигне до нуждаещото се население, тъй като процедурите по освобождаване на стоката не са завършени.

Западът и Киев многократно изразиха опасения, че конвоят може да се използва като претекст от Русия за нахлуване в Украйна.

Министерството на външните работи на Русия заяви, че Киев се опитва да блокира доставката. Конвоят от 280 камиона превозва 2000 тона хуманитарна помощ. Тя включва хранителни продукти, медикаменти, медицински консумативи, спални чували и други неща от първа необходимост.

На този фон продължават да се чуват експлозии в Донецк. Във видео запис премиерът на сампровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко заяви, че сепаратистите са в процес на получаване на 150 бойни машини, включително 30 танка, както и подкрепление от 1200 бойци, преминали на обучение в Русия, но не уточнява откъде точно ще дойдат те.

Още международни новини четете в Bulgaria on Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
4
 
! Отговори
смачкай трола преди 9 години
... ***, Спонги и Одисей бяха хванати, че разпространяват лъжи. Сигурно за пари... До вчера инфото беше, че колоната е минала границата и с нея се промъкнали бронирани коли, част от които били унищожени. А какво имаме като новина днес: тази, същата колона е на над 20 км от границата и не я е доближавала. Да-а, трябва мачкане на трола, пък бил той и ДжурналиС...
62
3
 
4
 
! Отговори
КТБ , ФАЛИРА ЗАЩОТО: преди 9 години
...беше вкарана в "монополната финансова структура".. за финансирането на ЮЖЕН ПОТОК!Момента в който Европа, се усети и забрани строежа ---ФИНАСОВАТА ПИРАМИДА РУХНА!Рухна и Правителството , защото ДПС разбра кристално ясно , че:--нито ще има комисионни от "Южен поток"..--нито ще има финансиране от Европа по фондовете...ЗА ДА КРЕПИ ЕЛЕКТОРАТА СИ!ОТ ТУК --НА ТАМ.....БЪЛГАРИЯ , ЩЕ КОВЕ СЪДБАТА СИ САМА !!!!КОЙТО ИСКА ПАРИ И РАБОТА --ЩЕ БЪДЕ С ЕВРОПА И ГЕРБ!КОЙТО ИСКА , ДА ГЛАДУВА....с РУСИЯ
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що се отнася до капитализъм, той съществува само в новите страни членки на европейския съюз и в страните от 3ия свят. В Европа е социализъм от отдавна. Тук всеки ходи на работа, а ако неможе да намери такава получава социал, за който не можете и да си представите. Да има цхастен сектор, но там е тъмна работа само големи корпорации. Средния и дребен бизнес постоянно фалира и в Европа. Ако някой има познание върху икономика ще разбере че капитализма се е изчерпал затова са само войни вече
60
1
 
6
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Хората в Луганск повече от две седмици са без ток, водоснабдяване и мобилни връзки, без снабдяване със стоки от първа необходимост, но според ЕС руският хуманитарен конвой ВЕРОЯТНО вози снаряди, ракети , БТР и войници... :(Това ми мирише:(
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе се заблуждавайте от 89 няма комунисти. Има само ***, Евреи и престъпници, които заблуждават този *** народ, а и един цар без грам българска кръв. Само такива са ни били министър председателите, за да не стане грешка и да работят за доброто на народа
58
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 9 години
До 74 и 82Г-не,вие гей ли сте?
57
2
 
10
 
! Отговори
Анон преди 9 години
1.Индонезийски самолет беше свален. На втория час САЩ и ЕС обвиниха Русия,че тя е виновна. Наложиха санции. Намериха се черните кутии, но вече никой не повдига въпросс КОЙ свали самолета...2. Руска военна колона нахлула в Източна Украйна през ДУПКА В ТЕЛЕНАТА ОГРАДА на границата :) Порошенка казва, че ЧАСТ от тази колона е унищожена. Какво става с оцелялата част, никой вече не го интересува.Не ви ли мирише това?
56
1
 
1
 
! Отговори
В ДЪРЖАВА НА МОНОПОЛ преди 9 години
.....ЕДИНСТВЕНАТА РЕФОРМА Е ДА СЕ РАЗБИЯТ МОНОПОЛНИТЕ СТРУКТУРИ НА БКП!В противен случай---Държавата ще продължава да финансира и подкрепя законово единствено МОНОПОЛИТЕ!ГРИЖАТА ЗА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК ЩЕ Е МИНИМАЛНА....ПО 5-ЛВ./за ток или пенсия/месечно/КАТО НАЧАЛО --РАЗБИЙТЕ НЕК!/Тя генерира само загуби и ....крайна бедност на народа/ТВОВА Е ЕДНА ОТ ХРАНИЛКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 69я пак? вас в атака от лудницата ли ви събират?
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА , "ЛЪЖЛИВ-КАПИТАЛИЗЪМ"-----има само "КАПИТАЛИЗЪМ-ФИНАНСИРАН ОТ ДЪРЖАВАТА"!ЩЕ ГО ОСЪЗНАЕТЕ НАПЪЛНО ---КОГАТО ОСТАНАТЕ...... БЕЗ "СОБСТВЕНОСТ"!ТОВА Е ЦЕЛТА:КОМУНИСТИТЕ ДА СТАНАТ "абсолютни капиталисти".....а ,народа--"РОБИ НА ТРУДА"!ПОГЛЕДНЕТЕ ЛИСТАТА НА БКП/бсп от ПОЗИТАНО-20, за изборите:...ИМА ЛИ НЯКОЙ , КОЙТО ДА НЕ Е МИЛИОНЕР...??!!!ТОЧНО ЗА ТОВА Е ЦЯЛАТА ИМ ИДЕОЛОГИЯ И БОРБА...!!!/Прочетете "Златото на Партията" от Игор Бунич/
53
0
 
2
 
! Отговори
Nox преди 9 години
И още:"Къде са политиците и експертите , които трябва да направят реформите???"И най-големите експерти да се намерят, България като малка държавица с малко производство няма как да наложат реформите така, че да повлияят на една фундаментално счупена икономическа система.Така потенциялните политици и експерти, от които се очаква да направят реформи и да ни извадят от калта, ще се превърнат в поредните дянковци и ще бъдат винени за резултата от система, в която не можеш да излезнеш победител
52
1
 
2
 
! Отговори
аз.. преди 9 години
Аз, пияница-лош човек-- не познавам....
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Анонимния:Не се занимавай, русофила даже да го заведеш на място където руснаци убиват хора и даже да му покажеш да види с очите си, той няма да повярва. Ще ти каже, че ти грешиш.
50
1
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Дека си бре бъмзи мангуса
49
0
 
3
 
! Отговори
Nox преди 9 години
И едно допълнение и обяснение:"сегашната структура на властта и икономическия модел няма да им позволят да направят нужните промени"Сигурен съм, че много ще си кажат "ех, предния комунист, който се капитализма му пречи".НЕ! Не съм комунист. Проблема ми е, че това в момента не е дори истински капитализъм.За повече инфо, google-вате crony capitalism и четете.Та в тази система на лъжлив капитализм, в която икономиката диктува на всички останали власти няма как да се оправят нещата.
48
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 9 години
Руснаците никога не са били подляри.
47
2
 
3
 
! Отговори
"АТАКА ПОБЕДА! преди 9 години
НОВИЯТ ЛОЗУНГ НА ЛУДНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
46
0
 
5
 
! Отговори
Nox преди 9 години
До 56 ВасилевТова са едни много хубави въпроси. Само не ми казвай, че Русия ни е виновна."Къде са българските кадърни, образовани, находчиви, работливи,честни хора?"Ако ти не познаваш такива, проблема си е изцяло твой."Къде са политиците и експертите , които трябва да направят реформите???"Не е важно къде са, въпроса е, че:а) не могат да се докопат до властб) и да се докопат, сегашната структура на властта и икономическия модел няма да им позволят да направят нужните промени.
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Youtube има една поредица клипове с името "СтопХам". Млади руснаци, на възраст да ги кажем "студентчета" снимат реалността в Русия. Правят кампании за залавяне и изобличаване на нарушители. Викат полиция където е необходимо. Поразгледайте тези клипове, има и други такива поредици на други хора. И ще разберете от първо лице какво е Русия и на какви хора симпатизирате.Мислите си, че Русия е цивилизована страна. Да, ама не!Мислите, че в Русия могат да ни бъдат пример за подражание? Не!
44
5
 
2
 
! Отговори
"доста силната преди 9 години
.....да , ама вече не е така...ха,ха,хааааааааааа....Дори и границите си не може да контролира ...чеченци и ингушети залагат бомби навсякъде из нея!...НО ДОРИ И ТАКА ---РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА ДА ФЕРМЕНТИРА БАВНО И ДА СЕ РАЗЛАГА .....!НИКОГА , НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКАТА НА ФЮРЕРА!!!Примитивите са като *** и осите ---ВИНАГИ СЕ ОБЕДИНЯВАТ , СРЕЩУ ОБЩИЯ ВРАГ!