Британец е екзекутирал американския журналист

Убиецът на Фоули говори с акцент, характерен за предградията на Лондон
20 авг 2014 12:33, Елка Василева
190
Британец е екзекутирал американския журналист
Снимка: Reuters

Видеозаписът, на който боец от "Ислямската държава" екзекутира американския журналист Джеймс Фоули, най-вероятно е автентичен. По всичко личи, че убиецът е британец, съобщи пред Би Би Си външният министър на кралството Филип Хамънд, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това е чудовищно видео, доказващо поредното престъпление на организацията "Ислямска държава" - изтъкна Хамънд. - Както личи, журналистът изглежда е бил екзекутиран от британец, но за окончателен извод е необходима допълнителна проверка."

Още по темата

"Отдавна вече предупреждаваме, че на сирийска територия, а сега и в Ирак има голям брой британци. Тъкмо затова всички сегашни събития в тези страни пряко застрашават и нас самите, защото терористите, събрали боен опит, може да се върнат у дома, във Великобритания", отбеляза министърът.

Британски медии изтъкнаха, че на видеозаписа, качен в интернета от „Ислямска държава“, убиецът на Фоули говори с акцент, характерен за предградията на Лондон, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Говорителката на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън заяви по-рано днес, че американски експерти проверяват записа. Ако видеото се окаже автентично, това би било ужасяващо брутално убийство на невинен американски журналист, каза Хейдън.

Междувременно Би Би Си съобщи, че властите в САЩ са потвърдили, че във видеозаписа наистина е заснето убийството на американския журналист Джеймс Фоули.

Негови роднини също така потвърдиха смъртта му във Фейсбук.

Ислямистите заявиха, че са обезглавили репортера като отмъщение за неотдавнашните въздушни удари по позиции на „Ислямска държава“ в Ирак.

Телевизионният журналисти и фоторепортер Джеймс Фоули беше заловен от неизвестни въоръжени лица в Сирия през 2012 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Ние в България имаме опит с извергите и има една песен добре илюстрираща какво ти казах, казва се "Даваш ли, даваш Балканджи Йово хубава Яна на турска вяра".
141
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 9 години
След това признание мохамет нарежда да го убият, това не е нещо необичайно за него всъщност истината за мохамет е че той е един разбойнически главатар използвал религиозни текстове за да набере достатъчно хора за каузата си. Който е изразявал съмнения или несъгласие просто е бил убиван, така че лоялността както и при диктаторските режими е била голяма. Всъщност исляма се е разпрострянява по следния начин - извергите идват и или приемаш или умираш. Той не се разпрострянява по убеждения.
140
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 9 години
представа какво представлява исляма. Исляма представлява една сбирщина от различни религиозни текстове включително езически голяма част от които са редактирани и изрязани, особено частта с езическите текстове при първия халиф. Тези текстове са едно фалшиво оправдание за вършене на злини и престъпления, извращения а добрата им част идва от християнството. Мохамет е имал християнин наставник който после е признал че огромната част от приказките на мохамет идват от това което той го е учил.
139
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Дивашките последователи на мохамет пленили група арабски жени и били раздвоени по въпроса какво да ги правят. Затова питали лидера си - псевдопророка дали да ги изнаселват или да ги върнат за откуп защото били алчни за парите което ще получат между другото същите неща и този начин на мислене е и при ислямистите терористи в наши дни. Какво им отговорил "великия мъдрец" представящ се за божи пророк? - ами първо ги изнасилете а после ги върнете срещу откуп. Само оттук може да се добие добра
138
0
 
2
 
! Отговори
Джон преди 9 години
Ей salaadin когато мохамед отива в мека който е град на езичници той има много малко последователи затова с типично арабско лукавство им се мазни и се прави на много толерантен. Лъжа, когато е в Медина друга песен запява - който не е с мен под ножа, ама тогава има много последователи впечатлени с примитивните си мозъци от жестокостта и фанатизма и желанието му да убива и граби. Ето ти интересен пример за начина на мислене на Мохамед.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Допълнение към 176.А тези са "ислямиските хайдути"
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да си драскам тук нищо няма да променим! 170 правилно го е казал.Тази война не е между исляма и християнството истината е някъде там. Едно веме кръстоносните походи са се правили за да се заграбват чужди земи и богатства, като единственото средство да накараш войницит да войуват е била религията ( Тя и затова е създадена) Промиват ни мозаците с религиозни мотиви, а всъщност войните са за ПАРИ, За МНОГО ПАРИ,НЕФТ и т.н. Бих казал, че изтока е под "Американско робство"
135
0
 
0
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
първа цел 1-създаваш хаос (конфликт,проблем,тероризъм).2-ро-раздухваш го и казваш как тези са такива и онакива,докато излязат нещата извън контрол.3-то -после ти решаваш проблема,обаче вече не могат да се справят с това и ни водят към 3-та световна войнавсичко това са ГМО,хормонни хамстериканците.проумейте го
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DaddyМного си прав. Аз затова вече гледам навън. Вече наближавам 40-те, не съм така авантюристично настроен, но имам семейство и искам всички да живеем по-добре. Мой приятел и бивш колега замина преди година за Германия и ме навива за там. Малко съм притеснен, но вече сме пуснали апартамента в София за продажба и до месеци мечка страх, нас не страх, заминаваме.
133
1
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Въпросът е за поуките, които човечеството не си прави, от примерите, които е натрупало за 5000 години история. Ще си позволя едно сравнение между Библията и Корана: Иисус гони търговците от храма с думите "Вън от домът на моя баща.". Когато 600години по-късно Мохамед влиза в Мека, където има храмове на много богове, той се обръща към управниците с думите "Пуснете ме да съградя храм и на своя бог, в който ще дойдат много поклонници и търговци.". Поуките оставям на всеки от коментиращите.
132
1
 
3
 
! Отговори
Ддд преди 9 години
Ще се светнат но ще е късно разрешават им да влизат в Европа защото са правови държави но те си остават мюсюлмани изучават се на език взимат паспорти и после еди ги хвани слагат бомби и убиват невинни .Затова не ги допускайте в България
131
1
 
9
 
! Отговори
Daddy преди 9 години
Сега като пускаме тези ислямисти в нашета държава такъв таралеж си вкарва ме в гащите ,че после ще се чудим кал да се управия
130
2
 
7
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
егатти и коментарите хахахахааххаха исляма е бил виновен за всичко това?! никой не пита защо тези хамериканци се задържаха толкова дълго там?! и защо се е увеличил наркотрафика от тези региони към света в пъти повече... а нефта?! дори никой не пита от къде имат тези така наречените "ислямисти" оръжията хамериканско производство....вие сте овце бе хора, прости и *** овце!
129
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за невинния човек.Дано на британците им дойде акъла, че не българите и румънците им са проблема, а ***. САЩ няма да предприемат военна операция, освен ако не им засегнат нефтените кладенци...
128
2
 
17
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Камерън, кой ви оцапа гащите - българите и румънците ли?
127
11
 
6
 
! Отговори
не е лицемерие преди 9 години
ЕС поощрява борбата на украинските хора за свобода и демокрация срещу руския агресор !Така трябва.
126
7
 
22
 
! Отговори
лицемерие преди 9 години
Отново лицемерие и демагогия! Т.н. ЕС се възмущава от зверствата на "Ислямската държава". В същото време, ЕС поощрява зверствата на фашистката хунта в Куев, срещу собствения си народ!
125
2
 
10
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Тези си просят нов кръстоносен поход.
124
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В днешно време няма невинен журналист, има добре платени. Поемат си риска на професията, винаги има някой сърдит.
123
19
 
3
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Днес чух следния виц: "Попитали Радио "Ереван" - Защо руснаците не си правят Selfie, когато отрежат главата на някой украинец, както правят бойците от "ИДИЛ"? Радио "Ереван" отговорило - Защото ползват GSMи "Правец 81" с шайба и кабел.". Дали е смешен или не, оставям на всеки от коментиращите.