Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Либерална и демократична" Европа се прави на глуха и сляпа за жестокостите и убийствата на невинни хора в Украйна. Чудовищно лицемерие и липса на всякакъв морал!
17
6
 
0
 
! Отговори
Документален филм преди 9 години
До ЙовоТова което пишеш, може и да е вярно, но в ЮТуб е пълно с документални кадри - руски и чеченски за двете войни.Погледай малко от тези филми (освен аматьорските има и доста добри руски документални) и се замисли малко върху написаното от теб.Приятно гледане.
16
4
 
30
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Някой не е запознат с двете войни в Кавказ. Никога като цяло населението от Чечня, Дагестан и Ингушетия не са искали да се отделят от Русия. Първата война имаше няколко стотина сапаратисти(чеченци) и няколко хиляди ислямисти от други държави финансирани от САЩ искащи да създадат "Кавказки емират" По време на втората Война имаше само чужди наемници също финансирани от САЩ които е биеха срещу федералните войски и Кавказките опълченци( които бяха на страната на Русия). След разгрома отидоха в Ирак.
15
4
 
33
 
! Отговори
Вишнофка преди 9 години
Където се е усетила американска воня нищо добро не е излязло
14
15
 
4
 
! Отговори
Използване на термин преди 9 години
До il_choДо всички които употребяват термина "Фашизъмм" - имате ли представа какво означава и каке възникнал?Хайде малко се ограмотете и после пишете врели некипели!
13
28
 
2
 
! Отговори
Гларус преди 9 години
Хубавото на цялата работа е че ще има много руски вдовици.
12
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕлемагЩо се касае до зимата - украинците воюват на своя територия, имат същата подготовка за водене на бойни действия в зимни условия като руснаците (ако опълченците са наистина съставени само от местни доброволци, то те тогава имат същата подготовка каквато и противниците им - в съветската и по-късно украинската армия)
11
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 9 години
И какво викат украинците? Лошо ли им беше като бяха на страната на Русия? Не се избиваха взаимно, имаха евтин руски газ, цареше мир и разбиране в страната.Сега една година по-късно да се замислят те самите до къде се докараха.
10
2
 
32
 
! Отговори
il_cho преди 9 години
До БранникЕй, *** фашистка гадна! Като гледам фашизмът си е по-жив и здрав отвсякога!Ти не се притеснявай за Русия... вече две екскурзии правиха на запад - един път на разходка до Франция, един път до Германия... ако се наложи и трета ще направят!
9
0
 
20
 
! Отговори
REV преди 9 години
SEMEISTVO ZAGINALO PRI OBSTREL ... TOVA V CHEST NA VIZITATA NA FRAU MERKEL LI E ?AZ SAM VAZMUTEN ,A TIA?
8
0
 
40
 
! Отговори
ТТ преди 9 години
Нито думичка кой е извършвал тези бомбандировки. Браво предатели браво ***.
7
0
 
23
 
! Отговори
коля преди 9 години
До Бранникщо псуваш ве ***
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До оная с косатаЗАГУБАТА на нито един човешки живот...сори
5
2
 
46
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Явно голяма смелост се изисква да се прицелиш с гаубицата в една майка и нейните деца. Няма нужда да излизаш в открит бой с опълченците. Какви *** само.
4
2
 
33
 
! Отговори
оная с косата преди 9 години
До ГЕРБдопустими грешки ,казваш?!...това може да го твърди само някой *** от ГЕРБ....нито един човешки живот не бива да бъде окачествяван като "допустим"...недопустимо е!
3
27
 
3
 
! Отговори
Митко палаузов преди 9 години
Дано не са украинци.
2
32
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Допустими жертви в името на демокрацията. Да живее ГЕРБ, САЩ и ДЕМОКРАЦИЯТА.
1
2
 
42
 
! Отговори
:( преди 9 години
Не бива да загиват хора!Опомнете се, бе!!!