Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ядат хурката Майдана.И то бая хурка....
37
2
 
35
 
! Отговори
До 56 ауслендър преди 9 години
вярно е че Руската империя не ни е освободила от братски чувства и любов ...но ако зависеше от англосаксонските демократи още да си стояхме под турско като кюрдите
36
1
 
27
 
! Отговори
Дядо Шел преди 9 години
Американо-английската петролна мафия и нейните корумпирани слуги, които формално управляват САЩ за пореден път се опитват чрез безрезервна подкрепа на фашизма да се доберат до руските петролни залежи. Човешкия живот не означава нищо и затова всяко престъпно деяние се облича в правозащитно оправдание.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименШЕВРОНДнес имаше статия за това
34
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, в момента в който се появи статия за Украйна или Путин и буквално за отрицателно време се събират сумати коментари и интересно 90 % от коментарите са написани като под калъп :))) и все са във възхвала на фашиста Путин, даже и в събота вечер :))) не, това въобще не са платени *** на руското посольство :)))
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
74 киоментара пише, че има към статията , а в момента са 62 КАК става това. Да ВИ ..и демокрацията
32
3
 
15
 
! Отговори
ЯR преди 9 години
До ДНСКА знаеш ли колко украинци живеят в Русия работят и издържат семействата си Ами ако и с тях така постъпят До сега не съм чул някой да се е отнесъл негативно към тях и руснаците са толерантни засега към живеещите укри там Ти фашист ли си?
31
3
 
18
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
А г-жа Меркел съвсем спокойно си общува с убиеца на мирни граждани..........
30
21
 
5
 
! Отговори
ауслендър преди 9 години
ЕЙ , НАИСТИНА МНОГО *** ИМА ПО ТИЯ САЙТОВЕ...ВИЕ НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ ЧЕ РУСКАТА ИМПЕРИЯ НИЩО НЕ ВИ Е ДАЛА ДАРОМ, ВСИЧКО Е ИНТЕРЕС-И ВИЕ ПЛЕБЕЙТЕ ЗАЩИТАВАТЕ ЕДИН ГОЛЯМ ФАРС! ДОБРЕ , ЧЕ НЕ ГРАНИЧИМ С СССР , ЧЕ ТОГАВА ЩЯХТЕ ДА СЕ ПИТАТЕ , КОН БОБ ЯДЕ ЛИ !!!!!!!!!!!!!!! ***
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В донецк и луганск са едни от най големите находища на шистов газ.който ги гепи той ще командва в европа.пьк и трьбите са важни.затова американците казват че с кораби ще ни докарат евтин газ.затова и бойко каза че ще прави търг и покани американски фирми за ч.море и мизия.всичко е пари приятели!
28
1
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Тоя дето се пише...бранник е турски...***.Те са родово...обременени от Русия и изпитват патологична...омраза към всичко руско.Не си заслужава пишещите да се...обясняват.
27
2
 
14
 
! Отговори
Йово преди 9 години
До Документален филмГледал съм доста клипове и съм добре запознат с двете войни и от първа ръка не само от клиповете. През 1995 година особено Чеченците обвиняваха руснаците за масовите убийства и обстрел на жилищни сгради през 2009г. вътрешна проверка по искане на самия президент Кадиров чрез свидетелски показания и други доказателства се доказа, че масовите убийства са извършвани от ислямистите това потвърди доклада от 1999г. Не случайно през втората война чеченците бяха на страната на Русия.
26
1
 
16
 
! Отговори
до моля ви преди 9 години
Няма отзвук и състрадание ЗАЩОТО живеем в свят на омразата насаден от US и ЕС пропагандата чрез СМИ, политици и дори на пазара. Дори тук, а това се лекува чрез операция (смърт) за жалост.
25
18
 
0
 
! Отговори
ДНСК преди 9 години
Трябва всички жилища които живеят руснаци да се срутят като незаконни строежи. Така руските нашественици няма да има какво да ги задържа в чужда държава.
24
4
 
19
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До БранникТи май изпадна в истерия.Доколко знам девиза на бранниците е:Бог,Борис,България.Но тази дивна миризма на фашизъм,който се носи от Украина,силно те възбужда.Какви руски поробители видя *** в Новоросия.Кого поробват:руският народ ли?
23
1
 
18
 
! Отговори
ЯR преди 9 години
И З Р 0 Д И
22
2
 
9
 
! Отговори
shmerkel преди 9 години
T0VA KRANTATA SHMERKEL PODKREPIA LI GO/
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24 Августа 2014 года по центральной улице Донецка пройдут до 1000 плененных врагов. Все они участвовали в карательной операции против народа. Така и да не забравят да измият след тях (насраните) , точно както преди повече от 75 години в Москва. Парад на ПЛЕНЕНИТЕ нацисти ЯКО. :)
20
1
 
22
 
! Отговори
моля ви преди 9 години
Моля ви ,как може Европейските народи да не предприемат нищо-спрете тази война.Избиват мирни хора...Защо няма антивоенни демонстрации в Европа ...Скъпо ще платим всички ,които сега си гледаме отпуските и рахатлъка...Това е война срещу християни и в Сирия ,и в Украйна...
19
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така става на война, и виновни в тези случай и във всички подобни са тези които я започнаха т.е. Путин, Стрелков и Пушилин, а на армията това и е работата да защитава теиториалната цялост и така е навсякъде по света