Превърнаха една тежка болест в риалити цирк

Хърватин, чиято майка е починала от ALS, осъди "ледената кофа"
26 авг 2014 12:05, Елка Василева
91
Превърнаха една тежка болест в риалити цирк
Снимка: БТА

Хърватският писател Едо Попович осъди в коментар в профила си във Фейсбук глобалния интернет феномен ALS Ice Bucket Challenge. Попович пише, че майка му е починала от  ALS и сега му е мъчно да гледа превръщането на това тежко заболяване в риалити цирк, пише сайтът Index.hr.

„Майка ми почина преди година и половина от ALS – страшна болест, която може би най-силно от която и да е друга болест разрушава и тялото, и психиката. Всички други болести оставят надежда за излекуване, понякога едва мъждукаща, като при рака и други заболявания, но все пак надежда има. Но ALS не оставя никаква надежда – след поставянето на диагнозата човек има най-много 4 години време до последния си дъх. Това е като да се родим, знаейки точно кога ще умрем – тежко бреме за болния и за най-близките му. И сега гледам тези светски „знаменитости“ как се поливат с ледена вода, уж за да алармират света за тази болест. Що се отнася до мен – пращам ги по дяволите. Гледайки този цирк и спомняйки си последните дни на моята майка, се чувствам, като че някой ме заплюва в лицето. Не знам, идеята може и да е добра, но реализацията е отвратителна. И една тежка болест успяха да сведат до Dancing Stars”, пише Попович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ледена кофаЕдо Попович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
6
 
! Отговори
Nero преди 9 години
Много ми е интересно всички,които плюете колко стотинки сте дарили през живота си,ако въобще сте го правили?Нали се сещате,че половината от известните,които го направиха няма абсолююютно никаква нужда от реклама,друг е случая с бай ганъо,който се полива не знам и аз защо....скъсана работа!
12
2
 
23
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Напълно съм съгласен с човека. Това е свинщина!
11
2
 
15
 
! Отговори
Майтап преди 9 години
Това е една голяма глупост като цяло, много шум за простотии и човешката кретенщина няма край наистина...Но също така ме дразни и дебилната упортебата на "ALS" навсякъде...В република България се пише на БЪЛГАРСКИ език, говори се на БЪЛГАРСКИ език, символите се наричат КИРИЛИЦА и официалният ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯТ!!! Първо НАУЧЕТЕ БЪЛГАРСКИЯТ после английски и патагонски. За т.нар. АМИОТРОФИЧНА ЛАТЕРАЛНА СКЛЕРОЗА става въпрос ИЗПОЛЗВАЙТЕ МАЙЧИНИЯТ СИ ЕЗИК, ИЛИТЕРАТИ ТАКИВА!!!
10
2
 
8
 
! Отговори
циника преди 9 години
8, ако "селебрититата" ще се принизяват до нивото на другите, значи не могат да бъдат никакъв модел за подражание. Те вече не са "селебритита", а най-обикновени пауни...
9
7
 
4
 
! Отговори
Алов преди 9 години
По ефектно щеше да е ако дарителите ги натискаха с крак под водата в някой язовир или канал. Дарителите са хора дето не знаят цената на парите.10 стотинки никога не сам дарил.
8
4
 
25
 
! Отговори
циника преди 9 години
2, не знам дали лекарството ще дойде отвъд океана или не, но със сигурност ще бъде открито от учени, които са работили къртовски десетилетия. И това няма да има нищо общо с масовите клоунади на ***, които уж привличат внимание към болестта, но всъщност привличат внимание единствено и само към собствените си персони.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е, за риалити цирка, вижте ги тези клоуни на снимката. Ако вие или ваш близък страдате от болестта, едва ли ще се почувствате добре от това, че тези си правят шоуто върху вашето нещастие.
6
19
 
7
 
! Отговори
Някой, Някъде преди 9 години
До 1: Какво точно....това е един от начините да се наберат средства за борба с коварната болест..Дали не е по-грозно като се съберат богаташите на едно събитие и да надават за някакви глупости пак за някоя балготворителна организация..Това е в пъти по-добре..едно,че тъй наречените селебртита се принизяват на нашето ниво и 2ро..чувстват се длъжни,и Веско е прав,че най-вероятно лечението ще го измислят отвъд океана :) така,че с две ръце ссъм за.
5
3
 
23
 
! Отговори
xb преди 9 години
Може би за да събират популяризирането на средства за борба с рака е време знаменитостите да почнат да си забиват в задниците фазански или паунови пера и да се разхождат напред-назадс перата в ***!!
4
6
 
40
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Не можете ли просто да дарите средства за някаква благородна кауза без да се обяснявате и хвалите публично(в случая заливате с вода)?!
3
2
 
44
 
! Отговори
циника преди 9 години
Това е *** похват за привличане на вниманието. Явно става дума за истински писател и творец, чиято съвест не е заспала в сладникавите брътвежи на съвременната политкоректност.
2
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-накрая се намери някой да го каже. Абсолютна глупост, превърнала се повече в забава и PR самореклама, отколкото в нещо благородно. Сякаш известните личности крещят "вижте ме, аз правя дарение".
1
23
 
16
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Този похват за привличане на вниманието вероятно ще си остане неразбран по нашите географски ширини,но ако бъде създадено лекарство то също ще дойде отвъд океана.