Яценюк нарече Русия терористична държава

Украинският премиер одобри проект за стена по границата с Русия
3 сеп 2014 15:41, Елка Василева
173
Яценюк нарече Русия терористична държава
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк окачестви Русия като "терористична държава", която носи цялата вина за конфликта в източните райони на Украйна, предаде Ройтерс.

По време на предавано по телевизията заседание на правителството той потвърди желанието на Украйна да стан член на НАТО.

"Русия е терористична държава, тя е агресивна държава и ще понесе отговорност по международните закони", каза Яценюк.

Относно НАТО той повтори становището си от миналата седмица, че "най-правилното решение би било Украйна да бъде приета в НАТО".

Премиерът каза още, че е одобрил проекта за изграждане на стена по границата с Русия, която нарече "истинска държавна граница", но не съобщи подробности. След разпадането на СССР дългата граница между Русия и Украйна беше слабо охранявана.

Сега Киев изтъква това като причина за лесното проникване на руски войници в Украйна, посочва Ройтерс.

Украинският премиер заяви още, че страната му се нуждае от нова отбранителна доктрина, в която да се посочва изрично кой е агресор и кой е заплаха. По думите му в новата доктрина Русия трябва да бъде обявена за единствената заплаха за Украйна и агресор, който заплашва териториалната цялост на страната.

В изказването си Арсений Яценюк посочи, че до края на годината ще бъдат оформени държавните институции за взаимодействие с ЕС съгласно споразумението за асоцииране.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
4
 
! Отговори
умник! преди 9 години
А той какво прави със собствения си народ? Държи се като терорист!
97
0
 
3
 
! Отговори
дедо Мано преди 9 години
Верно този ще издигне стена . Така и трябва. Само е забравил да уточни че стената ще бъде разположена по границите на следните области : Лвовска, Галичина. То няма друго което да е Украйна. Останалите области се водят при нас като Окрайнина. Та да си хваща дърмите да отива в неговата Украйна и да започва да зида. За 2-3 седмици ще я дигне. Но ми се струва че след около 6 месеца и от там ще го подгонят *** нещастен като се усетят хохолите как им го е набутал!
96
0
 
6
 
! Отговори
проруска преди 9 години
***!!!
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е ***!
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определено и руснаците си имат свойте интереси и трески за дялане,но определено спрямо САЩ са като ангелчета!Да Русия е по-малкото зло от САЩ!Русия за разлика от САЩ не се меси по целия свят и не налага "демокрация" с бомби и истребители!Всички нормални и трезвомислещи хора разбират кой е истинският агресор и провокатор!Русия си прави военни учения на територията си-това е "провокация",САЩ дрънкат оръжия на хиляди километри от границите си до сама Русия-ама тогава не е провокация!
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато САЩ нападат суверенни държави и ги бомбандират-тогава е "демокрация",когато Русия си защитава интересите и руско езичното население без бомби-тогава Русия е "агресор"!Хора прогледнете за какво става дума,навсякъде около границата на Русия американците разполагат военни бази,оръжия,а когато Русия вземе контрамерки да се защити всички я обвиняват за "агресор"!Айде стига с тия двойни стандарти!
92
0
 
11
 
! Отговори
МУХААХАХХХХААА преди 9 години
АБЕ А КАКВО СЕ СЛУЧИ СЪС СВАЛЕНИЯ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ! ТОЗИ И ОСТАНАЛИТЕ МАЗНИ *** НАМАЗГАНИ ПРОПИЩЯХА ОРТЪЛЪКА, АСЕГА НЕЩО ЗАМЛЪКНАХА КАТО ЗАТИСНАТ ***! ЩО ТАКА БЕ МИМЕЕЕЕ?
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Луцифер 128:Първо зад русия е Китай,Индия,и цяла латинска Америка-сумарно това е повече от половината свят!Второ украйнци и руснаци успяха да ги скарат американските провокаций и вмешателства!В Украйна всичко си беше спокойно,нито Крим,нито Донбас искаха независимост,докато не дойде платеният от запада "майдан",свалянето с преврат на законият президент,забраната от новата власт на руското население да си говори на езика,опита да бъде изгонен руският флот с който имаха 30 годишен договор!
90
0
 
11
 
! Отговори
див петел преди 9 години
Яйце, ***, стената с Русия ти е най-малкият проблем. Ти продажно нищожество с физиономийка на неизслужил гей, уби свои сънародници, продаде на САЩ и съсипа държавата Украйна. Каквото и друго да приказваш доказателства много...
89
0
 
8
 
! Отговори
ПЛЮВНАЛИЕЕЕВ преди 9 години
ТОЗИ ОТ СНИМКАТА СИ Е ТИПИЧЕН СЛУЧАЙ НА ЗАДЪЛБОЧЕНА ЦИКЛОФРЕНИЯ! ЕДИН МАЗЕН ПЕДЕРАСТИН, ПРЕДПЛАТЕН ОТ ДРУГАРИТЕ АМЕРИКАНЦИ НАПРАВО РАЗКЪРТИ УКРАИНЦИТЕ. ПОНЕЖЕ СЕ ВИЖДА КРАЯ НА НЕГОВОТО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛОУМНО УПРАВЛЕНИЕ, СЕГА РЕВЕ КАТО *** БУЛКА (КАКВАТО Е И) САМО И САМО ДА ПРЕДИЗВИКА НЯКАКВО СЪЧУВСТВИЕ!
88
0
 
8
 
! Отговори
х-м преди 9 години
До ЛуциферА бе нищо не спомена за 5 млрд от САЩ? За лъжите и пропагандата да не говорим. Яйцето е такъв срам за цяла Европа, че няма нужда даже да коментираш Путин. Цял свят??? Подкупени или заплашени от САЩ!!! политици имаш предвид, нали?
87
10
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Това, което сам си направиш никой не може да ти направи!" *** направи така, че целия свят се дистанцира от Русия. Украйна можеше да бъде силен и верен съюзник на Русия, но вече това никога няма да бъде. За две педи земя и личен Пи Ар *** си създаде вечен враг - съсед. Жалко за руснаците и украинците, които са наистина братски народи. Заради мегаломанските амбиции на този ръстов и духовен лилипут сега са кръвни врагове...
86
0
 
5
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
ES, NATO i hahalite mogat samo da si pokvi4at o6te malko. Drugo ne im ostava :-D
85
1
 
18
 
! Отговори
за пред народа преди 9 години
Това са глупости за пред западната част на Украйна, видите ли ЕС ще ни приемат всеки момент,вие само се дръжте,те ще ни обсипят с благини, единствено руснаците пречат.Трябва все пак да има виновен за финансовия колапс на Украйна. А що се отнася до това кой възприемат като терорист в юго-востока, запитайте се защо хората бягат в Русия,а не при своите "братя" в Киев?
84
0
 
20
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Яценюк е терорист!!!
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, нищо ново не е казал.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До seira 118Ти пък
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako se vgledate po-ostro v liceto mu ste otkrieta edna porazitelna prilika mejdu nego i nasia Edvin Sogarev..ta si milia-kakvo ni 4akase ako Edvin bese dostignal do tam kadeto toia kaput e zael.Pravi vpecatlenia ce jacenuk postoianno popravia prezidenta si i ima korenni nesaglasia s nego
80
1
 
3
 
! Отговори
seira преди 9 години
ТОЯ ПЪК,
79
0
 
6
 
! Отговори
L. преди 9 години
Е, бърза! Изчакайте да видим къде точно ще е границата.