Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас

Президентите на Русия и на Украйна са разговаряли по телефона
Обновена: 3 сеп 2014 13:09 | 3 сеп 2014 11:29, Елка Василева
114
Путин и Порошенко договориха спиране на огъня в Донбас
Владимир Путин и Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Президентите на Украйна и на Русия Петро Порошенко и Владимир Путин договориха в разговор по телефона постоянно прекратяване на огъня в Донбас. Това се съобщава на официалния сайт на украинския държавен глава, предадоха руските агенции.

„Беше постигнато взаимно разбиране за стъпките, които ще способстват за установяване на мир“, се казва в съобщението.

Преди това прессекретарят на Путин Дмитрий Песков информира за телефонния разговор на двамата президенти. По думите на Песков е продължило „обсъждането по отношение на военната и хуманитарната криза в Украйна“.

„Държавните глави обмениха мнения за това какво е необходимо да се направи на първо място за възможно най-скорошното прекратяване на кръвопролитието в югоизточната част на тази страна. Гледните точки на президентите на двете страни за възможните пътища за изход от тежката кризисна ситуация в значителна степен съвпадат“, подчерта Песков, цитиран от Интерфакс.

Засега няма реакция от подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
6
 
! Отговори
RAD преди 9 години
Е чакайте малко бе. Нали Русия "нямаше нищо общо"???Как така *** договаря примирие с Украйна при положение,че няма нищо общо?Нека сепаратистите и украинското правителство да се договорят!
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали няма УЖ ....руски военни в Украйна ???????????? Какво договарят ,тогава с Путин ??????????????????
37
4
 
5
 
! Отговори
провокация преди 9 години
Поредна провокация на НАТО,започва учения в Украйна с участието на над две хиляди войници и техника,Москва се опасява че след ученията тези войници и техника ще останат в Украйна,това ли е мира за НАТО?
36
1
 
14
 
! Отговори
среден_пръст преди 9 години
Хленчете *** ,днес е тъжен ден за вас Изгубихте войната Дедо ви Шорош напразно си хвърли паричките в една изгубена кауза
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако нямаше никой наоколо, щяха да си ударят и по една вендуза, ама нали хората ще кажат, "ВИЕ СРАМА ИМАТЕ ЛИ БЕ"?
34
1
 
3
 
! Отговори
ттт преди 9 години
До БожоТи по себе си ли преценяваш а?***.
33
3
 
10
 
! Отговори
хунта убиици преди 9 години
Хунтата не иска мир,те просто искат почивка за да могат да прегрупират войските си и после да ударят опълченците и касапницата да продължи,на убийци вяра да нямаш........
32
16
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Браво на путин, без да има нищо общо с конфликта в Украйна, той ще спира бойни действия , молодец !!! Китай превзема икономически Сибир, ислямските откачалки се заканват да превземат Кавказ, а нашето джудже избива своя и украинския народ , молодец !!! путлеристите са АБСОЛЮТНО БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА, или платени *** !!!!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как са на едно мнение ? За решаване на проблема ?Кажете мнението , Американците дадоха един град в Източна Украйна - няма кола , танк, автобус , който да е оцелял .Всичко е изгоряло . Кой кого е унищожавал На кого е Донбас ?
30
0
 
14
 
! Отговори
не не преди 9 години
Те хубаво договарят ама САЩ не дават да има мир а и след 10 дни започват учение на НАТО в Украйна,кой иска мир се вижда?
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой би повярвал на човек с такава смешна фамилия, че ще спазва примирие договорено по телефона с президент, който не признава.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разговорът м/у двамата е бил за хуманитарната криза, тъй като РФ не участва в гражданската война в Украйна! Но виждаме колегите на Ран и Ът колко са хитри и как извъртат нещата с цел изкривяване на истината и лъжливи внушения! На опълченците дано не се хванат на въдицата, защото в края на 11.2013, когато бяха арестувани 30 шиптъра с новички ус паспорти и един ус с 3 мил$ кеш, ЕуС направи договорка за да ги пуснат, която не спази! И сега ще се използва, за да се прегрупират!
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До meНевинен *** няма!
26
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тук за половин година война кремълското джудже си спечели една вражеска държава на границата си, която иска реванш за анексираните територии. Огъня може да бъде спрян само временнно и отново ще пламне с още по=голяма сила. Руските войски ще са принудени да се бият на два фронта - западен с украинците, които водят справедлива отечествена война, и източен с ислямистите, които отдава искат да отхвърлят руското иго и да съзадат Севернокавказки халифат.
25
3
 
8
 
! Отговори
me преди 9 години
Не, тази новина е съвсем съвсем прясна. Дано този път наистина да е постоянно примирие и да спре това безкрайно избиване на невинни хора, както и безкрайното унижение на ЕС, че след вчерашната изцепка на Барозо, направо се плаша колко ниско можем да паднем.
24
2
 
12
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Путин му дреме за санкциите на ЕС. Газпром почнаха товаренето на нефт от находището Бадра в Ирак. Мазда строят завод за двигатели във Владивосток за пазара в Китай, Япония и Русия. Exxon почват сондите в морето на Лаптев. Американците купуват за 650млн.$ една от най-големите руски фармацевтични компании. Русия и Норвегия почват заедно нефтогазови проекти в Северно море. А поляците, които строят терминал за втечнен газ, казаха цената на катарския газ - 700$ за 1000куб. Затуй не му дреме.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая новина не е ли от няколко дни? Ама наште журлайнисти чак сега са я открили в необятните нет-простори...
22
1
 
8
 
! Отговори
МСБ преди 9 години
Не разбирам , каква агресия , бомбардировки , избити войници ......между братски държави ......а "Ислямска държава" нека си набира сили спокойно ? Само САЩ нанасят сериозни удари срещу тия ? Защо ? Имат вече самолети , танкове , тежки оръдия ! Да наберат повече мощ и да се чудите как да ги спирате ли ?
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааа!Хунтата и трябва време да си събере остъците - също като при боинга!Да видим какво обаче ще каже Новоросия?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЛЧЕ, новината е:"Президентите на Русия и на Украйна са разговаряли по телефона"което е нещо нормално!