Срещата на върха на НАТО започна под знака на напрежението с Русия

Ще се обсъдят мерките срещу "Ислямска държава"
30
Срещата на върха на НАТО започна под знака на напрежението с Русия
Снимка: Ройтерс

Срещата на върха на НАТО в уелския град Нюпорт започна в атмосфера на напрежение между Запада и Русия заради ролята й в украинската криза, предаде Франс прес.

Срещата започна с минута мълчание в памет на загиналите войници на Алианса в Афганистан, където в края на тази година приключва продължилата 10 години мисия на НАТО ИСАФ. В програмата на срещата на върха е предвидено специално заседание, на което ще бъдат обобщени резултатите от присъствиета на ИСАФ
в Афганистан, както и бъдещите отношения на НАТО с Кабул, предаде ИТАР-ТАСС.

Около 60 държавни и правителствени ръководители от 28-те страни членки на алианса и партньорските държави застанаха пред камерите за традиционната "фамилна снимка" при откриването на срещата.

Украинският президент Петро Порошенко се смята за централният гост на срещата. В програмата му са залегнали редица двустранни срещи, а още преди официалното откриване той разговаря с лидерите на САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия и съобщи в профила си в социалната мрежа "Туитър", че тези страни ще подкрепят териториалната цялост на Украйна. За по-късно днес е насрочено заседание на комисията НАТО-Украйна, на което 28-те държави от алианса се очаква тържествено да заявят, че са солидарни с Киев.

Украйна и заплахата от възхода на джихадистката организация "Ислямска държава" се очаква да бъдат двете централни теми на срещата на НАТО. При пристигането си в Нюпорт генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен заяви, че международната общност е длъжна да спре настъплението на ислямистите.

Обсъждането на мерките срещу "Ислямска държава" ще се проведе на серия срещи извън официалната програма на срещата на върха и ще бъде основна тема на дискусии по време на работната вечеря на лидерите на НАТО днес.

Очаква се САЩ да опитат да съберат коалиция за борба с ислямистите и да бъдат подкрепени от Великобритания.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от зомбита на Бардак Обезиански и Еврогейстан, проклети да сте заради нищожния мозък в главите ви и продажната робска душа.
18
1
 
5
 
! Отговори
статистик преди 9 години
Босият афгански селянин от планините е по-патриот от тези мазни ***, затова още 10 години да стоят там, пак нищо няма да направят.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен23А аз ще ти задам само два въпроса:1)Какви ги забърка САЩ в Украйна?2)Къде е Боинг-а?
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТОВЦИ като ги бутнеш на сън и само Путин и руска армия им се привиждат!Да кажат специалистите лекува ли се параноята!
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тя зимата ще реши всичко
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какъв е знака на напрежението в ЕС с други неща че според заглавието с Руснаците си имат собствен знак?
13
5
 
3
 
! Отговори
ТЕРМОЯДРЕНОВ преди 9 години
До slovenia 16И КАК ТОЧНО СИ ГО ПРЕДСТАВЯШ САМО ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ САЩ ДА ИЗЧЕЗНАТСИГУРНО ТЕ НЯМАТ ЯДРЕН ПОТЕНЦИАЛ ИЛИ СА ВЪВ ОТПУСК МБЛ НА ЯНКИТЕМЕРСИ ОТ ТОВА РУСИЯ ДА СПАСЯВА ЕВРОПА..ОТ КАКВО ДА Я СПАСИ ?ОТ ТЕХНОЛОГИИТЕ И ВИСОКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ ЛИ ЩЕ Я СПАСЯВА ?ТИ СИ СГРЕШИЛ ВРЕМЕТО СИ..САМО СИ ЗА 20 ВЕК> 50-ТЕ ГОДИНИ НА СТАЛИНВИЖ АКО МОЖЕ ДА СПАСЯТ И ЮЖНА КОРЕЯ ОТ САМСУНГ И ЯПОНИЯ ОТ ТОЙОТА,СОНИ И ДРУГИ ЛИБЕРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
12
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Рамунсенчо, освен че обвинява Русия в агресия ( както винаги хахаха ) днес обявява че НАТО няма как да помогне с военна помощ на Киевската хунта :)))))) Ах красавчика ми той , продължава със задната яко :)))))))00
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sloveniaГлупости!
10
2
 
7
 
! Отговори
slovenia преди 9 години
До Тротилов.Какви самолети бълнуваш,само за няколко минути САЩ ще изчезнат.И това те добре го знаят,добра или лоша,Русия е непобедима.Затова е тая паника на Запад.А проблема на Запад е ИДИЛ и гейството.Русия ще спасява Европа и един ден ще викате-Спасибо батюшка.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво, Путин, хубаво ги оправи всички, браво!искам такъв президент тук, силен и умен! а то да ти писне от мухльовци!
8
11
 
2
 
! Отговори
ТРОТИЛОВ преди 9 години
До Влади-Мир 13КАКВИ ТАНКОВЕ СЪНУВАШ БЕ БАЦЕ ТОВА ДА НЕ ТИ Е ВСВ ?АКО ЗНАЕШ САМО КОЛКО ПОВЕЧЕ ТАНКОВЕ ИМАШЕ СССР ОТ НАТОИ КАК РЪЖДЯСАХА ПОВЕЧЕТО..ИМАШЕ И МНОГО САМОЛЕТИ НО И ТЕЛЕТЯТ КАТО НАШИТЕ МИГ 29..САМО ПРИ СЛЪНЧЕВО ВРЕМЕТИ ВИЖ КАКВО СТАВА СЪС СИРИЯ КОЯТО ИМАШЕ НАЙ МНОГО ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ МЕЙД ИН СССР А СЕГА СЪВСЕМ ГО ЗАКЪСАОТ ТАЛАШИТИТЕ НА ИДИЛЛИЧИ СИ ЧЕ МИСЛЕНЕТО ВИ Е КАТО НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОРЗНАЕШ С ТОВА МИСЛЕНЕ ДО КЪДЕ СЕ СТИГА
7
0
 
13
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
СТРАХ, СТРАХ се усеща .....20 и няколко мишки изкараха ЯДРЕНАТА мечка от бърлогата. Кой ще я спира Германия със 700 танка или Франция с 1000?!?Пп РВСН и СЯС провеждат най-голямото учение до сега
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 30 години сaщ подкрепят ислямизмa. Всичко тръгнa от aвгaнистaн. A европомиярите послушно изпълнявaт кaквото им се кaже. Всички сa си зaровили глaвите много нaдълбоко някъде и изобщо не желaят дa видят кaкво стaвa. Европa се нaводнявa все по бързо и мaй вече е преминaлa точкaтa от която нямa връщaне нaзaд. Зaрaди безумнaтa толерaстия и измислени ценности, нaд европa ще се вее зеленото знaме с полумесецa. Единсъвения шaнс зa европa е дa бъде с русия, не със сaщ.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо е Русия ? Заплахата от Русия и за това ще се настанят в Украйна.А заплахата от Джихадистите е на второ място и ще трябва тепърва да се " обединят ".Какво лицемерие ! Поклон пред загиналите в Авганистан , само ????
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямо напрежение, голям зор. Цяла Европа омирисаха.
3
0
 
19
 
! Отговори
Убит преди 9 години
Все едно са на погребение
2
1
 
9
 
! Отговори
BellaRuss преди 9 години
Американские власти отправляют 200 бойцов на военные учения, которые пройдут в Украине во второй половине сентября.Этот шаг призван продемонстрировать солидарность США с Украиной, которая не является членом НАТО.По словам пресс-секретаря Пентагона Стивена Уоррена, речь идет о военнослужащих 173-й пехотной дивизии, базирующейся в Италии.Американские военные впервые окажутся в Украине с начала конфликта на юго-востоке страны между украинскими военными и пророссийскими сепаратистами.БЕЗ ДУМИ
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудовището умира в агония, но ще завлече целия свят със себе си ....