Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин

"Мирният сценарий не харесва на някои хора"
12 сеп 2014 20:28,
242
Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди,  че новият пакет санкции срещу Русия на практика подкопава мирния процесв Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

По-рано днес САЩ въведоха нови ограничения срещу руски компании заради действията на Москва в Украйна. Сред потърпевшите са Газпром, Газпром нефт, Лукойл, руската Сбербанк и др. Въведените санкции забраняват износ на стоки, услуги и технологии в подкрепа на руски проекти за добив на петрол на дълбоководни участъци, арктическия шелф или шистови пластове.

Още по темата
"По отношение на санкциите, които бяха въведени днес или вчера, то всичко това изглежда странно, даже на този фон (мирнияпроцес) да се използват санкционни механизми", отговори Путин на журналистически въпрос. Руският президент каза, че наскоро се e договорил по телефона с украинския си колега Петро Порошенко за "прехвърляне в мирно русло" на конфликта в Украйна. Според Путин след това мирният процес е започнал, което се е отразило положително на украинския югоизток.

"Не разбирам с какво са свързани тези поредни санкционни стъпки", заяви Путин и предположи, че "на някого не се харесва мирният сценарий". Той изрази мнение, че разширяването на списъка на ЕС за визова забрана с имената на още руски чиновници няма да нанесе голяма вреда на Русия. "Колкото по-малко наши длъжностни лица и ръководители на големи компании пътуват някъде по чужбина и повече се занимават с текущите дела, толкова по-добре", каза Путин.

Той добави, че това се отнася и за депутатите от Държавната дума, които "трябва по-често да общуват с избирателите си, а не да си пекат търбуха някъде по чуждестранните курорти", съобщи ИТАР-ТАСС.

Владимир Путин заяви още, че ще се съгласи с налагането на нови ответни санкции срещу Запада, само ако те бъдат от полза за руските производители, предаде още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най страшното е че има хора които защитават западната пропаганда и политика в сегашния й вид. Преди 50ина години когато европа и сащ бяха в подем,строителство заводи домове, този Запад го разбирам. Но той мяма нищо общо със сегашното плложение. Сега и за слепите е очевидно че се натиск русия д започне война. Защо и кому е изгодно? Така и не се намериха доказтелства за нищо но снкциите се прилагат. И за самолета се спря да се говори. Изобщо толкова е прозрачно всичко че чак е страшно.....
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
два весника едно предназначение тоалета
124
8
 
25
 
! Отговори
правда преди 9 години
Ако не беше Русия досега американците да бяха направили света по зле от Сомалия. Славянския народ е напълно различен от антихристите....американците са възпитани да са материалисти и правят всичко за пари.
123
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Класната 174- Видно от съдържанието на предходните ми коментари, в коментар 172 става въпрос за путин. Що се касае до грешното изписване на думата "ирелевантни", то тази грешка не е съизмерима с правилното поставяне на запетайката в изречението:" Да се убие не да живее".
122
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
От 172- "ирелелантни" да се чете " ирелеВантни"
121
5
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 169- Най-голямото падение за един юрист, който е станал президент на една държава, е УМИШЛЕНОТО позволение за извършване на агресия в друга държава и изпращане на собствена армия за окупацията на чужда държава. Това деяние няма извинение и християнските догми са ирелелантни в случая. Приемете, че от гледна точка на етиката и морала на юристите, такова поведение е най- големият и най-тежък смъртен грях за един юрист.
120
6
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Чичо Вова нещо валяет дурака май?
119
1
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Евангелието на Матей, глава: 3.1: "Не съдете, за да не бъдете съдени, защото с каквато съдба съдите, ще бъдат съдени и с каквато мярка мерите вие, то с такава ще мерят и вас." - Лека.
118
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Соломон "...Адвокат на едната страна ли се явяваш.." не е приятно юрист ренегат/ путин/ внезапно да бъде обхванат от амнезия, касаеща претендираната от него професионална квалификация и претендирани правни знания.
117
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирният сценарий не харесва на някои хора..................горкото, уплашено диктаторче ...скоро ще те видим и теб в ролята на Кадафи !!!
116
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До sallaadin 162- не са прецедент, а обстоятелства, изключващи противоправността на деянието- не пораждат изобщо наличие на противоправност на деянието! Разликата им с прецедента е нерде Ямбол- нерде Стамбул!
115
7
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Съдебен заседател 157- Става въпрос за правен принцип, който е неизменен и константен в разстояние на около 70 години в международното публично право. И през 1975г. , когато путин е завършил юф на ленинградското уни, ПАК е съществувал този принцип и се е изучавал в юф! Правото е най- консервативната наука и това не е случайно. Няма НИКАКВО оправдание за незнанието на юриста- ренегат путин!
114
1
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Те Репресалиите са вид Прецедент в англосаксонската правна система, а Прецеденти като, Косово и разпада на Югославия му дойдоха дюшеш на другаря Путин, всичко останало е въпрос на тълкуване.
113
5
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Човека прави тънки намеци какво ще стане,ако продължават така,ама западните *** се правят на неразбрали!Правят ли си илюзии,че ще оцелеят при една сериозна война?Тогава всичко,с което се перчат няма да е от никакво значение!
112
8
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
"...Не разбирам с какво са свързани тези поредни санкционни стъпки", заяви Путин.." Тц. тц. тц- тов. путин не беше ли юрист, завършил петербурското уни? Не е ли учил предмета "международно публично право" в юф на това уни? И как така тогава не знае какво е "репресалии" и за какво се налагат? Тогава какъв юрист е др. путин- с купена от кгб диплома по право, а?
111
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
От 157 - 4. Репресалиите са най-често срещаното в международното право оправдаващо обстоятелство. Изразяват се в актове против правото, които стават законни по силата на предшестващо нарушение на правото. Те са отговор на нарушението на интересите, защитени от международното право, с нарушение на същите интереси на противника
110
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
В англосаксонската правна система под оправдаващи обстоятелства се разбират случаите, когато извършеното деяние само формално съдържа признаците на състава на определено престъпление, без да поражда наказателна отговорност изобщо. В нашата правна система това са обстоятелствата, които изключват обществената опасност наказателната противоправност на деянието, поради което то не е престъпно, не съставлява престъпление. В международноправната теория се разграничават няколко категории относно оправдаващите обстоятелства: 4. Репресалии
109
3
 
3
 
! Отговори
ROM преди 9 години
До Руснак; - MNOGO dobre si go napisal ,samo edna zabeleshka vmesto dymi4kata balgari ,triabvashe GIAYRI MRASNI......
108
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До ИдеалистТъпо и безсмислено.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПамуковТеб тряяя та прайм президент. Вижда се много точна политическа оценка на обстановката даде. :))) Пресметнал си всички ходове :)))