Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин

"Мирният сценарий не харесва на някои хора"
12 сеп 2014 20:28,
242
Новите санкции срещу Русия подкопават мира, обяви Путин
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди,  че новият пакет санкции срещу Русия на практика подкопава мирния процесв Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

По-рано днес САЩ въведоха нови ограничения срещу руски компании заради действията на Москва в Украйна. Сред потърпевшите са Газпром, Газпром нефт, Лукойл, руската Сбербанк и др. Въведените санкции забраняват износ на стоки, услуги и технологии в подкрепа на руски проекти за добив на петрол на дълбоководни участъци, арктическия шелф или шистови пластове.

Още по темата
"По отношение на санкциите, които бяха въведени днес или вчера, то всичко това изглежда странно, даже на този фон (мирнияпроцес) да се използват санкционни механизми", отговори Путин на журналистически въпрос. Руският президент каза, че наскоро се e договорил по телефона с украинския си колега Петро Порошенко за "прехвърляне в мирно русло" на конфликта в Украйна. Според Путин след това мирният процес е започнал, което се е отразило положително на украинския югоизток.

"Не разбирам с какво са свързани тези поредни санкционни стъпки", заяви Путин и предположи, че "на някого не се харесва мирният сценарий". Той изрази мнение, че разширяването на списъка на ЕС за визова забрана с имената на още руски чиновници няма да нанесе голяма вреда на Русия. "Колкото по-малко наши длъжностни лица и ръководители на големи компании пътуват някъде по чужбина и повече се занимават с текущите дела, толкова по-добре", каза Путин.

Той добави, че това се отнася и за депутатите от Държавната дума, които "трябва по-често да общуват с избирателите си, а не да си пекат търбуха някъде по чуждестранните курорти", съобщи ИТАР-ТАСС.

Владимир Путин заяви още, че ще се съгласи с налагането на нови ответни санкции срещу Запада, само ако те бъдат от полза за руските производители, предаде още БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е пич,един от малкото истински мъже останали на планетата.Всички други са донори на с*ерма,яко декапитирани от кръста нагоре, *** алчни и безмозъчни.
105
3
 
3
 
! Отговори
Аз немам преди 9 години
Америка няма да нападне русия докато нейното ПРО не бъде в състояние да отрази итветен ядрен удар от Москва, тъй че врявата за "трета световна" са кьор фишек, каквото е и изказването на Путин. Украйна ще крета, както до сега още известно време, но е повече от ясно, че "мирът" в сегашния формат с Русия не би могъл дълго да се запази, поне докато руски войски има на украинска земя.
104
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Най-лицемерният лицемер!
103
7
 
5
 
! Отговори
Ортодокс преди 9 години
путин е прокълнат от Бога чИкист, манипулатор и лъжец, който до вчера лъжеше, че нямало руски войски в Украйна
102
11
 
8
 
! Отговори
Ортодокс преди 9 години
путин ми се вижда малко пребледнял, и леко наплашен, споко бе *** руски, още не са дошли янките..., в Украйна, но и това ще стане! Америка винаги ПОБЕЖДАВА, слава Богу че сме с тях в наближаващата война с русия! Ако сме реалисти, последните часове на русията цъкат.....За Запада тази държава вече е минало свършено време, ВРАГ са руснаците!
101
6
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 9 години
После санкцийте тук в РФ стана много тежко. Глад, безработица и стачки. :))) Наистина пред великата мощт на ЕС, никой не може да отстои. Българи, цял свят ви завижда, че сте част от този велик, могъщт и богат ЕСсъюз. :)))
100
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все повече се отвращавам от запада. Така очевидно да налагат волята си ...толкова смешни и жалки. Ясно е че европа е маша на *** и тия изверги искат война. Страх ме е че Путин няма да издържи на изкушението и ще навлезе в украйна. Точно това чакат гейлордовете ***. Неистово искат война което означава само едно.....икономиките им са много зле.Нямат и ресурси много и искат да лапнат русия . мамицата им ***.
99
4
 
7
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
"Целта оправдава средствата" без Петър I и Екатерина I Велика днес нямаше да сме тук ида си постваме туй онуй щото и Русия нямаше да е това което е, от 25г. ни управлява интелигенцията и резултата е: ТЕРМИНАЛ 2е и 2 000 000 миячи на осраните тоалетни на Европата и света. А подсети ме и Бай Тошо е бил геведар с гега преди 9ти, *** полулегален.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Putin ot mnogo vlast i doverie ot naroda, izpusna iozdite! Ako prodaljava da vzima ostanalite EU narodi za balamurnici, skoro shte pochne da broi drebnite si kopeiki!
97
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Петър първи и Екатерина Велика са намалили населението наполовина, а управлението на Александър Стамболийски е най-просташкото в българската история... - интелигенцията е била изтикана в ъгъла, а овчарите с гегите получиха властта и се оср***ха...
96
3
 
5
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Бил съм много пъти в Русия, хубаво е и хората са добри, ама общото между Русия и България е, че не случват на управници, като изключим Петър I и Екатерина I Велика там, и Ст. Стамболов и Ал. Стамболийски тук, забравих Александър II вечна му памет, всичко останало е *** и ***, глейте им сейра след 05.10.2014г.
95
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Милошевич се опъваше...до последно.
94
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С ченгеийските методи Путин загуби напълно Украйна.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оракули боракули какъв ще бъде Украйна
92
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крим бил на "дядо му" !?,но не трябваше да го анексира - "очень непрофессионально" г-н Путин.
91
1
 
2
 
! Отговори
.... преди 9 години
Саладин Нали пак ще подпише заповед че ако нещо стане да се нападне Саудитска арабия (Вашите спонсори ) Те ще ви друпнат кранчето и ще го духате жалки подобия на хора вие сте за 15 век
90
4
 
8
 
! Отговори
от Европарламента преди 9 години
Утре ще наложим нови санкции, заради това, че предния път ви наложихме санкции. Следващия път все ще измислим нещо. Послепис: Кончита, ако четеш това, преди да излезеш на концерта пред сградата на Европарламента, първо ше те вкараме през задния вход (ох колко мръсно прозвуча) за допълнителни "консултации" относно организацията на мероприятието. :)~
89
16
 
3
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Другарю Путин, трай си и си налягай парцалите, щото Кавказ не е Украйна, тука няма рускоезично православно население и разсипана държава, хеле пък и ИД е наблизо, а това дето се случи в театро, метро, аутобуси ше ти се стори детска игра.
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Путин като почне войната не спирай до Берлин, а продължи до Вашингтон да нашляпаш шебек обама.
87
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Създаден е сайт dearputin, на който всички желаещи и смятащи за необходимо могат да се подпишат под писмо на европейци, извиняващи се за действията на своите правителства.