Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
6
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Не разбирам- защо някой българин ще откаже да намалим енергийната си зависимост от 93% от руският газ, на напр. 30% зависимост от газпром? Та нали щом получаваме газ само от едно място,то става МОНОПОЛИСТ и може да си играе с цената, както му хрумне, освен това- да оказва натиск и изнудване върху България да приемем политически решения, които са в наш ущърб, но в интерес на този единствен доставчик! ЗАЩО русофилите НЕ ИСКАТ намаляване на зависимостта ни от руски газ? ЗАЩО?
335
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жириновский дава интервю на норвежки медии относно санкциите.Видео 1.37 мин. в Тубата. Ако беше жив Гьобелс можеше да взима от него частни уроци.
334
3
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Защо триете коментари а "демократични " медии? Щото казвам,че не искам с моите пари да издържам *** и да ги лекуват пак с тях ,така ли? Но както и да е,все пак сме в "деморкатична" България,дето по-свобода на словото =с някое печатно издание от преди 1989г Инак тоя умник дето каза,че за 2000 г. Крим най-малко е бил руски,то това важи и за България Сложи 100 г. едно робство,500 друго ,разцепление на държава
333
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКак Крим ще е Руски бе! Последните 2000 години руснаците най-малко са го владели!
332
3
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Одисей 1 НО пък знам какво значи Да има всичко в магазина ,а да нямам пари да си купя каквото искам Да икономисвам от всичко,барем ми останат малко пари които да скътам Зимата да правя всичко,само и само да платя с 10 лева по-малко ток и т.н. И разбира се ,всекидневно съм свидетел на *** Аха а сега нямало опашки Като се пусне нещо по евтино и не можеш се вреди от пенсионерите,дето грабят като за последно ,щото видиш ли било с 20-50 ст. по евтино
331
2
 
6
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 458 Аз да ти кажа не съм живял през соца и не знам как е било Живял съм всичките с игодини в демокрацията и знам,че обикновенния човек е достатъчно репресиран в тази държава. Чудното ми е обаче защо народа е с такъв *** манталитет А такива като тебе са продажни душици и докато не провиснете по стълбовете в компанията на НПО които ви плащат нема оправия Но да кажа,че по-лошото е че народа е тотално *** ,дори и аз дето не съм умен го виждам
330
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА ниския курс на националната валута е добър за износа------------ Питай обикновените руснаци дали ги интересува износа или собствената им покупателна способност.
329
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВЛъЖЕШ -- най-преиздаваната книга след библията е Властелина на Прътените на толкинКРЕТЕН!
328
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народвие вместо да чакате на правителството да ви оправи живота (както сте свикнали) вземете си помогнете сами. Престанете да чакате на готово както сте свикнали от едно време по соца.
327
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 454Аз проблеми нямам с това.
326
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доскоро на азия и липсваха само технологий и технически грамотни хора но сега и това имат.Прочетете малко за опиумните войни на Англия срещу Китай и за тяхната цел.Специално Англия е богата само благодарение на грабежи,търговия с наркотици и финансови спекулаций.За хората който разбират немски препоръчвам книгата:Der Crash ist die Lösung-Warum der finale Kollaps kommt und wie Sie Ihr Vermögen retten.Автори:Матиас вайк и Марк Фридрих
325
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че Америка и азия имат всичко нужно за една икономика -ресурси,технологий и хора-едновременно работна ръка и консуматори.Та само китай е равен по население на целия западен свят плюс Русия.ако решат да насочат производството към вътрешния си пазар да стимулират вътрешното потребление и да не ползват западни валути сме умрели за съжаление
324
3
 
7
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 451 Скача тока,скача хляба,скача гражданската,предпоставки за газова криза и още вдигане на цените насред зима Дори и евтини плодове и зеленчуци няма,въпреки,че ЕС пазара е пренаситен Още да изброявам ли? А чакай и новото правителство да дойде и те да измислят някой *** данъци и увеличения,барем си избият парите за купения вот ХММММ февруари 2015 = на февруари 2013
323
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тия рашисти, валутни курсове, газ и нефт.Русия е на второ място в света по износ на оръжие и в първата тройка по ядрена енергетика-строят атомни централи къде ли не, защото са технолог. изостанали и изнасят само ресурси.А ниския курс на националната валута е добър за износа.Аман от *** дето ги чакат да умрат от глад. Така докато ги чакаха, те станаха 6-тата икономика в света и като им гледам политиката използват ситуацията да си стимулират собственото произв.,защото са ***.
322
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потемата за пройзводствата.Да вярно е че запада има реална икономика но ако няма Пазара стоката се Превръща в ***.Вижте какво стана с полските ябълки.То и затова нашата индустрия се срина.Подлизурски сами напуснахме пазарите който бяхме извоювали.И там се настаниха други.В същото време ние в източна европа се превърнахме в пазар за германската икономика и едновремменно в евтина работна ръка
321
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народИ как ще го духаме понеже не виждам проблем? И понеже се надсмя на "демократична" ходили ли си скоро в социалистическа Русия да видиш какъв е "рай" ?
320
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смятам че и двата пол/са са зависими един от друг.Аз живея в германия и през август парното ми работеше.От друга страна Русия е зависима от западните технологий.В момента се води война между две олигархий на изток и запад и от това страдат обикновените хора.Иначе запада има нереално висок стандарт за сметка на вековно ограбване на други народи
319
3
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Ахахахахаха,кво сте се заяли за Русия ? Я погледнете нашата "демократична" държава как ще го ду*аме зимата по хохлянски
318
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВПросто парче си като тоя на аватара ти да ва е и двамата :))
317
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не готви понеже няма какво да им направи без ептен да умре от глад :) и преди някой да каже, че спре газа ми да го спре :) да видим тогава "икономиката" им на къде ще отиде:)