Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 410- Не виждам в България други "предатели по душа", освен бългаските комунисти от б/к/сп,атакаджийските фурнаджийски руски лопати и турско руските креатури. Всички те защитават тезата,. че българските национални интереси са идентични с руските национални интереси... Предатели по душа и убеждения- какво да се прави...При колизия/ сблъсък, противопоставяне / между руските им рублови "убеждения" и интересите на България, те прегазват и предават България за девалвиращи рубли.
295
2
 
9
 
! Отговори
ПЕШО ШЕВРОНА преди 9 години
ЕДНО Е ЯСНО СЛАБОТО МЯСТО НА ИЗТОЧНИТЕ НЕУТРАЛИ Е ШИСТОВИЯ ГАЗИЗПИТВАТ ПАНИЧЕСКИ СТРАХ ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ В БГ НЕФТ ИЛИ ГАЗ И КРАЙОТИВАТ ПО ДЯВОЛИТЕ ЦЕЛИТЕИМ ВРЪЗКИ И КОМИСИОННИ ОТ РУСИЯ А ТОВАЗА ТЯХ Е КРАЙ НА ФИНАНСОВОТО ИМ ГОСПОДСТВО.НЕ СЪМ ЧУЛ И ДУМА ДАОБЕЛЯТ С/У ИЗТОЧНИЯ НЕФТОХИМ У НАС,БАРЕЛА НЕФТ СПАДНА МНОГО ПОД100$ НО БЕНЗИНА У НАС НЕ ПОЕВТИНЯВА,НО ДУМА НЕ СЕ ЧУВА ТУК ЗА ТОВА!
294
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тандема маркс и енгелс са написали доста забавни четива, за съжаление неприложими.
293
1
 
8
 
! Отговори
полу анонимен преди 9 години
До Анонимен 410Ако ти се чувстваш предател по душа си е твоя работа,недей да обобщаваш за всички !
292
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предатели по душа,иначе казано българи.Никой не обича предателите,не схващате ли?
291
2
 
8
 
! Отговори
ПЕШО ШЕВРОНА преди 9 години
До Анонимен406ОБИЧТА М/У НАС СЪС ВАС Е ВЗАИМНА,КАК ДА НЕ ВИ ОБИЧА ЧОВЕК КАТООТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР СЛАВИТЕ ИЗТОЧНИЯ БОГ И ВЕЩАЕТЕ ТСВ С ТОПОЛИИ БУЛАВИ, НАПРАВО СТЕ СЛАДУРИ ! ЕХ КАК ВИ Е ЯД ЧЕ НЯМА КЛЬОНОВЕПО ГРАНИЦАТА ДА ДА ПОСТРЕЛЯТЕ МАЛКО ПО ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА ИЗБЯГАТ ОТ РАЯ НА БАЙ ТОШО,А ВИЕ ДА СИ ОБИКАЛЯТЕ ЦЕЛИЯ СВЯТИ С ДОЛАРИ ДА СИ ПАЗАРУВАТЕ ОТ КОРЕКОМ ,А КАК МИЛЕЕТЕ ЗА БГШИСТ НЕ ДАВАТЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ НЕДРАТА И,А ЕДНО ВРЕМЕ КАКВИГИГАНТИ ХИМИЧСЕКИ И МЕТАЛУРГИЧНИ ПРАВЕХТЕ И ТРОВЕХТЕ БГ.
290
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шистов газ ще се добива, в това трябва да сте 100% сигурни, сега като почнат да спират газта зимата, ще се вдигне врява в европа и току виж добива на шистов газ не бил толкова вреден.
289
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 404 - То и петър 1ви е решил да очовечи руските боляри, като им отреже немитите, дълги неподдържани бради едва към края на 17ти век и началото на 18ти век. Та колко му е -бързичко ще свикнат руснаците вместо вода и прясно мляко, да пият газ и нефт. Няма как - такава съдба им е отредил "живият им бог"путин и след като те гласуват на избори за него, значи са съгласни с политиката му.Каквото повикало- такова се обадило...
288
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен това не бойте се от Русия,Маркс или Енгелс,никой не може да обедини ***,всеки си е башка луд в БГ.Няма да стане революция,само тук таме наводнение,някой ще се запали някъде и толкоз.Българите усилено работят за да могат децата им да не живеят в България.Ето така мечтата на Пешко в БГ да се добива шистов газ ще се сбъдне.Как да не ви обича човек?
287
1
 
6
 
! Отговори
изследовател преди 9 години
Този Енгелс е бил и журналист за американски издания,бил е военен кореспондент през Кримската война 19 век.Има и трудове за армиите по света,защо се е забъркал с Маркс,само самия Маркс може да каже!
286
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Ще е добре да ни няма в руската схема. Но както се видя, на много русофили не им хареса, че България може да внася азърбайджански газ и така да намали енергийната си зависимост поне малко от руснаците..Скочиха катпо опарени- южният газов коридор не им влизаше в сметките...
285
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ц-ц,не се *** с водата да не ви стигне,че както сте в София,а язовирите не ги поддържат да не стане белята.
284
3
 
7
 
! Отговори
ВИК КРИМ преди 9 години
До Анонимен 397РАБОТИМ УСИЛЕНО ПО ВЪПРОСА СЪС ПУСКАНЕТО НА ВОДАТА В КРИМЗА СЕГА ХОРАТА СЕ СПРАВЯТ И БЕЗ ВОДА И НАЙ ВАЖНОТО НЕ ИМ ЛИПСАПЕСТЯТ ОТ *** И ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ,НЕ ПЛАЩАТ И ПАРИСКОРО ,МОГО СКОРО ЩЕ Я ПУСНЕМ,ПУСКОВИЯ СРОК Е ЗА СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ
283
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко си имат руснаците,не ги мисли.Стой си в кочинката и си трай,нас българите никой не ни забелязва,няма ни в схемата.
282
1
 
6
 
! Отговори
е какво пък преди 9 години
Е КАКВО ПЪК ТОЛКОВА СЪРАТНИЦИ И БЛИЗКИ СБЛИЖИЛИ СА СЕ ХОРАТАТАЯ ГОЛЯМА КНИГА КАПИТАЛЪТ КАК СЕ ПИШЕ , НЕ Е ГРЯХ ЧЕ СА СЕ ВЗЕЛИМАРКС И ЕНГЕЛС !
281
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пуснаха ли водата в крим вече ?
280
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маркс и Енгелс са немци,а немците все ги избива да обединяват пролетерии,арийци,европейци,мюсюлмани,всякакви,чип.бате,какво да ги правиш.
279
1
 
7
 
! Отговори
горчиво преди 9 години
ГОРЧИВО ГОРЧИВО ГОРЧИВОДА ИМ Е ЧЕСТИТО НА МАРКС И ЕНГЕЛС
278
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Как Енгелс, не, не е хомосексуалист, най- много онанист да е.
277
1
 
4
 
! Отговори
възможно е преди 9 години
До ТВ-зрител до Маркс 338Възможно е Енгелс да го е обслужвал,защото постояннно му е изпращал пари когато отсъства.Сега вече Маркс И Енгелс няма да имат проблеми ,могат спокойно да се вземат,че и сватбено пътешествие до Москва и Санкт Петербург могат да си направят,за да се видят с Ленин и СталиН !