Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
4
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вие искате сериозни дискусии, а пишете само глупости, нормално е и ние да направим същото, нали?
275
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не Маркс,Енгелс бе,Маркс си е имал жена,а Енгелс е бил до живот ергенин.
274
2
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Долни инсинуации и клевети! Тоя не го и познавам, камо ли да съм го челастрил, пфу!
273
2
 
5
 
! Отговори
не е редно преди 9 години
Тука да си постваме а в Русия да няма какво да ядат,ще направим една акция ,като през гражданската война след ВОСР в Русия и ще изпртатим жито и пукакнки !
272
5
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Няма друг начин, народът да изнемогва да ви изхранва, а вие да си клатите копитата в НПО- та и да продажничите, тая няма да изкара дълго! Бой, секс и терминал 2, това ви чака!
271
2
 
8
 
! Отговори
ПЕШО ШЕВРОНА преди 9 години
До Маркс 375САМО ДА ТЕ ГЕПНА ДЪКИТЕ ЩИ СЦЕПНА. И БРЕ У БРЕ ПУСТИЯ МУ МОСКОВЕЦСИ ПАДА ПО БРАДАТА ЖЕНА,НЯМА ЛОШО ХОРА СМЕ И ТЕ РАЗБИРАМЕНО ШИСТА ЩЕ Е ТУК И НАПУК НА ТАКИВА ЕМБЛЕМАТИЧНИ СЛУЧАИ НА ХИСТЕРИЯВ СТАЯТА НА ТРОЛОВЕТЕ
270
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен пък ми е кеф,че вече няма български олигарси,само малки,жалки мутрички на издръжка от Анкара.Всички фалирахте,пичове,м-м,да.
269
2
 
6
 
! Отговори
за 374 преди 9 години
Преди век е имало най- много промишлени работници в Европа и марксизма пак е нямал почва там...не са *** като руснаците, да се оставят на юдео-болшевиките да ги съсипят...
268
3
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Маркс е черна нинджа и ще ти дойде на гости, Пешкоооо!А ти ще ми мяташ гибеци под звуците на Азис- Напипай гооо! заради този Шеврон, пфу!
267
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаеш ли защо марсизмът не успя в Западна Европа?Защото там няма работници,само чиновници и мюсюлмански емигранти.
266
2
 
3
 
! Отговори
граовец преди 9 години
А бре от туканка да е минувал некой Щурофон или Курофон,май са се усамотили некъде и си бъркат по дупките!
265
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксОлигофренино, с газът ще стане като с електро централите дето ги купиха янките, ще го купуваме на солени цени, пфу!---------кое е това което го купуваш на солени цени ?плащаш най-евтиния ток в европа и пак ревеш
264
2
 
7
 
! Отговори
Благодарство, Путин! преди 9 години
1. Ти съживи НАТО.2.Ти осигури по-евтини храни на европейците3.Ти отърва Европа от пияните руски туристиДа се свети името ти !
263
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манталитетът на слугата е интересно нещо,софиянец,гледа да се присламчи към господар,който плаща по-добре.Добре ли ви платиха за да разчастите България?Знаеш ли,проблемът е ,че сте некадърни и не ставате за бизнесмени.Тези МОЛОВЕ какво ще ви върнат като печалба?Ама чужди пари лесно се харчат.Само един шанс имате-продавайте каквото ви е останало,дано ви стигне да настаните дечицата в брюкселската бюрокрация.
262
1
 
5
 
! Отговори
ПЕШО ШЕВРОНА преди 9 години
До Маркс 352НЯМАМ ПРОБЛЕМИ С НОЖОВЕ И САБИ ФРИНГИИ А СЪМ ШОТЛАНДСКИ БОЕЦИ СТАВАМ ВСЕ ПО СИЛЕН . ВЧЕРА РАЗБИХМЕ ВАШИТЕ НАДЕЖДИ ЗА РЕФЕРЕНДУМАИ СЕГА ПАК СМЕ СИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ,ГОТВЕТЕ СЕ ВИЕ ЗА СИБИРСКИЯ РЕФЕРЕНДУМ ,ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ПЪК ТАМ,ЩЕ СИ ПИЕМ ШОТЛАНДСКОУИСКИ И ЩЕ ГЛЕДАМЕ ИЗТОЧНИТЕ РЕФЕРЕНДУМИ В КАВКАЗ И СИБИР.МОЖЕ ДА ТЕ ИЗПРАТИМ ЗА ЗАСТЪПНИК ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО ИМ
261
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тервелкакво получаваш от добива и износа на злато, сребро, платина, германии... ????----------получаваш пари в държавата, естествено те не стигат до теб заради тея с петолъчките в главата...
260
3
 
9
 
! Отговори
хе хе преди 9 години
В Европа има забрана за ГМО. Виж в КИТАЙ НЯМА...А рашките сега ще рупат китайско ГМО понеже *** ги наказа....
259
3
 
7
 
! Отговори
мда... преди 9 години
Рашата си е *** - приносът и към цивилизацията е смешен на фона на претенциите им. Колкото по скоро *** им върне изходните визи, толкова по-добре за Европа....
258
3
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До до софиянец: 362- В България растат и бадеми, руснако- това не ти е Якутия:) Имам още 10тина чувала от бадемите от НАСЛЕДСТВЕНИТЕ ми земи- ще си хапвам бадеми БЕЗ гмо, руски ***:)
257
5
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ми плашат се от руснаците, защото ония хора не търпят крадците и ги карат да върнат откраднатото!