Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада

Министрите от Г-20 оставиха отворена вратата за Русия
Обновена: 20 сеп 2014 20:40 | 20 сеп 2014 20:30, Веселина Йорданова
520
Москва не готвeла нови ответни санкции срещу Запада
Москва вече спря вноса на хранителни продукти. Снимка: архив, Ройтерс

Русия не готви нов пакет ответни санкции срещу Запада заради неговите санкции за ролята на Москва в Украйна, заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович, цитиран от Ройтерс.

Западните правителства увеличиха санкциите си срещу Русия, защото смятат, че тя въоръжава сепаратистите в Украйна.

Още по темата
Москва вече реагира на по-ранни санкции над руския финансов и енергиен сектор като спря вноса на редица хранителни продукти.

Правителството обмисля бъдещи санкции, касаещи самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната и други индустрии, които може да включват ограничения на вноса на автомобили и облекла, припомня агенцията.

"Санкции не се обсъждат, това не е приоритет", заяви Дворкович, цитиран от РИА Новости и ИТАР-ТАСС.

В четвъртък руският президент Владимир Путин заяви, че руските санкции нямат за цел да наказват западните страни, а да стимулират Русия да укрепи икономиката си, да подобри конкурентоспособността и да увеличи кредитирането.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев заяви днес, че засилване на ответните санкции би било контрапродуктивно. Той добави, че не очаква и Западът да наложи нови санкции, сигнализирайки напредък към приключването на търговската война, отбелязва Ройтерс.

Западните санкции нанесоха тежък удар на вече слабата руска икономика, ограничавайки достъпа на страната до капиталовите пазари и подхранвайки несигурността. Улюкаев заяви, че очаква въздействията да продължат и през 2016 и 2017 г.

"Трябва да сме готови да реагираме, не чрез налагане на ответни санкции, което според мен е контрапродуктивно, а чрез подкрепяне на подложените на санкции субекти", заяви той.

Междувременно финансовите министри и централните банкери от Г-20, събрали се на среща в австралийския град Кеърнс, за да търсят начини за стимулиране на икономическия растеж, обявиха, че Русия няма да бъде изключена заради действията й, свързани с Украйна, предаде ДПА.

Вратата винаги ще остане отворена за комуникация, заяви австралийският министър на държавното съкровище Джо Хокий.

Той съобщи, че групата на най-богатите държави е решила Русия да присъства на срещите.

Русия рискуваше да бъде изключена от Г-20 заради конфликта с Европа, САЩ и страни като Австралия, след като анексира част от Украйна по-рано тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
3
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 357- Не се плашим от вас- просто не искаме да ни мърсите земята с калните си, завоевателски ботуши. Не ви искаме ни газът, ни нефтът , ни /предполагаемото според вас/ изхранване на България с руска?! пшеница... Не сте и чували за лимец и нямате идея какво е това, нали?:) Договорът с руснак струва по-малко от стойността на хартията, върху която е написан. Не сте коректни търговски контрагенти, а и никой вече не иска да носи стопанският риск от търговия с вас...
255
6
 
3
 
! Отговори
до софиянец: преди 9 години
Пий уиски ,бате ,нагъвай ГМО бадеми,няма да те бъде дълго.Аз съм на минерална вода и ако смяташ да ми я отровиш с добив на шистов газ ,по-добре хващай самолета за на майната си,иначе ще ви разчленим.Гледай Жерминал с Жерар Де Пардйо -е така ще ви разчленим.
254
5
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Олигофренино, с газът ще стане като с електро централите дето ги купиха янките, ще го купуваме на солени цени, пфу!
253
2
 
7
 
! Отговори
кой си ти бе и какъв преди 9 години
До Анонимен 347Ти си или зле със географията или нещо друго.Сърбия е на Запад от нас,Белгия е на запад от Франция..това е посока ,а географски сме в Европа , Европа е еманацията на Западния свят.Ти ако искаш да се връщаш към корените си в Монголия моля заповядай.Съвсем сте озверели и не мислите какво говорите.Казваш ни да мразим себе си а? Отивай в Азия и се разполагай,ние сме по западни и от някои централно европейски държави.Ти не знаеш май къде се намираш на световната карта!
252
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ме радвате българските бизнесмени,особено с онзи лаф:всички имахме равен старт в началото.При 1 милион комунисти в началото на прехода е ясно чии са фирмите в и извън България.Защо се плашите толкова от руснаците?
251
3
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
За тия разбити пътища ладата е дъ бест!
250
3
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
349- С лица с психични заболявания и с пияни руснаци не споря. Пийте си по-бързо газът, че като свърши, ще се наложи да пиете нефт. Друга храна- течна или твърда- няма да получите, за това- свиквайте от сега. А самогон можа да си варите от производните на газът и нефтът суровини...Ние ще си нагъваме уискито с бадемите и ще ви гледаме отстрани простотията и падението....
249
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Марксс кой ще се биеш бе тъпан ?за какво ще плащаме тройна цена на гъзпром?ти ако работиш за тях и имаш интерес народа няма. в америка газта е ТРИ пъти по-евтина от руската. набий си го в празната чутура.
248
2
 
8
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
*** забрани на руснаците да ядат вносни храни, а руските олигарсли в знак на съпричастност към руския народ ще заьвърлят бе ем ве та и мерджани и пр. западни таралясници и ще се качат на родни, ортодоксални и православни Ладички...
247
4
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Пешко, режа ти главата с *** нож и те пускам в тубата, изменник!
246
3
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 347- само комунистите и руските *** в бг. форуми сте *** и ненормални. Доста от останалите нормални българи в България си имаме фирми в други държави- членове на ес и няма как да ни излъжете за неща, които сме ги виждали отвътре с очите си. Ако можете да се погледнете през моите очи колко сте жалки...Едно 7 годишно българче е по-умно от вас и знае повече неща...
245
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянци произвеждате само онова,което е в отходните тръби.Не Русия,цялата страна ви изхранва.
244
2
 
8
 
! Отговори
ПЕШО ШЕВРОНА преди 9 години
До Маркс 346А ТИ ПА КЪДЕ СЕ БУТАШ У ШИПКИТЕ,НЕДЕЙ ЩЕ СЕ УБОЦКАШСЪС КОЙ ЩЕ СЕ БИЕШ ,СЪС НАРОДА СИ ЛИ.ИСКАМЕ ЕВТИН ГАЗИ ДОХОДИ ОТ ИЗНОСА НА НАШИЯ ШИСТОВ ГАЗ,НИЕ ЛИ СМЕ ПОТЪПИ ОТ РУСНАЦИТЕ,ТЕ КАК СИ ВАДЯТ ШИСТ И ГО ШИТКАТ.ИМА ХУБАВИ ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА ТАКИВА БОЙЦИ КАТО ТЕБ..ВЪВ КУБА НО НЕ НА ВАРАДЕРО ,А НА ПО ХУБАВО МЕСТОСЪС ПЪЛЕН ОН ИНКЛУЗИВ И БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ И ТОВА Е ОЧАРОВАТЕЛНИЯ КУРОРТ ГУАНТАНАМО !
243
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виж картата на Европейския съюз и наименованията на регионите-ти си в югоизточен регион.Наистина ли си мисли някой,че тук е Западът?Казвам ви ,че е от селена,не може човек да е толкова естествено *** като българин.Вземайте хранителни добавки,не се шегувам.
242
7
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Това за шистовия газ тук няма да мине, ако и да сме останали една шепа народ ще се бием! А този дето разреши подобно престъпление може и да го опукаме, пфу!
241
2
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 341 - Не е нужно да се мрази или обича някого. Но да се лъже , че рф ИЗХРАНВАЛА И БЪЛГАРИЯ С ЖИТО- не, мерси- нищо общо не искам да имам с ненормалните хора, които го твърдят , нито пък България да е зависима в каквато и да е степен от ненормалните българофоби- руснаци.
240
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пешо е прав,ще се продадем.Какво друго можем да направим?Ние сме българи.
239
3
 
8
 
! Отговори
кой си ти бе и какъв преди 9 години
До Анонимен 341Целия Свят мрази Запада,а ние се скъсваме от слугинаж....-----А ти от кой свят си бе,от Азиатския ли ?Ти какво искаш да мразим себе си ли,защото и ние сме западен народ спрямо целия ти измислен свят.Съвсем сте изперкали,ние сме в Европа и това е ,ако не ти харесва премести се във света който мрази Запада!
238
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият свят мрази Запада,а ние българите се скъсваме от слугинаж.Русия си има своите проблеми и не я интересува България.Лично мен ме е яд,че руския газ стига до Турция по Син поток,а ние ще зависим от терористи.Този южен коридор минава през ада,то ще са терористични актове,международни конвои и всички хитринки ще си ги платим.Е ,турците могат да ни продават руски газ.
237
3
 
5
 
! Отговори
ПЕШО ШЕВРОНА преди 9 години
До Тервел 337С ТИЯ СТАРИ ПАРТЕНКИ ЗА ВРЕДАТА ОТ ШИСТА НЕ ВЪРВИТЕВИЖДА МУ СЕ КРАЯ , КАКТО КАЗВАТ КИТАЙЦИТЕ ВСЯКАКРИЗА Е ВЪЗМОЖНОСТ Е СЕГА УКРАИНСКАТА КРИЗА И ОПАСНОСТТА ОТ СПИРАНЕ НА РУСКИЯ ГАЗ,ЩЕ НИ ДАДЕНОВАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВАДИМ ШИСТОВ ГАЗ И У НАС !ЗАПОМНИ ГО ТОВА !