Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия

Яценюк представи кандидати за министри в новия кабинет
14 ное 2014 17:33, Елка Василева
164
Задача №1 на Киев: Силна армия, която да възпира Русия
Арсений Яценюк. Снимка: Reuters

Основният приоритет на Украйна е да изгради достатъчно силна армия, за да спре руска военна агресия, заяви украинският министър-председател Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"Изграждането на армия, способна да спре агресия от Русия, е задача номер едно", каза Яценюк.

Украйна обвинява Русия, че изпраща войници и оръжия, за да помогне на проруските бунтовници в Източна Украйна да предприемат ново настъпление в конфликта, отнел живота на над 4000 души.

Още по темата

Нарастващото насилие, нарушенията на постигнатото на 5 септември прекратяване на огъня и съобщенията за идващи от границата с Русия военни конвои без обозначения засилват страховете, че крехкото примирие може да рухне.

Украинската армия заяви, че в Донецка и Луганска област през последните 24 часа продължават престрелките между правителствените сили и сепаратистите, при което са загинали войник и петгодишно дете, отбелязва Ройтерс.

Яценюк изтъкна като приоритетни задачи на бъдещото правителство също така децентрализацията на властта, реформирането на съдебната и правоохранителната система, на икономиката и на държавното управление, посочва ТАСС.

Премиерът представи списък с кандидати за министри в новия кабинет. Той предложи своите постове да запазят вицепремиерът и министър на регионалното развитие Володимир Гройсман, вътрешният министър Арсен Аваков, външният министър Павло Климкин, министърът на отбраната Степан Полторак, правосъдният министър
Павло Петренко и министърът на културата Евгений Нишчук. Сред новите предложения за министри са заместник-министърът на финансите Виталий Лисовенко, предложен за финансов министър.

Междувременно депутатите от новоизбрания парламент на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) се събраха на първото си заседание, а назначеният за председател на Народния съвет на ДНР Андрей Пургин вече няма да заема поста първи вицепремиер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
44
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Войната в Украйна ще приключи само след окончателната победа на новорусийската армия срещу бандите на фашистката хунта в Куев!
13
49
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Яценюк е достатъчно умен и ще вгорчи живота на Путин. Тези, които плашат Украйна с ядрено оръжие, са смешници. Ядрен взрив в Украйна означава смърт и за цяла Южна Русия. Донецките и луганските жители изтеглиха късата клечка. Така ще си гладуват и студуват още дълги години.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задача N:1 Не е ли икономическото ви развитие и жизненото равнище на населението, което обеднява всеки ден ??
11
1
 
44
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Тоя *** много американска фантастика е гледал....
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ КАТО ГО ГЛЕДАМ МИ ПРИЛИЧА НА ЕДИН ПЛЪХ КОЙТО ГО НАСТЪПИХ ВЧЕРА В МАЗЕТО.
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яц, влез НАТО, там ще имаш мечтаната армия, а ще плащаш само като за един стадион с хора.
8
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целта е , да им продават оръжие , а да спрат руската армия не е по силите им .Добре че не е тръгнала !
7
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно КОЙ подпомага бунтовниците и най-интересното защо са с маски.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаххах "силна армия" рече...Яц, шегата настрана, нали знаеш, че Русия разполага с модерни военни технологии, ядрено оръжие и дисциплинирана армия, каквито ти никога няма да имаш?
5
41
 
3
 
! Отговори
Соломон преди 9 години
Украйна е като Израел.Едните спират руски терористи да тръгнат по Европа,другите спират ислямските терористи.*** направи и ивицата Газа в източна Украйна.Успех на украинците във Великата им Отечествена война.
4
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия политици в Украйна са по-нагли и по-жестоки и от нашите. Как лъжат народа си, че щели да възпират Русия. Тоя тарикат много добре знае, че ако Русия реши до утре по това време от Украйна ще е останала само радиокативна пепел. Вместо да намерят решение да се помирят с източния регион и да продължат да живеят нормално сега ще гушат пари от САЩ за измислената си армия за да избиват хора и ще лъжат хората в очите че градят армия която щяла да възпира Русия.
3
1
 
44
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Абе то и САЩедва ли ще спре руската армия - ама ти искаш украйнската армия да спре Русия или просто искаш оръжие да купуваш от американците ,а ? Казвай истината ,яЦЕНЮК !?)
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест задача #1 на Фашисткия съюз. Такава държава Украйна няма, това е просто разклонение на Съюза
1
1
 
41
 
! Отговори
виц на деня преди 9 години
АХХАХАХХАХАХАХАХХАХАХААХХАХАХА