Френското правителство обяви война на антисемитизма

"Трябва да превърнем борбата с расизма в национална кауза", зави Казньов
7 дек 2014 22:22,
72
Френското правителство обяви война на антисемитизма
Снимка: Reuters, архив

Френското правителство демонстрира днес волята си да превърне борбата срещу расизма и антисемитизма в национална кауза, дни след нападение над еврейско семейство в парижко предградие, предизвикало възмущение във Франция, предаде Франс прес.

Министърът на вътрешните работи Бернар Казньов изтъкна засилващото се чувство на безпокойство сред еврейската общност във Франция - най-голямата в Европа - пред една "истинска социална патология", която бележи възход в страната.

"Трябва да превърнем борбата с расизма и антисемитизма в национална кауза, привличайки всички заинтересовани институции, хората на изборни длъжности, организации, представителите на различните вероизповедания", каза министърът.

Казньов говори пред няколкостотин души, събрали се в парижкото предградие Кретьой, за да осъдят нападението преди шест дни в града срещу младо еврейско семейство, жената от което била изнасилена, а апартаментът им - ограбен.

Според следователите тримата нападатели "са изхождали от схващането, че щом някой е евреин, той има пари". Има подозрение, че в началото на ноември същите лица са смазали от
бой седемдесетгодишен евреин в същия град. Деянието отпреди седмица предизвика бурно възмущение в
страната и сред френската еврейска общност. В четвъртък президентът Франсоа Оланд заклейми "злото, което разяжда френското общество".

Казньов призна днес, че антисемитските актове и заплахи във Франция са се увеличили повече от два пъти от началото на годината до октомври и уточни, че през първото полугодие са образувани съдебни дела по повече от 930 случая.

Евреите се чувстват застрашени, някои вече напускат Франция, отбеляза председателят на Представителния съвет на еврейските институции във Франция Роже Кюкерман.

Републиката ще ви защити с всичките си сили, ще ви закриля неизменно от думи и действия, които накърняват основните ценности, върху които тя се гради, увери Казньов.

Със своите половин милион членове еврейската общност във Франция е третата по големина след тези в Израел и САЩ. За първи път обаче миналата година Франция стана страната с най-много емигранти, заминали за Израел (4566), по икономически причини и заради антисемитските настроения във Франция, посочват високопоставени представители на еврейската общност.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Антоанета, Месията дойде...тук в България, под Името Петър Дънов. Другия път ще е след 2000 години, ако могат да устискат, нека чакат още.
31
2
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
МАРКС руснаците никога няма да ни дадат независимос -нито на Волжко-Камска България-нито на Ингушетия, нито на Кабардино балкария!
30
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Говорих с Путин как да прецакаме еврогейзерите. Дава независимост на Волжска България и си правим български тръбопровод, никой бау не може да ни каже!
29
4
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Руснаците нарочно ни наричат татари бе куха главо! Иначе трябва да признаят, че ние спряхме татарите, държавата ослабна и русите ни погълнаха!Това е!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запишете си на челото, че Индия и Китай не са съюзници, а съперници. И това дето си го мислите, няма да стане - Индия ще премине в евро-атлантическия лагер.
27
0
 
2
 
! Отговори
antoaneta.ardashes преди 9 години
Ето,че вече се завръщат в родината, а още чакат месия.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анализаторНаучи се кога се пише пълен и кратък член. Не зная какъв българин си от Казан, като основното население там е татари. Волжска България е била на юг от Казан, в региона на днешния Симбирск.
25
2
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Абе 32 - ти да не си шашав еврейски кухавелко с пробит вентил?Ходи си лекувай шизофренията!
24
2
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ще дам пример със Сакскобурготски, в Израел твърди, че е еврейн, а тук, че е българин. Всъшност той е от стар хазарски род и казва истината и в двата случая, пфу!
23
4
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
До 28 И не съм българин, а истински българин от Казан Русия, но въпреки това пиша по-добре от 99 % от българите на родния им език!
22
3
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
28 анонимко -преди да пишеш прочети пост номер 22!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анализаторПреди да правиш жалки опити за анализ, се научи да пишеш на правилен български език. И след като си такъв голям анализитор, отговори на простичкия въпрос: Кой фининсира Хитлер да създаде огромна военна индустрия. Внимавай с отговора, защото могат да те обвинят, че си антисемит.
20
7
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Как ще няма черни, има разбира се! И жълти има, но още не го знаят. А ние българите, всички сме с еврейско потекло, те хазарите затова искат да ни затъркат, от завист, че сме по- чистокръвни от тях!
19
2
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
23 -давай по-спокойно с новия ви световен ред, защото просто жълти и черни евреи няма!Индия и особено Китай вече ви галят нежно по *** с хоботчета!Да ви е честито скапани ***!
18
2
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
И много хора се питат защо Сащ въоръжи Сталин до зъби -а отговора е *** -за да унищожи Хитлер.Прочетете книгата на Антъни Сютън защо Рузвелт помага на СССР "Националното самоубийство"
17
3
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
В крайна сметка фюрера изби милиони евреи, но не баш евреи, а хазари приели тяхната прокълната религия!А кой създаде тежката индустрия на третия райх -евреите от краварската държава!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До коко перникAma kat smuchat bogatstvata na Afrika sa mnogo dobre ,sega arabelite im go vrashtat tupkano demek s deca
15
1
 
9
 
! Отговори
коко перник преди 9 години
Еми като са толкова толерантни французчетата след някое и друго деситилетие ще са черно-бели - демек ЗЕБРИ!Ама кой им е крив, че пренесоха АФРИКА във Франция!
14
2
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Фъркатия -на кого се извиняваш бе!Ти и оня анонимния какво точно искате от мен бе???
13
2
 
1
 
! Отговори
Фъркатия преди 9 години
Коментарът ми беше към 8 "до 6 анализатор", а не към 6. Моите извинения към 6!