Отново прострелян чернокож от бял полицай

Бил в открадната кола, но с вдигнати ръце, твърдят свидетели
71
 Отново прострелян чернокож от бял полицай
Снимка: Reuters

Шериф от Флорида призова към спокойствие, след като невъоръжен чернокож в откраднат автомобил бе тежко прострелян от бял полицай, като според свидетели мъжът е бил с вдигнати ръце, предаде Ройтерс.

Случаят идва на фона на протести в САЩ срещу полицейското насилие.

"Моля всички да не бързат да съдят и да оставят разследването да приключи", призова на пресконференция шерифът на окръг Ориндж Джери Демингс, самият той афроамериканец. Той посочи, че някои свидетелски показания не съответстват на тези на замесения полицай.

Свидетели разказали, че мъжете били с вдигнати ръце, когато полицаят стрелял. Простреляният е в критично състояние. Друг мъж в открадната кола е заловен невредим.

През последните дни в различни американски градове има големи протести срещу насилието на полицията над афроамериканци. Те бяха подбудени от два отделни случая, при които съдебно жури реши да не подвежда под отговорност никого за смъртта на двама чернокожи, убити от полицаи в Ню Йорк и Фъргюсън, щата Мисури, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Понякога чичо Сам първо стреля после задава въпроси.
42
1
 
0
 
! Отговори
888Harry преди 9 години
vseki kriminalno projven hvanat na mestopresaplenieto moje da bade prostreljn.ako pove4eto kriminalno projveni sa 4erni to imenno te shte sa prostreljni.ne kradete ,we .
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пренаселена?*%?? ти на човек по континент ли искаш хахаха направи си услуга и си изключи телевизора завинаги !
40
6
 
5
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
Съгласен съм че престъпниците е по-добре да правят бели в отвъдното, но не съм съгласен това да го решава комплексирано полицайче с треперищи спъстчета и джукички ....и съда не е много по- справедлив , но поне е малко по- уравновесен ...афроамериканците не са виновни...системата ги произвежда и иска точно такива ....а най-добре застреляни .....системата е за *** ....ако американците имаха поне малко мозък срещу това трябва да се борят....както и ние останалите роби , офце , хора все едно!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ХАМЕРИКАНСКА ДЕмадеКРАЦИЯ БЕ ТАВАРИШИ. СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. САМИ Я УСЕЩАТЕ ХАМЕРИКАНСКАТА ДЕмадеКРАЦИЯТА В ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ. Е ВЕЧЕ НЕ ВИ БОЛИ. ЩОТО ОТКАКТО ВИ Я ВКАРАХА ДЕмадеКРАЦИЯТА ИЗМИНАХА 25 ГОДИНИ И БОЛКАТА ОТМИНА. АМА СРАМА Е ГОЛЯМ. ДА РАБОТИШ КАТО РОБ ЗА 200 ЕВРО НА МЕСЕЦ И ДА ПЛАЩАШ ПО 150 ЕВРО ТОК СИ Е ГОЛЯМ СРАМ. АМА ВИЕ СТЕ ИМУНИЗИРАНИ ПРОТИВ СРАМ ТАКА ЧЕ НЕ НЯМАТЕ ПРОБЛЕМИ.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин натиска "бутони"...
37
4
 
22
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Защо до сега белите полицаи не са гръмнали някой дикато е бил на пикник с децата примерно,или пазарувайки някаде?Всички застреляни са престъпници.Тия полицаи са спестили бая пари на америчката съдебна система.Хвала таквиз люде!
36
0
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
У нас престъпниците управляват държавата...
35
5
 
17
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Искам да съм кука, в щата Алабама,и да имам слука,срещайки Обама!(слука- ловджийски късмет)
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Discovery По скоро хамериканските полицаи да поискат при тях да важи нашия закон за МВР - застрелваш с автомат 16 годишна - 3 години пандиз, застрелваш дядо берящ гъби - глоба 1/2 от глобата за бракониерство, 5 вълкодава убиват от бой човек които трябва да задържат - междувременно проф. който тръгва да доказва че това е убийство - се обесва на 1 метър височина. Слухтиш на воля - 2ма експерти които работят по случая умират при "инциденти" - така че в това отношение сме доста пред САЩ :)
33
3
 
12
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Явно на чиповете им са стари и вече виждат реалността!Ако на охраната на Обама им исчаткат чиповете, направо ще го разкъсат И на нас искат да ни слагат чипове за расова толерантност ама на българи не давали ефектОт 100 анкетирани 99 смятат черните за животни а 1 за ***
32
8
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Долу ръцете от ***! *** могат да скачат, могат и да не скачат! За нас са опасни само белите *** от Вашингтон и черните бледолики от Банкя дето четат Винету!
31
0
 
27
 
! Отговори
Населител преди 9 години
Добрия престъпник е МЪРТВИЯ престъпник.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ChadelЧе и на многознаещ си се направил. Отвори един речник на английския език за да видиш, че мн. число на думата life e liVesНеграмотен чалгар...
29
6
 
21
 
! Отговори
Путя преди 9 години
Що биете *** бе!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 38Действително бобитата в Англия не носят оръжие, но те са нещо като наблюдатели, ако има сериозно престъпление, примерно преследване на открадната кола, веднага викат подкрепление а подкреплението е спец части, въоръжени до зъби. Освен това е съвсем различен манталитета на Англичаните и Американците ако не знаеш САЩ е страната с най-много убийства и всеки има лично оръжие как според теб да не носят оръжие само полицаите в САЩ? Докато в Англия нямаш право да притежаваш оръжие.
27
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ги върнат в Африка ама няма кой да им работи
26
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо във Великобритания няма подобни случаи? И там черните са доста, а пък полицаите дори не носят оръжие. Стига сте защитавали една полицейска държава, която се изявява такава и по света.
25
0
 
13
 
! Отговори
до 13 Chadel преди 9 години
Chadel, единствената ирония тук е че ти несъзнателно си влезнал в ролята на български "***" дето незнае ама дава акъл. Типична често срещана ситуация в милата ни родина. В плаката на човека от снимката правописна грешка няма.
24
0
 
18
 
! Отговори
Правописен речник преди 9 години
До ChadelНеграмотен си ти. Множетвеното число на думата life си е lives. Айде първо си чеквай информацията, преди да коментираш.