Въоръжен взе заложници в кафене в Сидни

Предполага се, че е последовател на "Ислямска държава"
Обновена: 15 дек 2014 14:07 | 15 дек 2014 07:14, Веселина Йорданова
35
Въоръжен взе заложници в кафене в Сидни
Снимка: Ройтерс

Въоръжен мъж взе заложници в кафене в центъра на Сидни, столицата на Нов Южен Уелс, съобщи началникът на полицията в австралийския щат Андрю Шипионе, цитиран от ДПА. Междувременно малка група заложници избяга от кафенето, предаде Ройтерс.

Бягството бе показано на живо по австралийска телевизия. Въоръжени полицаи се приближиха по-близо до вратата на заведението.

Австралийската полиция съобщи, че са в ход преговори с похитителя, но отказа да прави предположения за възможните му мотиви, предаде Ройтерс. Преди това тв кадри показаха как трима от заложниците бягат от сградата. Полицейски комисар Катрин Бърн не уточни броя на държаните в кафенето, само каза, че "не са повече от 30".

Бърн допълни, че няма сведения някой от заложниците да е пострадал, посочи Ройтерс.

Десетки въоръжени полицаи са обградили кафенето "Линд" на площад "Мартин" в центъра на Сидни, където преди около 6 часа започна заложническата криза. През един от прозорците на заведението се вижда черно знаме с надпис на арабски език, подобно на това джихадистката групировка "Ислямска държава".

Полицията е проверила днес няколко сигнала за инциденти в района на Сидни. Всички тревоги са се оказали фалшиви, предаде още ДПА.

Световноизвестната Опера на Сидни бе евакуирана днес заради подозрителен пакет, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на местни телевизии.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Сидни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
17
 
3
 
! Отговори
сидни ав$$тралия преди 9 години
АЛОООО вече пусна 3-*** заложнициТрафика е кофти но от тук виждам трафика към моста за сега е нормално движението.Но най малко бих искал да съм в трафика около Мартин Плейс. Добрече не минавам от тамПоздрави от Сидни Ав$$$тралия