82 деца са убити при атаката на талибани в Пешавар

Общо жертвите са най-малко 108
Обновена: 16 дек 2014 13:01 | 16 дек 2014 11:55, Елка Василева
25
82 деца са убити при атаката на талибани в Пешавар
Снимка: Reuters

Най-малко 108 са убитите при нападението на талибаните срещу училище за деца на военни в северозападния пакистански град Пешавар. 82 от тях са деца, предаде Франс прес, като се позова на най-новите данни на властите.

Нападението е започнало сутринта. Талибанските бойци са влезли в администрираното от армията училище за ученици от 1 до 10 клас, като са стреляли напосоки, съобщи полицай Джавед Хан, цитиран от Асошиейтед прес.

На място бързо пристигнали командоси от армията, които влезли в престрелка с нападателите. Боевете продължават.

Пред училището е чута и силна експлозия, причината за която за момента не е установена. Засега не е ясно какво се случва в сградата и дали има още заложници. Пакистанската телевизия показва войници, които заобикалят мястото и избутват хората обратно.

Още по темата

Пакистанската армия съобщи в изявление, че се извършва спасителна операция, а повечето ученици и учители са евакуирани.

Училището е разположено до военна база в Пешавар.

Талибаните поеха отговорност за нападението в телефонно обаждане на техния говорител Мохамед Хурасани. Той заяви, че атаката е извършена от шестима атентатори самоубийци като отмъщение за убийствата на талибани от пакистанските власти.

Пешавар е ставал обект на чести екстремистки нападения в миналото, но в последно време имаше относително затишие, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Всички са се побъркали.Нямам друго обяснение.Хората населаващи този оазис в космоса наричан земя са се побъркали и тотално се върви към самоунищожаване.Нямам друго обяснение за случващото се?????? И друго.Ако наистина както една част от човечеството твърди,че има ГОСПОД ,то краино време е тои да се намеси и да ни укроти.Аман от ламтежи,аман от криворазбрани религии.
8
0
 
6
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Концлагери за мюсюлманитеТе са врагове на човечествотоТе са истински слуги на дявола
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненормалници. Няма ли да падне един астероид по тия земи да ги затрие най-накрая всичките до един...
6
0
 
7
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Има само един изходДа се забрани ислямаДа се подходи както при фашизма
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И после някакви пиклъовци тука ще ми хленчат, че терористите ги били тормозели с нечовешко отношение в американските затвори.
4
4
 
4
 
! Отговори
акуд преди 9 години
viva amerika
3
1
 
33
 
! Отговори
1 преди 9 години
Исляма е държава първо и религия след това. Докато са малко мюсюлманите са мирни.Станат ли много започват да се бунтуват. След като станат мнозинство на останалите се предлагат три вариянта:1. Да приемат исляма.2. Да плащат непосилна месечна такса жизя.3. Да бъдат убити.Това се случва откакто исляма съществува. Пророка Мохамед дава личен пример и напътствия за това как се бият малтретират и убиват хора. Онова което не разбирам е защо много хора имат проблем да проумеят горе написаното.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА МНОГО ХОРА ТОВА КОЕТО ЩЕ КАЖА НЯМА ДА ИМ ХАРЕСА ЗАЩОТО НЯМА ДА ИСКАТ ДА ПОВЯРВАТ. СВЕТА ОТИВА КЪМ РЕСТАРТ НА СИСТЕМАТА. НАЛИ ЗНАЕТЕ КАТО СЕ СКАПЕ ВИНДОСА КАКВО СЕ ПРАВИ С КОМПА? ИЛИ СЕ РЕСТАРТИРА ИЛИ СЕ ОТИВА НА ПРЕИНСТАЛ. А СВЕТА Е СТИГНАЛ ТОЧНО ДО ТАЗИ ФАЗА НА РАЗПАД. А ВСИЧКО ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В СВЕТА НЕ Е СЛУЧАЙНО. ЗАЛОЖЕНО Е КАТО ПРОГРАМА ОЩЕ ОТ СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА..
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
накъде отива света ?