Американският миноносец "Доналд Кук" пристига в Черно море

Москва: Не е ясно какво държави извън региона правят в Черно море
26 дек 2014 18:16, Елка Василева
392
Американският миноносец "Доналд Кук" пристига  в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук" пристига днес в Черно море в подкрепа на мира и стабилността в региона, предаде румънската агенция Медиафакс, като се позова на комюнике, публикувано на страницата на американските военноморски сили за Европа и Азия.

Присъствието на американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" потвърждава ангажимента на Съединените щати за укрепване на партньорството и общия оперативен капацитет между САЩ, НАТО и  регионалните партньори, се посочва в съобщението.

Присъствието на Доналд Кук в Черно море има за цел да предложи осигуряване и същевременно да демонстрира нашия ангажимент да сътрудничим отблизо със съюзниците от НАТО с цел укрепване на морската сигурност, заяви командващият кораба Чарлз Хемптън.

Американските военноморски сили изпращат редовно кораби в Черно море съгласно международното законодателство и Договора от Монтрьо. Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук" вече бе в Черно море тази година, в периода 10-24 април, когато посети румънското пристанище Констанца. Руски изтребител прелетя тогава неколкократно близо до кораба на малка височина, а Пентагонът осъди акцията като "провокативна и непрофесионална", припомня Медиафакс.

Междувременно руският постоянен представител в НАТО Александър Грушко отчете, че Черно море се превръща в място на постоянно присъствие на извънрегионални държави, предаде ТАСС.

Грушко отбеляза, че не е ясно какво правят те там. "Няма никаква необходимост от (присъствието на тези държави в Черно море)", подчерта той по видеомост от Брюксел.

Грушко посочи, че засилената военна активност на НАТО не може да не предизвиква безпокойство. Като нови региони, предизвикващи интереса на Алианса, той посочи Североизточна Европа, Прибалтика и Полша. Тези действия няма да останат без отговор и вече се предприемат необходими мерки, предупреди руският постоянен представител в НАТО.

Грушко не изключи възможността процесът на присъединяване на Украйна към Алианса да бъде ускорен с политическо решение, въпреки че тя не отговаря на критериите за членство. Това ще влоши ситуацията в областта на сигурността в тази страна, но и в цяла Европа, предупреди той.

Руският постоянен представител в НАТО призова Арктика да не  превръщана в зона на сблъсък на интереси по модела на Студената война, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
0
 
! Отговори
KIKO преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ НАШАТА ОСВОБИТЕЛКА! ВЪН НА АМЕРИКАНСКИТЕ *** ОТ ЧЕРНО МОРЕ
207
0
 
3
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До Даниел-115: Казваш България била независима страна !!! А как трима сенатори за 30 минути ни накараха да си променим мнението за Южен поток ???!!! И се научи, когато има казус --- да не ползваш цялата си информация от 100 г.насам !
206
0
 
0
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До !-31: Електронните игри са те зомбирали ! Тук става въпрос за върхът на РЕБ !!!
205
0
 
3
 
! Отговори
Сергей преди 9 години
До АнонименА представь как красиво он будет гореть,если займтся провокациями! И как элегантно нырнт на дно Черного моря. И если вдруг,его не добьют наши самолеты, я сам,в плавь,дотолкаю до него мину и утоплю этих пидорасов, которым моя Родина мешает только тем, что она существует!
204
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
свободу кабардино
203
2
 
7
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Дано да се върне в САЩ на парчета!
202
0
 
7
 
! Отговори
старшинката преди 9 години
Тука много пишат за памперсите от Варна и Бургас. Изглежда че много хора не знаят за икономиката ни. В България такъв артикул не се произвежда, той е внос. Не гледате ли рекламите по ТВ. Така че янките пак ще го търсят в Румъния.
201
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMERIKANSKI MIR NE NI E NUJEN
200
2
 
16
 
! Отговори
Хамериканеца преди 9 години
Ех как искам тия коментари да ги прочете Американското военно аташе в София . А ако и тои не е наакан като екипажа на Кук нека ми отговори тук
199
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казан свобода вън рашизма
198
1
 
18
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
тоя път взеха ли достатъчно памперси и има ли психолози, вече може и психиатри за морячетата... ако много са се отпуснали може Евг. Минч. да ги понатегне на някое шикозно парти във военния клуб.
197
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ги направи смешни с една кутика пусната на километър от тях блокира всички системи на непобедимият миноносец. За да си пуснат рапортите 27 човека веднага значи е била голяма паника на борда на бестрашните хамериканци
196
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ф-1хахаха... и кого е обичал "истинския" българин? :) Америка, заради невероятно приятната й политика? :) Че ти за да отидеш там трябва да минеш през унизителни интервюта и да си удариш 5-6 ваксини бе приятелю:) За Америка ти си роб, нищожество! :) какво би станало ако руски боен кораб акустира в мексиканско пристанище в подкрепа на мира в региона?..:)
195
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
свобода на Казан
194
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забележете:"в подкрепа на мира и стабилността в региона"... хахахахахахах
193
3
 
14
 
! Отговори
ахил преди 9 години
на растояние от 10 000 метра това устроиство което с големина на пачка кибрит блокирало не само всички радари навигации и сателитни свръзки на модерният миноносец но и всичките му сиситеми за управление . За три часа непобедимият и величествен Доналд Куку се е превърнал в купчина плаващо желязо без връзка с света без навигация и управление . 380 членният екипаж са били готови да се спускат спасителните лодки . Пентагона са били 3 часа в паника че нямат никаква връзка с Кук дори и спътниците
192
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аиде американците да си ходят в америкаruskombat.info/su-24-napugal-amerikanskiy-esminets-donald-kuk-svoey-nagloy-fotosessiey/
191
3
 
17
 
! Отговори
ахил преди 9 години
Ха ха ха миноносецът който се наака от страх от един руски бомбардировач`СУ24 който е прелтял на 500 метра от големият миноносец. След индцидента Американският миноносец се изтегля на румънско пристанище в Констанца и там 27 члена на безстрашните американски солджари са уплашени до такава степен че пускат моментално рапорти за уволнение и преместване. А какво се случва в деиствителност? Руският фронтовак СУ24 е пуснал в близост до непобедимият Доналд Кук който е трябвало да всява паника в черно море една кутиика за радиоелектронна борба "Хибин" това най нова технология на Русия на растояние от
190
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9 вашливи ПЛАТЕНИ трола секи на 3-4 компа ДИРЕКТНО ПЛАТЕНИ ОТ москала ТОВА СТЕ рашистите БЪЛГАРИТЕ ВИ ЗНАЕМ руска ***
189
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ИМАТ още 80 от тях а раша са 15 горедоло подобни