Американският миноносец "Доналд Кук" пристига в Черно море

Москва: Не е ясно какво държави извън региона правят в Черно море
26 дек 2014 18:16, Елка Василева
392
Американският миноносец "Доналд Кук" пристига  в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук" пристига днес в Черно море в подкрепа на мира и стабилността в региона, предаде румънската агенция Медиафакс, като се позова на комюнике, публикувано на страницата на американските военноморски сили за Европа и Азия.

Присъствието на американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" потвърждава ангажимента на Съединените щати за укрепване на партньорството и общия оперативен капацитет между САЩ, НАТО и  регионалните партньори, се посочва в съобщението.

Присъствието на Доналд Кук в Черно море има за цел да предложи осигуряване и същевременно да демонстрира нашия ангажимент да сътрудничим отблизо със съюзниците от НАТО с цел укрепване на морската сигурност, заяви командващият кораба Чарлз Хемптън.

Американските военноморски сили изпращат редовно кораби в Черно море съгласно международното законодателство и Договора от Монтрьо. Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук" вече бе в Черно море тази година, в периода 10-24 април, когато посети румънското пристанище Констанца. Руски изтребител прелетя тогава неколкократно близо до кораба на малка височина, а Пентагонът осъди акцията като "провокативна и непрофесионална", припомня Медиафакс.

Междувременно руският постоянен представител в НАТО Александър Грушко отчете, че Черно море се превръща в място на постоянно присъствие на извънрегионални държави, предаде ТАСС.

Грушко отбеляза, че не е ясно какво правят те там. "Няма никаква необходимост от (присъствието на тези държави в Черно море)", подчерта той по видеомост от Брюксел.

Грушко посочи, че засилената военна активност на НАТО не може да не предизвиква безпокойство. Като нови региони, предизвикващи интереса на Алианса, той посочи Североизточна Европа, Прибалтика и Полша. Тези действия няма да останат без отговор и вече се предприемат необходими мерки, предупреди руският постоянен представител в НАТО.

Грушко не изключи възможността процесът на присъединяване на Украйна към Алианса да бъде ускорен с политическо решение, въпреки че тя не отговаря на критериите за членство. Това ще влоши ситуацията в областта на сигурността в тази страна, но и в цяла Европа, предупреди той.

Руският постоянен представител в НАТО призова Арктика да не  превръщана в зона на сблъсък на интереси по модела на Студената война, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
12
 
5
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
25 години живееме под диктата на Кремъл бе ***. Всички комунистически маймуни от ДС станаха бизнесмени и извършват комунистически капитализъм. Всички монополи са руски. За какъв САЩ за какви 5 лева говориш .
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Размисли и страстиti kakvo iskach da ni ubedich , na 48 godini Sam I 1989 bqh na 23 godini , mnogo dobre pomnq 80te godini , Sega 70% ot horata jiveqt v super mizeriq
126
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирЩе тъи дам един друг пример.Няма руски форум в кой можеш да си напишеш свободно мнението и ако то е срещу *** да не бъде модерирано. Няма руски форум в който ти да си пуснеш мнението без предварителна модерация.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До антикомунист;абе пу--ка лелина а на тебе известнолитие че всички системи на кораба спряха да работят когато самолета ги приближи.е кажи тогава как ще свалиш нещо което не виждаш
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименelementarno I Putin go kaza : nie se borim za da oceleem , nie ne iskame da sme vasali na amerika (evreiskiq elit ) , razbirach li kolko e elementarno
123
10
 
4
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 9 години
до 192 А преди 1917 г. "приноса" на Рашка е да копира със закъснение около век достиженията на Западната култура, това е факт. Москалите нямат АВТОРИ, а плагиати ...въ всичко, което са "измислили"- "радиото на Попов", Ломоносов, Чайниковски и т.н да не задълбавам, че някои ще ме обвинят в русофобия...)))
122
1
 
5
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
До АнонименАААА ТАКА ЛИ?? А четеш ли българските форуми, я кажи какво ти е мнението за тях?
121
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирВ руските форуми се твърди че сме били съюзници на Хитлер и забравят факта, че България става съюзник на Германия точно тогава, когато Сталин и Хитлер са първи дружки по договор/пакт.
120
5
 
2
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Даниел е прав
119
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирЕдин пример.. в руските форуми се твърди, че България воювала срещу Русия. Тия ненормални *** обаче не отбелязват факта, че руски войски нахлуват в Българска територия!Не отбелязват и че биват разгромени от българските войни. за тях ние сме .. предатели. Това не е шизофрения. Това е уродливост !
118
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛюбомирСлед 1917 г в Русия няма нито един - повтарям, нито един велик руснак допринесъл в световната култура, изкуство и наука ! Учил съм 8 години руски и въпреки че не съм го практукувал от 25 години, свободно чета ВСИЧКО на руски. От няколко години с любопитство им чета форумите - доказано, руснаците са генетично селектирани до нивото на обикновено прасе. Винаги съм се пазил да дефинирам цяла националност, но .. специално за руснаците правя изключение - те са доказани ненормалници.
117
7
 
3
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 9 години
С Доналд Кук и US. NAVY в Черното море милионите зрители на предаването се чувстват по- сигурни и защитени. Москалите ще пореват и ще им мине за пореден път в стойка партер
116
5
 
2
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Е не съм атакист за да се кръстя така
115
7
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До КрайОк, ще се повторя - Руско-Османската война съвсем не е с основна цел нашето освобождение. Целта там е достъп до Проливите. Относно 1944-1989 - не знам по какво съдиш, че сме били най-напред, след като реално сме крали западни технологии като луди. Ако сме били толкова напред, за какъв Х ше ни е да ги крадем ? Честно, не знам кой ти набива тези идеи в главата, но не е зле да попрочетеш това-онова. Само за сведение - през този период фалираме поне 2 пъти, та не знам колко добре сме били.
114
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Любомирimplantite na decata ni Chte se slojat nai mnogo do 2030 godina (v celiq zapaden svqt) , parite v broi Chte badat premahnati , nad 90 % ot naselenieto Chte ostanat bez imoti . Chte se raboti po 60 chasa na sedmica samo za naem I za hrana I transport . Napraveni sa ogromni koncetracioni lageri (samo v amerika za nad 30 miliona jiteli) , ima napravena specialna voiska za borba s masovi bezredici
113
5
 
1
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Не бъди толкова сигурен че навлезе ли няма да излезе.
112
7
 
1
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
И в крайна сметка НАТО си извършва маневрите , ЕС и САЩ налагат санкции а руснаците си остават само със заканите и подскачането на едно място.
111
4
 
7
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
До АнонименПФУУ, на тебе селяндурино ***. Неможеш да си правиш изводи за руския народ и за русия без даже да познаваш 1 руснак. Неможе да се правиш на супер мъдар и супер начетен при полужение, че не си прочел докрая нито една книга на поне един от тези писатели, който изброй да не говорим за шанса, който има да си разбрал нещо от това, което са ти написали хората и ПФУУ! Не може да сравняваш света с това, което е била преди 100ГОДИНИ! Аз казвам ако трябва да избирам нека е РУСИЯ НЕ ТУРЦИЯ!
110
9
 
2
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Представям си ако имаше начин да навлезе самолетоносач каква истерия щеше да падне.
109
8
 
3
 
! Отговори
антикомунист преди 9 години
Тръгнали да се правят на велики ама като навлезе подобен кораб в Черно море и започват да ***