Русия към САЩ: Не се месете в съдебната система!

Повод за тези думи стана делото срещу братята Навални
Обновена: 1 яну 2015 09:25 | 31 дек 2014 20:15,
339
Русия към САЩ: Не се месете в съдебната система!
Братята Навални. Снимка: БТА

Русия препоръчва на Съединените щати и Европейския съюз да се занимаят с нарушенията на правата на човека в собствения си дом, преди да предявяват претенции по отношение на съдебното дело срещу братята Навални, заяви днес пълномощникът на руското външно министерство по въпросите на правата на човека, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Във връзка с изразяваното от някои представители на САЩ и ЕС "безпокойство" по повод осъждането на братята Навални, обвинени в присвояване, бих искал да препоръчам на Вашингтон и Брюксел да престанат да се опитват да оказват натиск върху руската съдебна система и да политизират чисто наказателни дела", каза Долгов.

"Освен това, преди да предявяват претенции към Русия, нашитe западни партньори би следвало да се занимаят със ставащото в техния дом. В това число с узаконените до неотдавна изтезания в тайни затвори на ЦРУ, пръснати из Европа, и продължаващото задържане без присъда на десетки пленници в Гуантанамо, а също така с безнаказаността за мними "блюстители на реда", които разстрелват напълно невинни граждани с различен цвят на кожата, и за убийците на осиновени руски деца", заяви той.

"Ако на Запад ни предлагат такива примери за върховенство на закона, явно са объркали адреса", каза Долгов.

Алексей Навални беше осъден на 3,5 години затвор условно, а брат му Олег - на същия срок лишаване от свобода, но ефективно, по обвинения в разхищаване на средства.

Държавният департамент на САЩ изрази вчера безпокойство от съдебното решение по делото срещу братята Навални, определяйки го като "тревожно развитие на събитията".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
4
 
! Отговори
bobi преди 9 години
До Анонимен glupak ako j njma rusij sega celijt svjt 6te6e da e amerikanska kolonij
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 286Ако Сталин е избил 20 милиона руснаци(през гражданската също са загинали толкова и като включим великата отечествена)Излиза че ВСЕКИ ТРЕТИ ГРАЖДАНИН НА СССР Е БИЛ УБИТ!Това e абсурдно.....
182
1
 
17
 
! Отговори
нео преди 9 години
Поздрaвявaм всички прозaпaдни триполови с песентa нa грaждaнинa/кaтa нa ЕС Кончитa Вюрст от последният й aлбум " Желaния": Шпекa влизa меко.Честитa Новa Годинa
181
1
 
16
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Това,за милионите избити руснаци,от Сталин и Ленин,ще се окаже един ден,същия кьорфишек,като холокоста на евреите!Как ще си обясните странния факт,че през 1989г,след падането на Берлинската стена,загадъчно изчезва паметната табелка на Освиенцим,споменаваща за 6 млн избити евреи,и е заменена с друга такава,където обаче,бройката е редуцирана,до 1.5 млн?!?Хора,историята се пише от победителите,но тя НЕ ВИНАГИ Е ВЯРНО написана,винаги се обслужва нечий интерес!И сега е така,с пропагандата!
180
12
 
5
 
! Отговори
епилог преди 9 години
джуджан се оака от страх от един блогър
179
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Соцялизма си отива бавно но славно.След тях ни6то хубаво не остава.Апък и техните страни погледнете.Ло6ото никои него търси.
178
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми благодарение на Путин в Сиря има убити 200 000 деца и старци,и в Украина 10 000.Там несе зачитат правата на хоръта само на к....... и говорят за Америка.Ако е няма Русия светът 6те бъде раи.
177
38
 
13
 
! Отговори
до 286 преди 9 години
Само Сталин е избил 20 милиона само руснаци, а аз имам предвид и избитите в гражданската война от времето на Ленин, които заедно с убитите от останалите народности в СССР може би стигат общо 50 млн убити с идването е утвърждаването на комунизма в тези страни! Четох някъде, че толкова бяха!
176
7
 
39
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До до 278Кви са тия глупости,50 млн?Изкарахте Русия по-голяма от Китай - 50 млн, 26 млн от ВСВ, 13 млн от Гражданската война?Че то пукнат руснак не трябваше да има досега,както ги пишете!Впрочем,Запада го стяга чепика още от Гражданската,която запалва през 1918г,щото болшевиките национализират доста тяхна собственост и капитали!И след пердаха,който ядат тогава,опитите за унищожаване на СССР и Русия,не са спирали и до днес,за тях е все едно,дали са комунисти на власт,или не!
175
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** в тропическата гора отново се бърка където не и е работата ,хубавото е че скоро ще усети силата на мечока !!!
174
2
 
20
 
! Отговори
петков преди 9 години
всеки айдук се пише политик
173
9
 
72
 
! Отговори
сова преди 9 години
Ето защо съда в България не смее да осъди нито един от тези които разграбиха и разпродадоха държавата. Защото ястребите от USA и Брюксел веднага ще ревнат че демокрацията в България е нарушена. То в интерес на истината такава няма.
172
5
 
17
 
! Отговори
до 280 преди 9 години
***!
171
6
 
65
 
! Отговори
преди 9 години
До 274Нека изясним и какво е "Планът Маршъл". Как милиарди необезпечени долари се дават на заем с ниска лихва на западна европа,за да купуват американски стоки. Нека изясним,как Европа от кредитор на САЩ се превръща в длъжник. Искам да изясним и как схемата с необезпечените долари работи и до днес. С необезпечена зелена хартия се заграбват световните ресурси.........:) Има и още много въпроси.........
170
6
 
30
 
! Отговори
преди 9 години
До 274И защо спря да пишеш за американските помощи за СССР,през ВСВ? Нека изясним,колко изгоден бизнес,е войната за САЩ. Как от държава потънала до скалпа в дългове се превръща във водещата световна икономика.
169
1
 
11
 
! Отговори
преди 9 години
До 274Филмът "Мост",не е руска пропаганда и в него не се пресъздава защитата на Берлин........;)
168
71
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия - империя на злото!
167
11
 
11
 
! Отговори
до 271 преди 9 години
И като си гледал Нешенъл джеографик", защо си мислиш, че само ти си го гледал, а другите не са?! Защото и аз съм гледал, ама деца на западния фронт не са воювали, а са воювали в последните дни на отбраната на Берлин, даваха Хитлер как ги поздравява, строени на рождения му ден! Но, че е имало млади и неопитни войници е имало, но и на двата фронта, но те не са били деца от формациите на Хитлерюгенс!
166
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
252 ще те наплюят веднагатука писачите са платени от тия политицидето искат да си живуркат безнаказанонародет съд като през 45 година - това ни трябва и конфискация на добитите с "честен" труд богатства в една държава дето производството спада вече 25 години и има възход на милионеритеот къде като производството умряло- ами от ограбвани на наивните до безумие българиако искате да сте добре влизайте в часникви банкянски кефири родени в чужбина управници
165
6
 
19
 
! Отговори
Moskva преди 9 години
хора зашто саш винаги стаи зад гарба на крадци бандити, олигархи и терористи,до сега само това прави за тях крадците значат демократ терорист товае освободители,олигархи тое бизнесмен