Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Петима са похитени, нападателят може да е мъжът, убил вчера полицайка
Обновена: 9 яну 2015 17:26 | 9 яну 2015 14:56, Елка Василева
140

Снимка: Reuters

Престрелка между полицията и въоръжен с две автоматични оръжия човек е станала в източната част на Париж.

Най-малко двама души са убити.

Най-малко петима души са взети за заложници в магазин за хранителни стоки кашер според близък до разследването източник, съобщи АФП. Сред тях може би има жени и деца.

Още по темата

Най-малко един човек е ранен.

Полицията незабавно е отцепила района. Над мястото кръжи хеликоптер. Вътрешният министър Казньов е пристигнал на мястото на инцидента.

Мъжът, взел заложници в магазина, е познавал поне единия от двамата братя Шериф и Саид Куаши, извършили клането в редакцията на „Шарли ебдо“.

Източници от полицията не изключват нападателят да е мъжът, който вчера откри стрелба в градчето Монруж южно от Париж, при което беше убита полицайка.

Влизайки в магазина, въоръженият мъж извикал „Знаете кой съм“, съобщава свидетел.

Междувременно стана ясно, че според френски следователи има връзка между двамата джихадисти братята Шериф и Саид Куаши, извършили атентата срещу седмичника "Шарли ебдо" в сряда, при който бяха убити 12 души, и предполагаемия убиец на полицайка при стрелба ден по-късно южно от Париж.

Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Междувременно френската полиция разпространи имената и снимки на мъж и жена, издирвани във връзка с убийството на полицайка вчера край Париж.

Това са Амеди Кулибали и Хаят Бумедиен. Полицията ги описва като "въоръжени и опасни".

Мъжът е на 32 години с дълго криминално досие за кражби и престъпления, свързани с наркотици. През 2010 г. Амеди Кулибали е бил осъден за ролята си в осуетеното бягство от затвора на Смаин Али Белкасем, извършител на атентат в транспортната система на Париж, при който загинаха осем души. Шериф Куаши също е бил замесен в опита за бягство, но в крайна сметка не е бил съден.

По информация на "Монд" Хаят Бумедиен е бивша партньорка на Амеди Кулибали.

На мястото на заложническата драма са изпратени специални части на полицията. Френският президент нареди там да отидат висши представители на органите по сигурността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: ПарижФранциязаложник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
5
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
До БожоОтговор:Защо да се записвам за муджахидин, с какво дадох повод, за подобно недоразумение?
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убитите полицаи и в САЩ и във Франция са въоръжени въстания срещу властта, защото хората не виждат смисъл от изборите.
49
6
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Ще се налудуват и ще мирясат,няма къде да ходят!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сега няколко пъти франция е заливана от търсени емигранти - след всяка война почти, трябва да се попълнят мъжете, че няма кой деца да прай и се внася от африка. НО чак сега има проблем... защо? Защото преди всичко е било по-строго, а сега всичко е толкова либерално, че да ти се качат на главата в собствената ти държава!А иначе просто поредното велико преселение на народите - в историята има няколко такива, това е просто поредното.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснете Брайвик!!!!!
46
2
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АНТИТОЛЕРАСТАми, записвай се за муджахидин !!! Всички откачалки с комплекси си намират оправдание да раздават някакво "правосъдие" в името на някаква идиотия !!! Дали е комунизъм, дали е ислямизъм, дали е националсоциализъм, идиотският фанатизъм ражда само страх, кръв и нещастие !!! За съжаление, идиотският фанатизъм от това се и подхранва - страх, насилие и безпросветност !!!
45
2
 
11
 
! Отговори
дф преди 9 години
трябва този свят да приключи колкото се може по скоро, преди всичкия ресурс да е изсмукан от паразита наречен човек !
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе френския легион спи ли бе? Какво става в тази Франция?Арабята пощуряха,няма ли кой да ги спре? Рокфелер , Родшилд и всичките им тайни братства са решели да правят света на луд. Те винаги това са искали.
43
3
 
34
 
! Отговори
Аз преди 9 години
...Къде си Чичо Адолф ?
42
0
 
54
 
! Отговори
Обичам България! преди 9 години
Не знам какво става с Франция, Но на нас ни предстой връщането на 7500 сирийци инегри и е важно за това да говорим и да протестираме! Няма ли кой да ни изкара пред парламента, защото после ще е късно!
41
3
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
ХАХААААА НЕ ТЕ ОПРЕДЕЛЕНО СА ЕВРЕЙЙ КОЙТО СА РЕШИЛИ ДА СИ ПРАВЯТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В СИРИЯХахаааа
40
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро в Европа мюсюлманите ще бъдът повече от християните.И нас започнаха да ни заливат.С тази война във Сирия влизат всякакви и всички са без документи.На всеки 100 души има 5 сирийци,останалите са афганистанци ,свикнали с ножове и пушки още от раждането си.Е може да има и 2-3 *** за цвят.Като се разпръснат по градовете ще е много лесно да ни съборят в нашия разграден двор.
39
2
 
30
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
ЗАРАДИ ТАКИВА НЕЩА СЪМ-АНТИТОЛЕРАСТ!*** НЕ УСПЯХА, ДА МЕ ОТРОВЯТ!
38
1
 
16
 
! Отговори
Жан Клод Мусачев преди 9 години
Да изпратят чуждестранния легион, да им оправи бакиите, които са забъркали от евротолерастия.
37
1
 
5
 
! Отговори
Кръстоносец преди 9 години
До 26,слез малко на земята ...... ония двамата алжирци да не би да ти изглеждат на "талмуди"?... а другите от ИДИЛ, сигурно ги оприличаваш на арийци?
36
1
 
6
 
! Отговори
Полковник Стуци преди 9 години
Няма драма. Разпръснете се!
35
0
 
5
 
! Отговори
,, преди 9 години
До АнонименНяма такова нещо като умен"запад"който бил пуснал мюсулманите .Тази политика се диктува от тези,които КОНТРОЛИРАТ т.нар.запад.https://youtube/watch?v=MFE0qAiofMQ
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас тия се едно играят на CS .... А полицайте толкова жертви дадоха и не са ги неотрализирали още... Извинявам се ама това ако беше в Америка, до сега да са ги уби със снайперисти най-малкото. Жертвите са дадени.. жалко е .... В Русия пък ако беше щяха да избият и заложниците и похитителите с газ и за 24 часа всичко да е тихо. Франсетата прекалено много жертви дадоха откъм полицай и цивилни без да са убили нито един терорист.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Париж не признава, че ислямското въстание във Франция се разраства и че целта на ислямистите е да завземат контрола над ядреното оръжие на Франция.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Скандал:Сус бе,че ако те чуе "президон роско-боско". Ще вземеш да го разтроиш.