Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Петима са похитени, нападателят може да е мъжът, убил вчера полицайка
Обновена: 9 яну 2015 17:26 | 9 яну 2015 14:56, Елка Василева
140

Снимка: Reuters

Виж други галерии »

Престрелка между полицията и въоръжен с две автоматични оръжия човек е станала в източната част на Париж.

Най-малко двама души са убити.

Най-малко петима души са взети за заложници в магазин за хранителни стоки кашер според близък до разследването източник, съобщи АФП. Сред тях може би има жени и деца.

Още по темата

Най-малко един човек е ранен.

Полицията незабавно е отцепила района. Над мястото кръжи хеликоптер. Вътрешният министър Казньов е пристигнал на мястото на инцидента.

Мъжът, взел заложници в магазина, е познавал поне единия от двамата братя Шериф и Саид Куаши, извършили клането в редакцията на „Шарли ебдо“.

Източници от полицията не изключват нападателят да е мъжът, който вчера откри стрелба в градчето Монруж южно от Париж, при което беше убита полицайка.

Влизайки в магазина, въоръженият мъж извикал „Знаете кой съм“, съобщава свидетел.

Междувременно стана ясно, че според френски следователи има връзка между двамата джихадисти братята Шериф и Саид Куаши, извършили атентата срещу седмичника "Шарли ебдо" в сряда, при който бяха убити 12 души, и предполагаемия убиец на полицайка при стрелба ден по-късно южно от Париж.

Нова заложническа драма в Париж, двама убити

Междувременно френската полиция разпространи имената и снимки на мъж и жена, издирвани във връзка с убийството на полицайка вчера край Париж.

Това са Амеди Кулибали и Хаят Бумедиен. Полицията ги описва като "въоръжени и опасни".

Мъжът е на 32 години с дълго криминално досие за кражби и престъпления, свързани с наркотици. През 2010 г. Амеди Кулибали е бил осъден за ролята си в осуетеното бягство от затвора на Смаин Али Белкасем, извършител на атентат в транспортната система на Париж, при който загинаха осем души. Шериф Куаши също е бил замесен в опита за бягство, но в крайна сметка не е бил съден.

По информация на "Монд" Хаят Бумедиен е бивша партньорка на Амеди Кулибали.

На мястото на заложническата драма са изпратени специални части на полицията. Френският президент нареди там да отидат висши представители на органите по сигурността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: ПарижФранциязаложник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТочно обратното е.Всичко това вдига процентите на Мари Люпен, която си е човека на Путин във Франция.Това си е типично руска смрат.
90
0
 
8
 
! Отговори
НЕМО преди 9 години
ТОВА ЧЕ КРЪЖИ ХЕЛИКОПТЕР БЕШЕ МНОГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ!
89
9
 
3
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! преди 9 години
ТОВА СМЕ НИЕ ---ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ НА ЕВРОПА И АМЕРИКА!ЩЕ ПОБЕДИМ!!
88
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко невинни хора бяха избити от американските рейнджъри в Ирак и Йемен.Защо затова нито един журналист не повдига въпрос.Нали сме много морални уж ...
87
5
 
10
 
! Отговори
Frenskia legion преди 9 години
Време е президента на Франция да си прати Френския Легион при Ал Кайда и да избият ислямистки мастиии.Ама аз съм сигурен,че удари към *** ще има и ще има доста жертви от тяхна страна.Трябва всеки един терорист хванат жив да е измъчван публично и разстрелван след няколко дни жестоки мъчения.Трябва на тея *** да им се вземе страха и да видим дали ще смеят да си излизат от селата.
86
2
 
7
 
! Отговори
Pimp C преди 9 години
сочите вие тука против франсетата ама тука става въпрос за друго , ясно е че не помним как сме били на дръвника ама айде поне малко да отсяваме нещата на зло и по-голямо зло
85
5
 
17
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До АнонименЗапада първо изкла милион араби в Алжир, преди това ограби Цариград, изгори десетки монаси в българския манастир в Атон, превърна ни в ***, второ ниво хора в ЕС. Резултат една най-нещастна нация в света.Нищо не им дължим, те ни дължат защото човешката история почва от нас, а варварите са те.
84
1
 
11
 
! Отговори
PImp C преди 9 години
до тук убитите са колкото през първата седмица в Киев
83
1
 
6
 
! Отговори
софи мъинова преди 9 години
искам да пишат за мене, какво ме интересуват тея, бе??????!?!?!!!!!!!!!!!!
82
1
 
13
 
! Отговори
сани преди 9 години
Тези франки се оляха. Само по филмите залавят лошите на часа.
81
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До днес бях на кантар относно вчерашната екзекуция. Смятах, че заради една карикатура да убиеш художника е нещо много долно и идиотско. Да, ама в афера показаха една карикатура от същото издание на Светата тройца. Гледах онемял това кощунство и хич не ми се вярваше, че това нещо съществува, че това е възможно. Трябва сами да го видите.
80
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирише на световна революция. Грешката на западняците е, че никога не са приемали останалите за хора. Включително и нас. Който е ходил в Европа, го е изпитал.
79
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така нареченето ЗАПАДНО ОБЩЕСТВО е едно тотално ЛИЦЕМЕРНО ОБЩЕСТВО.Това е поредният случай, който го доказва.
78
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писна ми от тоя сейр тип биг брадър. Къде, къде по-зловещи събития, с много повече жертви, жени деца стават по-света и никой не го е грижа. Ама нали става в страни от третия свят, на кой ли му пука.
77
18
 
19
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Евала на двамата братя и на *** с мацето, за два дни батисаха 3-*** полицейски ***! Убитата вчера полицайка, какво прави с пистолет на кръста, вместо да продава хляб някъде? Преди 2-3 години, при мирна демонстрация в Мадрид, полицията стреляше с гумени куршуми срещу мирни хора, и показаха кървавото лице на млада жена с извадено око, тогава може, нали! Френски изтребители, като част от НАТО, срещу Сърбия, избиха 5000 цивилни, вкл. TV журналисти в TV кула в Белград! Заслужават си го сега!
76
0
 
13
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
На тез талибани са им сменили наркотика ко се активизираха толкова много? Ще скочи златото итогава гледайте как Путинова Русия възкърсва.
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла Северна Африка беше френска колония неотдавна. Сега май излиза, че цяла Франция е колония на северо-африкански терористи.Жалко за невинните жертви. В момента в целия свят е ад.
74
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
европа стана страната на чудесата и кен.фа на сащ
73
0
 
23
 
! Отговори
Хохо преди 9 години
Извинете ме за коментара, обаче мъжът на снимката в дясно съм го гледал по телевизията да играе за националния отбор на Франция по футбол. При това от 20 години насам го гледам и играем все на различни постове, обаче обикновенно е десен бек.
72
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Махаш въпросителната от изречението и го прочети пак. Виновникът е Кой!