Похитителят в Париж с ултиматум: Да бъдат освободени братята Куаши

В противен случай заплаши да убие заложниците
Обновена: 9 яну 2015 17:54 | 9 яну 2015 17:15, Елка Василева
194
Похитителят в Париж с ултиматум: Да бъдат освободени братята Куаши
Амеди Кулибали. Снимка: Reuters

Въоръженият мъж, взел заложници в магазин за хранителни стоки кашер в Париж, поиска да бъдат освободени братята Саид и Шериф Куаши, извършили нападението срещу редакцията нa „Шарли ебдо“. Това съобщи радио RTL.

В противен случай той заплаши да убие заложниците, съобщи „Фигаро“.

Още по темата

Мъжът държи за заложници най-малко петима души в магазин в 20-и район на Париж. При престрелка са загинали двама души. Тази информация на Би Би Си беше потвърдена от полицията. 

По информация на полицията нападателят е 32-годишният Амеди Кулибали, който е причастен към убийството на 8 януари на полицайка в град Монруж край Париж.

Според френската полиция Кулибали е бил член на същата ислямистка групировка, в която са участвали и братята Куаши. Двамата междувременно са блокирани от полицията в градчето Дамартен ан Гоел. Те също държат заложник.

Френското МВР обяви, че усилията са съсредоточени в установяването на диалог с похитителите.
"Приоритетът е да установим диалог", написа в Туитър говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде. "Това може да отнеме много време - часове, дори дни", предупреди той.

Нападението срещу редакцията на „Шарли ебдо“ беше извършено на 7 януари. Въоръжени мъже нахлуха в сградата и с викове „Аллах акбар“ и „Отмъстихме за пророка“ те застреляха 12 души, след което се укриха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убити са !!Не ги оставиха дълго да си казват мнението !
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пиши по- подробно, моля. Заложниците ли изтрепаха?
109
0
 
4
 
! Отговори
Експлозия в магазина преди 9 години
Точно това става , има експлозия , стрелба и пристигат линейки при магазина.Хора излизат от магазина ! Полиция придружават хората да излизат от кошер супермаркет !
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късно е вече дончо убиха ги
107
9
 
2
 
! Отговори
до 115 преди 9 години
Не позна, емилчо. Обичам братята Альошовци, и мразя западняците, американците и австралийците, затова се кефа на френските ***, и затова не искам руските спец части да ги трепат, нека да си трепат в Русия чеченците, а, арабеските да тероризират западняците! Понял, или ти е малко сложно да го разбереш!? ;-)
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Асен Генов, казал, че Русия била виновна... Ако се интересуваше, щеше да знае, че ден преди екзекуцията, Оланд поиска намаляване на санкцийте срещу Русия. Интересни са и двете умишлени катастрофи на палестинци и то в момент, когато Франция поддържаше най- много Палестина в ООН. Анализът категорично сочи, че силите зад тези зверщини се намират в САЩ.
105
6
 
4
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Хайде всички да се махат от тук,че стана ракиено време и хубава салатка.Има кой да ги оправя тези работи.Хайде!
104
4
 
12
 
! Отговори
Apokalypsis преди 9 години
ФРАНСЕТАТА САМИ СИ РАЗВЪДИХА СЮР БИЛЮК ПЕЧКИ И ТУРЦИ, ТА САМИ СИ ГО НАБИХА МАЙ СЕГА ....
103
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този който поднесе цветя пред Френското посолство - ръката да му изсъхне. Да бъде проклет той и целия му род.. Никакво съчувствие за тези - те бяха съучастници на сърбите в убийството на 200 хиляди българи в Македония.. Слава на Владо Черноземски.
102
1
 
3
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Пак ли ти бе,аман!
101
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излиза че едните не са хора , а другите западняците се изключителни хора.............Вярно е ! Западняците се борят за свобода и достойнство ... ти се бориш за нов СССР
100
4
 
4
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Тоя който ми е дал минус (109 ) или мрази братята руснаци или обича джихадистите долни
99
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Френската полиция ще ги убива бавно за да може да бъде още 2-3 дни център на внимание в медиите по света..
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нее ,Путин е виновен,той ги изпрати там.това са братята куашиеви от северен дагестан.
97
10
 
7
 
! Отговори
Антинатовец преди 9 години
Англичани, французи, германци, холандци, американци,...всичките ни мразят българите, дискриминират ни, и ни считат за четвърта категория хора, затова НЯМАМ НИКАКВИ СИМПАТИИ КЪМ ФРАНСЕТАТА,...Натовските държави избиват невинни хора без никаква свян, независимо дали в православна християнска държава като Сърбия, или в арабския свят! Защо тези френски мюсюлмани да нямат право да им отвърнат със същото!? НАТО снабдяват с оръжие екстремистите в Сирия, в резултат досега са загинали 500 хил. цивилни!
96
1
 
0
 
! Отговори
курнелия преди 9 години
Аххх.......колко романтичнооо
95
5
 
9
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Абе да извикат руските спец части. За половин час ще ги пратят тия *** кой от де е.
94
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не трябва да има капка съчувствие когато убият човек от западна Европа и САЩ.Пакистан 140 убити , Йемен 30 убити , Одеса 100 убити - Никой не поднесе цветя на посолството на Пакистан например.. Излиза че едните не са хора , а другите западняците се изключителни хора.
93
1
 
6
 
! Отговори
Еврппейци преди 9 години
Е това ЕС събра ги от кол и въже,хранят ги поят ги дават им работа лекуват ги и накрая ги правят поданици най официално,така че каквото са надробили това ще сърбат,а и тия тримата с им познати и уж съдени а освободени.
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не отиде в Белия дом да гърми да взема заложници, или да отиде в ХК, или в Европейския парламент, или в централата на ООН при корейската, или в Камарата на лордовете, или в българския парламент..... Да отиде там и всички ще му ръкопляскаме . Ама го е страх , той гърми по прости хорица