Справихме се, но още нищо не е приключило със заплахите!

Оланд призова за единство и мобилизираност
Обновена: 9 яну 2015 23:40 | 9 яну 2015 22:39,
53
Справихме се, но още нищо не е приключило със заплахите!
Франсоа Оланд Снимка: Reuters

Франция се е справила, но още нищо не е приключило със заплахите срещу нея, заяви френският президент Франсоа Оланд в обръщение по телевизията към нацията след три дни на терор и атаки, които доведоха до 17 убити и 20 ранени в страната, предаде Франс прес.

Още по темата
Франция, макар да знае, че се е справила, макар да знае, че може да разчита на силите за сигурност - мъже и жени, способни на кураж и храброст, нищо не е приключило със заплахите, на които тя е мишена. Искам да ви призова към бдителност, единство и мобилизираност, каза президентът.

По думите му той е наредил да бъде засилена сигурността на обществените места в страната.

Той потвърди съобщенията на медиите за смъртта на четирима заложници в кашерен еврейски супермаркет край Порт де Венсен в Париж, като нарече убийството им "ужасяващ антисемитски акт".

Оланд също така подчерта, че не бива да се смесва ислямът с действията на религиозни фанатици, извършващи престъпления. Той напомни, че много държавни и правителствени глави са изразили солидарност с Франция. Мнозина от тях ще участват в републиканския марш в неделя в Париж.

Оланд потвърди, че също ще бъде там.

"И аз призовавам всички французойки и французи заедно да излязат в неделя, за да подкрепят своите ценности - демокрацията, свободата, плурализма, които всички ние ценим и които определено олицетворява Европа", каза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ционизъм.Мултикултурализъм.Барбара Спектър.Шимон ...
10
2
 
15
 
! Отговори
Буйко преди 9 години
Премиерът каза, че арабският свят прави бизнес в България: "На всеки ъгъл има дюнер. Надяваме се в това отношение да го отчитат хората и терористите, които вземат тези решения за подобни актове."
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИОНИЗЪМ,МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ,ШИМОН ПЕРЕС БАРБАРА СПЕКТЪР.ГЛЕДАЙТЕ НАЙ ТРИТИЯ КЛИП КАК НА ЦИОНИСТКО СБОРИЩЕ СЕ ХВАЛЯТ СЪС ПРЕВЗЕМАНЕТО НА СВЕТА,ВИЖТЕ КАК ИЗРАЕЛ СТОИ ЗАД СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ СКРИТ ЗАД ИСЛЯМИЗМА
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С МОНПЕЛИЕ СПРАВИХТЕ ЛИ СЕ ? Или заложниците си стоят още там и чакат полицията да ги освободи както тези четиримата убити? Какво става там що не казвате?
7
2
 
8
 
! Отговори
с кво се справи преди 9 години
Френския държавен театър представи ниско бюджетния сериал "кой ми *** в гащите"Гледайте Няма отскачане, няма кръв, липса на конвулсии на тяло забавени кадри от Париж на Полицая който бе прострелян.Watch No Recoil, No Blood, No Body Movement Slow Motion Footage Of Paris Officer Being Shot .https://youtube/watch?v=Q5GBdft1LRs
6
1
 
22
 
! Отговори
ей пaрцaли политичес преди 9 години
Aз също постaвям ултимaтумГ-н Борисов и г-жa Плевнелиев веднaгa дa гaрaнтирaт сигурносттa нa бългaрските грaждaни нa собственaтa им територияПрез грaницaтa ни нелегaлни нaвлизaт пришълциКaкъв е тоя нон сенс че щяло дa имa дипломaтически скaндaл - aбсолютно жaлко изкaзвaнеAко не консолидирaт контролa по грaницaтa дa си ходят тиквaритеИскaме сигурнос зa децaтa сиНе стигa че ги хрaнете и пръснaхте 100ци милиони a сегa Куневa искaлa и дa ги интегрирaме, ние безрaботните и бедните Европейци
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късно е за справяне със ситуацията Оланд и вие късно го разбрахте.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тази псевдотолерантност и защита на исляма наливаш вода в мелницата на крайнодесните. А там те не са като нашия варадеровец.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пирова победа.
2
3
 
6
 
! Отговори
спомени преди 9 години
Жалки комунистически франсета.Бриго Аспарухов ще Ви каже далаверите!
1
0
 
15
 
! Отговори
Жалко преди 9 години
То това си е чиста война!?! Толкова жертви за 3 дни в една цивилизована страна!