Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол

Офанзивата срещу града започна днес, обяви Александър Захарченко
Обновена: 24 яну 2015 17:56 | 24 яну 2015 17:53, Красимир Ангелов
367
Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол
Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че започват офанзива за превземане на Мариупол, предадоха световните агенции.

Това стана часове след като най-малко 27 души по последни данни бяха убити при артилерийски обстрел срещу града на Азовско море.

Още по темата
"Офанзивата срещу Мариупол започна днес. Това ще е най-добрият начин за отдаване на почит на всички жертви ", заяви ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко.

Той каза това на церемония в Донецк, където положи венец на мястото, където най-малко 8 цивилни загинаха при обстрел на тролейбусна спирка по-рано тази седмица, посочва Асошиейтед прес.

В петък бунтовниците отхвърлиха мирните споразумения за уреждане на конфликта и обявиха, че започват в няколко направления офанзива срещу украинските сили.

По последни данни най-малко 27 души бяха убити и над 90 - ранени, при днешния обстрел в Мариупол. Югоизточният украински град, който е под контрола на властите в Киев, е стратегическо пристанище на Азовско море.

Той се намира между Русия и анексирания миналата година от нея Кримски полуостров.

Положението по демаркационната линия на конфликта в Източна Украйна се усложни и сепаратистите преминаха в настъпление, призна и украинският министър на отбраната Степан Полторак, цитиран от ТАСС.

На заседание на оперативния щаб в Киев министърът съобщи, че бойците от самообявилите се републики - Донецка и Луганска - "преминават в настъпление не само в отделни участъци, но и в направления".

Полторак каза още, че правителствените сили съсредоточават подкрепления за отбрана на югоизточния пристанищен град Мариупол. Там се изпращат допълнително установки за залпов огън и артилерийски подразделения, съобщи ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
28
 
! Отговори
Нед преди 9 години
Вместо да бъдат част от една велика страна избраха да са в ролята на кондом в ръцете на обама който опитвайки се да опъне мецана се предпазва да не лепне някая гъба от вид булава
116
22
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Успех на украинските патриоти.Дано прогонят агресора до северния полюс.И освободят даже и Волжка България.
115
4
 
27
 
! Отговори
До Странджата преди 9 години
А ти си задай въпраса кой подпали поредният пожар - този път в задния двор на Европа - без да забравяш за революциите в Египет, Либия и Сирия, а и да не забравиш за ИДИЛ - как възникна, кой я финансира и кой я въоражи.Не забравяй и за хилядите изкляни християни, кюрди, иракчани и изиди в Ирак, и как Мащейн гордо позира на фотото с бъдещия/настоящ главатар на ИДИЛ наричайки ги борци за свобода и демокрация.Абе , какво става в Либия, там установиха ли демокрация и благоденствие???
114
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам тези блокове още повече ги намразвам тези западни ***, които разрушиха мирният живот на украинци и руснаци. В този алчен свят ни да живееш в богата държава, ни в бедна.
113
5
 
20
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
До АнонименИма ли Украинска армия вече?
112
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миналата седмица рускате "нерегулярни" сили в Украйна използваха химическо оръжие за да изгонят украинските сили от летището на Донецк!
111
0
 
19
 
! Отговори
Niko преди 9 години
До СТРАНДЖАТАВиждам, че те влече историята Сам. Когато е обявена Руско-турската освободителна война Украйна не съществува като държава, а е поделена между няколко държави.Явно в американсите учебници пише Украинско-турската война...!!!!! Ееееййй промиха ,мозуците на децата , но с тез учебници ... ейго наа,,,, СТРАНДЖАТА! В игарата кой кого убил няма да влизам . Смо едно въпросче? Какво стана с идианците,,, и те имали невръстни дечица...
110
3
 
26
 
! Отговори
българин преди 9 години
Опълченците влизат в Мариупол. Украфашистоите панически бягат. Какво ли мислят САЩ сега?
109
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в моментa боевете сa нa 10- 15 км от Мaриупол, моцкaлите ядaт aк бой от бойните ни брaтя укрaинциот Брaнник
108
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Донецк, Лиганск и Мириопол са Варна, Несебър и Созопол!!!
107
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
питaм се колко ли сa го рaзпрaли нежничкия зaхaриченко...зaхaрче хехехехе
106
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на великата Руска армия . Само така избивайте деца и жени и се правете на велики .
105
25
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Изявленията на Захарченко да не се взимат пленници си е военно престъпление пар екселанс.
104
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко до скоро искаше "да си връща територии", сега пищи, че го нападат и иска помощ от Запада. Но украинските войници не желаят да стрелят по руснаците, затова никаква помощ няма да помогне на Украйна.
103
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***.aтa от кремъл е долно съществоот Брaнник
102
5
 
34
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Всеки опит за прекратяване на гражданската война в Украйна среща яростния отпор на САЩ.Яйценюк и компания стриктно изпълняват нарежданията на американските съветници в Украина.Порошенко е под "*** и наковалнята", носят се слухове, че кораторите му от САЩ не са доволни от протежето си и не е изключено да го заменят с някой "по-инициативен" - най вероятно Яйценюк.Както се говори из рускоязичните форуми; - "Америка е решила да воюва срещу Русия до последния украипец/Укропитек.
101
6
 
33
 
! Отговори
Ник преди 9 години
До СЛАВА УКРАНСрам за човечеството е тази твоя украина!
100
31
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Как *** ще се оправдае пред майките на загиналите русначета... - тоя път за Родину, за Сталину няма да мине...
99
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хрaбрaтa aрмия УкрaIнi избивa в моментa руски псетa не сaмо КРAЙ Мaриупол, но по целaтa фронтовa линия от Aзовско море до Лугaнск! Слaвa зa бойните ни брaтя укрaинци!от Брaнник
98
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАДа така ще стане, Путин ще напредне чак до Владивосток... движейки се на запад.