Над 20 станаха убитите при обстрела в Мариупол

Киев и ДНР се обвиниха взаимно за нападението
Обновена: 24 яну 2015 17:33 | 24 яну 2015 16:35,
143
Над 20 станаха убитите при обстрела в Мариупол
Снимка: Reuters, архив

Властите в украинския град Мариупол съобщиха, че загиналите по време на атаката срещу града са 27 души, а ранените са деветдесет и седем, предаде ТАСС.

Малко по-рано агенцията съобщи за 20 убити, като се позова на началника на областното управление на министерството на вътрешните работи в Донецка област Вячеслав Аброскин. Той обаче призна, че броят на убитите може да нарастне.

 

Още по темата

Милицията е блокирала напълно района на атаката и продължава издирвателните дейности.

Малко по-рано Градският съвет на Мариупол съобщи за 16 убити и 83 ранени. 74 души са настанени в болница, а на девет е оказана медицинска помощ и са пуснати да си ходят.

Украйна се обърна към Съвета за сигурност на ООН с искане незабавно да се събере във връзка с обстрела на Мариупол, заяви днес на заседание на оперативен щаб премиерът на Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС.

Яценюк съобщи още, че е свикал среща на посланиците на страните от Г-7, както и на страните членки на Съвета за сигурност на ООН. 

Двете страни в украинския конфликт се обвиняват взаимно за кървавото нападение. Министерството на вътрешните работи на Украйна обвини проруските сепаратисти, че са подложили на обстрел жилищни райони на Мариупол. Самопровъзгласилата се Донецка народна република окачестви като откровена дезинформация съобщенията в украинските медии за атаката.

Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 103/104"Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, Кремъл и Путин, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни."
78
1
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Вече в българия не само пилешкото месо е с хормони, но и свинското е витамизирано, телешко месо няма по традиция. Спрете да купувате от големите вериги магазини Не се подлъгвайте от ниските цени. Хляба който се продава е някаква измишльотина, включително и лагардовия или немския. Там такива *** няма. Шкартирайте монополите в големите магазини. Купувайте си от познати производители. Бъдете предпазливи. Събудете се Тровят ви най нагло
77
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Скоро е срещата на Г -7 и украинските сатрапи ще направят още по-голяма провокация. За да предотвратят самото им отхвърляне от проглеждащото население като така ги обединят посочвайки с пръст външен враг. 2. Принудят менторите си да им дават още и още пари защото им се отворил вече апетита от стреса да не загубят главите си. 3. С тези кървави провокации ще възпрат и враговете си от нападение, тъй като врагът им всъщност иска да защити населението, а не да го избива до крак.Има и други подточки.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни
75
4
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 9 години
Бих си купил руска кола но не ги внасят. Знаеш ли имам Волга газ 21 м производство 1961г няма кътче в България където не ходила и да не се е връщала. Сложил съм и АГУ нова боя и не бих я сменил за нищо. Това лято един германец ме пита каква кола искам да ми купи а аз да му е дам. Показах му средния пръст.А за тв говориш когато те навсякъде бяха еднакви. Сега пак на всякъде са еднакви.
74
4
 
21
 
! Отговори
Миткалото преди 9 години
Нова пропаганда на Киев за Мариупол.Братя и сестри който има уши чува,който има очи вижда.Това не е за слепите и заблудени овци.Никога не забравейте как започна войната срещу Югославия - от линиите на натовските войски изстреляха снаряди в пазарен ден към Сараево които убиха на пазара 65 човека.Набедиха сърбите и войната започна
73
3
 
6
 
! Отговори
тотално разочарован преди 9 години
Стреляйте, избивайте се бе ГМО човешки маймуни. Изродено човечество, няма ли един 5 км диаметров астероид да нацели тая клета Земя и я ресетне за нов по-висш вид?Пфу!
72
4
 
8
 
! Отговори
Деловодител преди 9 години
в посолството на Украйна.Господа, от утре започва записването на доброволци да избиват руски мирни жители и руски терористи в Източна, а скоро и в централна Украйна. Желателно е всички от СТранджа, украинци, бранници да побързат, защото подчовеците току виж победили преди да се организираме.Ваш Миколя /бивш Никола/
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
твува, за да не накърнява братските българо-американски отношения.До Анонимен"срамежливо гледахте настрани при демонтирането на паметника на българските пилоти героично защитавали София.."Най-вероятно е бил уверен ,че такъв паметник не трябва да съществува, за да не накърнява братски чувства на новия Биг брадър
70
8
 
3
 
! Отговори
деловодител в БСП преди 9 години
Другари от утре започва записването на доброволци да се бият на страната на Руснаците против лошите Украинци . Работното време е от 9 ч. до 17 ч. на Позитано 20 . Желателно е всички членове на БСП-ДС да се запишат , защото децата и жените в Украйна още са живи .
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСър, купуваме това, което се предлага на пазара и спестяваме това, което имаме.Много добре подчертаваш, че нямаме право на избор и на практика сме роби. Вие сър, сигурно ръкопляскахте при откриването на паметника на американските пилоти, загинали при бомбардировките на София, убийци на хиляди български жени и деца и срамежливо гледахте настрани при демонтирането на паметника на българските пилоти героично защитавали София...
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 89Другарю, ние даваме предимство на духовното пред материалното. Затова подкрепяме Русия в случая. И все пак -- караме западни коли 10 годишни;- спестяваме в Евра;- живеем в България и си искаме пенсиите в левове- посещаваме западните търговски вериги, защото нямам друг избор - другите фалирахаНо сме съпричастни към нашите братя - руснаците. Тези в Русия и тези в Украйна.В Украйна лоши са само украинизираните бивши руснаци.Точно като македонизираните бивши българи в Маке
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЖалко е, че такива като тебе вещопоклонници почват да преобладават над духовните идеали на Левски. В името на по-лъскава картофобелачка си затваряте очите за жертвите, които руския народ даде за да не се казваш сега Хасан и да смучеш локум..и други работи.Европедалските ценности, които и без това се прилагат твърде селективно/не забравяй мълчанието за изгорените живи хора в Одеса и забравата в която потъна малайзийският самолет след като се разбра, че го е свалила Украйна/ ви отиват
66
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари само говорите , дайте личен пример за подкрепа на Русия. Например:-- Купете се Руска кола , телевизор домашна техника и т.н.- Спестявайте в рубли и искайте пенсията или заплатата в рубли .-Отидете да живеете в Москва или да работите там .- Не посещавайте западните търговски вериги , а пазарувайте само от кварталните магазинчета .Това е само малка част на съпричастност към вашите братя може и още , например да се биете срещу лошите Украинци .
65
4
 
3
 
! Отговори
88 преди 9 години
До 86,Не знам защо питаш, но в армията сражаваща се срещу сепаратистите има доста украинци, които са рускоговорящи. Те ?А този град се напада само от едната страна в конфликта, ясно е кой какво е направил.
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо украинска армия е толкова слаба? Аз подозирам, че в нея има пасивна съпротива срещу началниците . Част от офицерите и мобилизираните не искат да убиват свои . Затова при една от атаките на летището от 12 танка 6 били спрели по пътя 'по технически причини" , Русвесна показа мини с отвъртени взриватели. Армията се държи със страх. Ако може бяга бързо. Обстрели и жестокости извършват надъханите с омраза Нац гвардия и наемните батальони.
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 822/3 от украинците не знаят друг език , освен руски. Какви са ?
62
3
 
17
 
! Отговори
До 82 преди 9 години
"как така от толкова години т.нар. опълченци са живели на украинска територия"Ами точно така - те там са си живели , на собствената земя. И щяха още години да си живеят в Украйна и да се наричат украинци, така като у нас се наричаме шопи и добруджанци.Само че , едни дадоха 5 млрд за украинизация на Украйна , т.е. русофобизация на западна украйна, организираха Майдан и преврат в Киев и хората в Донецк се превърнаха в опълченци. Много е просто, но трябва малко акъл да го разбере човек.
61
4
 
22
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Къде са лицемерните международните организации? Та там убиват мирни жители, ама шарлитата са по-важни. СЪД ЗА ПОРОШЕНКО И КИЕВСКАТА ШАЙКА!
60
4
 
11
 
! Отговори
Константин преди 9 години
Вижу аш две статьи, про Мариуполь (оккупированная территория Новороссии), где статьи, про вчерашнее убийство 15 мирных граждан на остановке в Донецке?? Мариупольская трагедия, это провокация украинских вооруженных сил, артиллерия Новороссии до этого района не достает...