Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол

Офанзивата срещу града започна днес, обяви Александър Захарченко
Обновена: 24 яну 2015 17:56 | 24 яну 2015 17:53, Красимир Ангелов
367
Проруските сепаратисти с настъпление към Мариупол
Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че започват офанзива за превземане на Мариупол, предадоха световните агенции.

Това стана часове след като най-малко 27 души по последни данни бяха убити при артилерийски обстрел срещу града на Азовско море.

Още по темата
"Офанзивата срещу Мариупол започна днес. Това ще е най-добрият начин за отдаване на почит на всички жертви ", заяви ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко.

Той каза това на церемония в Донецк, където положи венец на мястото, където най-малко 8 цивилни загинаха при обстрел на тролейбусна спирка по-рано тази седмица, посочва Асошиейтед прес.

В петък бунтовниците отхвърлиха мирните споразумения за уреждане на конфликта и обявиха, че започват в няколко направления офанзива срещу украинските сили.

По последни данни най-малко 27 души бяха убити и над 90 - ранени, при днешния обстрел в Мариупол. Югоизточният украински град, който е под контрола на властите в Киев, е стратегическо пристанище на Азовско море.

Той се намира между Русия и анексирания миналата година от нея Кримски полуостров.

Положението по демаркационната линия на конфликта в Източна Украйна се усложни и сепаратистите преминаха в настъпление, призна и украинският министър на отбраната Степан Полторак, цитиран от ТАСС.

На заседание на оперативния щаб в Киев министърът съобщи, че бойците от самообявилите се републики - Донецка и Луганска - "преминават в настъпление не само в отделни участъци, но и в направления".

Полторак каза още, че правителствените сили съсредоточават подкрепления за отбрана на югоизточния пристанищен град Мариупол. Там се изпращат допълнително установки за залпов огън и артилерийски подразделения, съобщи ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
19
 
! Отговори
Барманче преди 9 години
Това лято работих сред Украинци тия са много надъхани имахме 3 колежки рускини едва ги опазихме .Дано само Руснаците не им писне и да не предозират бомбите че да не ни олюлее и нас.....
136
33
 
11
 
! Отговори
десен сектор преди 9 години
*** ще увисне на бесилото от собствения си беден народ като Кадафи и Хюсейн
135
0
 
1
 
! Отговори
поп Грую преди 9 години
https://youtube/watch?v=dw9MeT4LUaU
134
6
 
32
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Трият безпощадно всякакви препратки. Бих ви показал как падат снарядите,хората бягат, но се спират пред камерата и кълнат безпощадно Порошенко и цялата фашистка ***!!!! Те, които умират, знаят от къде идват ракетите и снарядите!!!! От местността Южен Крим. Там е фашистката артилерия и техните Градове!!! БАНДЕРЛОГИТЕ РАЗЧИТАТ ЕДИНСТВЕНО НА ЛЪЖИ, ИНТРИГИ И МАНИПУЛАЦИИ!!!! ПУСКАЙТЕ РУСКАТА ТВ!!!!!
133
0
 
20
 
! Отговори
Скърт преди 9 години
Самолета с 300 та Холандци кой го свали така и не стана ясно преди месец само излезе една статийка за украински самолет до авиолайнера.....
132
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха американците не разбраха, че проблемът не е в екипировка и оръжия , а в мотировката- украйнците братята си не искат да отиват да стрелят, палят и мародерстват. Шепата бандеровци и наемници най-много толкова да оплетат ситуацията, че накрая нормалните хора да ги провисят да се клатят на някой клон на майдана. Срешу масата нищо не помага, въпросът е един път да се отпуши.
131
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dano NATO ne izpolzva teritoriyata na BG za otvetni deystviya
130
1
 
23
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
започна настъплението идва края на фашистката хунта в киев ами кво става с огромните средства оръжие "доброволци"инвестирани от запада за налагането на "демокрация"и военни бази на границата с русиятежка грешка ами сега като лъснаха лошо им се пише демократичните приказки на западът вече не хващат дикиш
129
0
 
3
 
! Отговори
Niko преди 9 години
До Анонимен 150Това е азбучна истина и никой не го оспорва. Съгласен съм напълно.
128
0
 
8
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До Василев. 153Не се опитвайте да се мисли за целия руски народ. Това е извън Вашите способности, съжалявам!
127
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според жител на Мариупол, цитиран от ТАСС, снарядите са дошли откъм страната на село Старий Крим, което се намира на около 12 км северозападно от града и е под контрола на украинските военни
126
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До историк-анализаторсамо америкнци като теб се радват на жертви ***
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Izbivat se dva bratski naroda ,cionistite likuvat ,blizkiya iztok gori,atentati v Parij ,neshto mnogo golqmo se muti horaa shte zapalqt sveta
124
14
 
8
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Няма нормален човек , който да одобрява избиването на цивилни граждани освен нашите комунисти-социалисти . Те може би си спомнят атентата в църквата св. Неделя където избиха над 250 невинни души . Явно това им харесва затова и сега се радват на жертвите в Украйна .
123
5
 
25
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Нашите са вече в крайните квартали!!!! Скоро Мариупол ще е свободен!!!!!!!! Бандерлогите са сдали и Майорск! Продължаваме напред! Целта е полската граница!:)))))))))
122
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само за протокола . Руските войски са в Украйна , а не обратното . Същите тези войски окупираха Крим . Сега избиват жени и деца за по голяма тежест . Господ забавя , но не забравя .
121
2
 
28
 
! Отговори
болгар преди 9 години
Ха сега да ви е хак господа бандероси ! Едно никакво опълчение настъпва с и мачка американските наемници и украйнските силоваци(бандеросите ) като топъл хляб само за няколко часа са овладяли рубежи на 25 килиметра дълбочина . Ами те ако продължат с тоя темп след седмица са в киев !!Приготвяите тухлите за Киевската стена
120
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
постъпило е разузнавателни данни на опълченците че 9-винницка бригада на ционистите от прав сектор и ато са комофлажирали бусове с фалшиви надписи на днр и са навлезли в града да избиват цивилно население и разрушават комуникации опълченците предупреждават населението да ни излиза навън опъсноста от фалшиви опълченци е голяма
119
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близо1000 украйнски воиници са сложили оръжие в Пескии са се предали.,там опълченците напълно владеят селището. Истината е,че освен католичетата от Галичина огромната част от населението на Украйна не желае да воюва с руските си братя по кръв и вяра. те това е истинатта,която не успяха да предвидят кукловодите на тази война във вашингтон и тел авив.
118
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин явно е фен на Хитлер, защото върви по неговите стъпки. Щот му е малка държавата, та иска още земя да граби.