Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор

Киев поиска ООН да я изключи
27 яну 2015 16:26, Елка Василева
284
Парламентът на Украйна обяви Русия за държава агресор
Снимка: Reuters

Украинският парламент прие декларация, в която Русия е определена като "държава агресор", предаде Ройтерс.

В документа се съдържа и обръщение към ООН, в което се настоява световната организация да започне процедура за изключване на Русия от световната организация.

Още по темата

"Юридическото признаване на една страна за държава агресор води последствия според резолюция на ООН от 1974 г. и според Устава на ООН", заяви преди гласуването на документа лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко, който е част от управляващата коалиция.

Украинската Рада призовава също така международната общност да обяви самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна за терористични организации.

Украинските депутати се обръщат към парламентите от цял свят да предоставят военно-техническа помощ на Украйна и да наложат по-строги санкции срещу Русия.

Парламентът освен това реши "да се препоръча на президента в съответствие с конституцията и закона "За отбрана на Украйна" да внесе в Радата предложение за обявяване на състояние на война и за въвеждане на военно положение на територията на страната до прекратяване на въоръжената агресия на Руската федерация срещу Украйна".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
8
 
! Отговори
илиян ВАСИЛЕВ преди 9 години
Не ми обръщайте внимание! Такъв съм щото руснаците ми врътнаха кранчето още когато бях посланик в Москва. Просто ме разкриха като CIA-агент Делоид Шонахан, макар че преди бях ДС агент Илия и верен преводач/развождач на др.Петър Танчев от живковото БЗНС!Сего пиша от дъжд на вятър по разни газети като гъзов..пардон газов експерт, ама като няма работа за 5лв/поста драскам и по форумите.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Spored men Ukrayna trqbvashe da ostane tretata po broy yadreni glavi nad 2 hilqdi na broy
63
2
 
4
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Че те и днес имат ядрени оръжия, атомните им централи са бетер бомби!
62
0
 
0
 
! Отговори
. преди 9 години
!
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ukrayna zashto im povqrva i unishtoji atomnite si orujiya ,sega Putin shteshe da se nasere 4e shte gi izpolzvash
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василев ти си един метален ***.
59
0
 
8
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Те всички гейзери станаха от ЦРУ!
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A kvo stana s garantiraneto na teritorialnata cqlost na Ukrayna podpisana ot AMERIKA I RUSIA v zamqna Ukrayna unishtoji 2 hilqdi yadreni glavi
57
0
 
0
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Най- долна лъжа, с къси крака пфу!
56
0
 
12
 
! Отговори
se преди 9 години
Жалко ,че украинския народ е заблуден от политиците си.Едва ли има народ който иска война.Едва ли има майки които раждат момчета които после ще убиват или ще бъдат убити.Правото на малцинствата в Украйна е било погазвано десетки години и ето дойде време за разплата .Руснаци и украйнци се бият но за какво е всичко това!Отговора е извън границите на Украйна и той се крие в интереси на световните злодей .Русия,САЩ , ЕС -всички искат да прилапат богатия донецки и лугански район за лична изгода
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Москва Георги Димитров и Васил Коларов изпращат същите нареждания на българските комунисти да се посреща немската армия като най-добрия съюзник на СССР. И те я посрещат!
54
0
 
6
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Един се прави на българин и ни ругае.Без да отчита факта,че това, което се върши в Украйна ,вече се е свършило в Македония.По същия начин.И *** кажи сега на младежите в Скопие, че дедите им са се смятали за българи.И като потърпевши на чия страна трябва да застанем?
53
2
 
25
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Парламентът на Украйна не е легитимен, защото има пряко отношение към смъртта на 5000+ човека. Русия си взе Крим обратно, защото иначе една от малкото техни военни бази в трети страни щеше да премине в чужди ръце. Освен това сега хората, които живеят на полуострова са живи и здрави, и имаха право на избор! Не подкрепям разни личности или държави, ами справедливостта и истината.
52
0
 
15
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
Василев, човек трепери, когато върши зло. Душата му сигнализира, че ще има разплата. Ти трепери, имаш за какво! Спомняш ли си на шарли парада, кой се ослушваше и оглеждаше като гузен, пазен от цяла рота главорези?
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То се знае, че поиска ли нещо Украйна, веднага го получава. Подкрепа - моля! Пари - дадено! Правят се на големите демократи, но са им нужни природните ресурси на на Украйна и Русия. Както заиграват с мюсюманите, заради петрола, същото правят и с Украйна. А колко xора, ще загинат не ги интересува.
50
0
 
18
 
! Отговори
без компромис преди 9 години
Парламентът в Куев обяви Русия за държава агресор и показа по този начин инфантилизирането на политиците от бивша Украйна.
49
4
 
21
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Украина обявила и тн Голяма работа свършила Украина.ОБЯВИЛА значи.Ще им накриви на дедовия значи.
48
25
 
6
 
! Отговори
Крайно време бе преди 9 години
Крайно време бе истината да не се крие. Това , че Русия държи ядрени ракети трябва да я прави по-отговорна за мира, а не да потъпква подписани от нея договори. Украйна ще се окаже по храбра от нас българите, които и днес предпочитаме интересите на Русия пред собствените ни интереси. Слава на Украйна.
47
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
агресори и диваци са руските военни стъпили на свещенна украинска земя
46
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Твоя идол Порошенко е един садист, който трепе народа си и се е продал на САЩ за жълти стотинки. Цял свят вече го знае, а това, че нашата продажна преса не го пише още веднъж показва що за стока са.Отдавна се знае, че нашите политически мъже са много евтини.