Ако малцинствата не са като у дома си, с Европа е свършено!

Растяла нетолерантността срещу евреи и гейове
Обновена: 2 фев 2015 22:26 | 2 фев 2015 22:10,
135
Ако малцинствата не са като у дома си, с Европа е свършено!
Снимка: Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс предупреди, че в ЕС растат нетолерантността и екстремизмът срещу евреи, мюсюлмани, хомосексуалисти и жени, предаде Франс прес.

"Има покачване на антисемитизма, ислямофобията и хомофобията", заяви Тимерманс на среща на европейски депутати в столицата на Латвия Рига. Балтийската страна е сегашният ротационен председател на ЕС.

"Има хора, които оспорват мястото на жените в европейското общество. Това е недопустимо. Трябва да поставим правовата държава в центъра на европейските ни дебати, защото ако нямаме това, нямаме нищо", каза още заместникът на Жан-Клод Юнкер.

"Ако евреите в тази Европа не могат да се чувстват у дома си, с Европа е свършено. Ако евреите смятат, че бъдещето им не е в Европа, Европа няма бъдеще и това важи също за мюсюлманите и другите малцинства. Ако хомосексуалните смятат, че трябва да крият сексуалната си ориентация, нямаме никакво бъдеще за Европа", заяви Тимерманс.

При смъртоносните нападения в началото на януари в Париж срещу френския сатиричен вестник "Шарли ебдо" и магазин за еврейска храна бяха убити 17 души, сред които четирима евреи.

Според Съвета на еврейските институции във Франция броят на антисемитските прояви във Франция е нараснал двойно през 2014 г. спрямо 2013 г.

В реч по повод Световния ден в памет на жертвите на Холокоста, който се отбелязва на 27 януари, президентът на Европейския еврейски конгрес Моше Кантор предупреди, че има опасност от "ново преселение" на европейските евреи заради покачването на антисемитизма и екстремизма.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е "срамно хора в Германия да бъдат бити, заплашвани или нападани, защото казват, че са евреи или защото застават на страната на Израел".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха-ха, мюсюлманите смятали, че в Европа няма бъдеще?! Вие наистина ли? Затова ли има исторически най-много мюсюлмани днес? А евреите?! Да поставиш под съмнение холокоста е престъпление, а вие казвате, че били дискриминирани. За гейовете няма какво да говорим.Поквариха ни децата!!!
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът е ,че малцинствата вече се чувстват повече у дома си от колкото трябва.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BLAGODARENIE NA GEIOVETE BALGARIA SE RAZVIVA V POLOGITELNA POSOKA
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този слуга на глобалистите е пропуснал услужливо да спомене, че убийства и репресии в Европа извършват само МЮСЮЛМАНИТЕ, на които глобалистите разчитат, че ще унищожат християнските народи.
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои протоколи са по верни-на христианската църква или на ционистите,талмудистите,на христианската ги има по години и събор на църквата от организирането и и по установяването на учението за правилно и кое така да се каже течение от това учение се възприема и придобива статус на водещо,зачитащо и останалите и в нормите на вярата,ционистите и техните разклонения,като и мюсюлманите с техните не са присъщи за Европа,но с тях поне уж главите на християнските учения имат контакти,а ционистите какви са
74
1
 
17
 
! Отговори
ПРЕДУБЕДЕН РАСИСТ преди 9 години
Целта е ние "нормалните", да станем едно притиснато малцинство. Но хелзински комитет, няма да има за нас!
73
2
 
12
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Докато нормалните бели европейци не започнат да режат главите на ей-такива извратеняци и толерасти, за Европа няма да има бъдеще !!! Откъде накъде мнозинствата единствени ще се съобразяват с безобразията на малцинствата, но малцинствата ще смятат, че мнозинствата съществуват само за да ги хрантутят?
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички в Европа да се чувствали като у дома си. Само европейците вече не се чувстват у дома си и това ще се засилва. Всеки да си отива откъдето е, а гейовете - в САЩ там нали много ги xаресвали да си ги вземат тогава
71
2
 
12
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
Моля,моля, голяма част от т.р. малцинства. Въобще не са си у дома!И е смешно, да се поставят жените, сред малцинствата, при положение, че са мнозинство...!
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толерастията и седерастията водят до п*дерастия, 4тия физичен закон на Нютон.
69
2
 
17
 
! Отговори
някой преди 9 години
Смесване на разни неща, породени от разни причини в един кюп, заклеймяването на мислещите по начин различен от този на еврократите е истинския край на Европа.П.П. Малцинствата наистина не са у дома си. Те затова са малцинства.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
Ивропата да спазва толерантността, че иначе ша става страшно!
67
1
 
24
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
само констатации, констатации...нараствала нетолерантността...никой не говори за причините...защо нараства нетолерантността????
66
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярно! Ние си имахме министър председател гей. Малцинствата ни са като на гости а ние в собствената си държава сме репресирани да плащаме за гостите.
65
1
 
36
 
! Отговори
gtf преди 9 години
абе те са добре дошли, европата я направиха на бардак. На мен също няма да ми пречат ***, стига да се съобразяват с редицата установени правила, да работят и да плащат данъци. Мюсюлманите също не ми пречат, докато не започнат да искат привилегии подобно на гореописаните. Почне ли да се поставя един етнос над друг - европа я пиши умрела а точно на там се е запътила.
64
2
 
26
 
! Отговори
Съществуващият от... преди 9 години
... 30 години дясно-либерален англосаксонски Капитализъм по американски образец, жаргонно наречен Неолиберализъм, вкара Европа в тежка криза. Най-зле е Южна Европа, изпаднала в икономическа депресия. Северна Европа е на прага на рецесия, доходите на хората, на средната класа намаляват. От всичко това, малцинствата страдат най-много, защото вината се хвърля несправедливо в/у тях. Дано победата на Сирица да доведе до промяна на обществено икономическия модел, какъвто беше до началото на 80те г.
63
1
 
38
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Мерси, на тез "евро-ценности"!
62
0
 
20
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Следователно Роско е подложен на двойна нетолерантност. Холокост спрямо личността му.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франс Тимерманс е избран вЕС , заради опита му като дипломат в Москва при разпадането на Съюза. ?Владее руски , френси , немски , италиански , испански , английски ..Католик !Това не му пречи да изпълнява задачите поставени му от Шулц и говори за ценностите на ЕС .Но най важното е , че бил в Русия при разпадането .. Още в първите години !Сега е малко по друго ..
60
0
 
13
 
! Отговори
Нострадамус преди 9 години
Ще редуцират Европа с вируса ебола,даже и планетата Земя..