Путин е като тиранин, избухна британският външен министър

"Силите на Киев не могат да победят армията на Русия, трябва политическо решение"
Обновена: 8 фев 2015 16:07 | 8 фев 2015 15:09,
675
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Великобритания днес обвини руския президент Владимир Путин, че действа като "тиранин" срещу Украйна, но заяви, че силите на Киев не биха могли да победят армията на Русия на бойното поле и само политическо решение може да спре кръвопролитието, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение", заяви пред "Скай нюз" британският външен министър Филип Хамънд.

"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.

Коментарите на Хамънд идват ден след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпращането на оръжие, за да се помогне на Украйна в борбата срещу сепаратистите, няма да реши кризата там. За това канцлерът понесе остри критики от американските политици.

Хамънд съобщи, че Великобритания не планира да въоръжава украинските сили и се съсредоточава върху дипломатическите усилия за решаване на кризата, но се обяви открито в подкрепа на продължаване на икономическите санкции на ЕС срещу Русия. Той същевременно уточни, че Лондон може да преразгледа позицията си по доставките на оръжие за Киев, ако ситуацията в региона рязко се изостри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно САЩ призоваха воюващите в Източна Украйна към сдържаност и заявиха, че боевете може да поставят под въпрос успеха на дипломатическите усилия за постигане на мир, предаде Франс прес.

"Призоваваме всички страни да се въздържат от (военни) действия, които биха могли да подкопаят текущите дипломатически усилия" за постигане на мирно споразумение, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки. "Обезпокоени сме от интензивните боеве днес в Дебалцево и Мариупол, както и от медийните съобщения за навлизането на нови руски конвои в Източна Украйна", добави тя.

"Продължаваме да подкрепяме водените понастоящем дипломатически усилия на европейските ни колеги и потвърждаваме позицията си, че всякакво споразумение трябва да съблюдава суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза тя.

Лидерите на Русия Владимир Путин, на Франция Франсоа Оланд, на Германия Ангела Меркел и на Украйна Петро Порошенко планират да се срещнат в сряда в Минск, за да обсъдят прекратяването на бойните действия в Украйна. Тази среща обаче ще се състои само ако преди това се постигне договореност по някои теми, предупреди руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
369_те никога няма да ти отговорят.защото са зомбирани да лижат портрета на вожда си.Така са чипосани,те не са виновни че нямат мозък
257
8
 
22
 
! Отговори
razbirach преди 9 години
Ако руската армия тръгне към Европа до няколко седмици ще стигне до преградията на Лондон.
256
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпрос към Ушанките-Защо Русия не призна Чечня-дори след две войни/тях ги наричаше терористи/ Чеченците руснаци ли са или правослани християни, Ако сега някой народ в Русия иска независимост и си направи референдум--как ще реагира Русия
255
5
 
11
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Преди още да се придвижи украинската криза, САЩ ще фалира - Ванга! Веднага ще започне верижната реакция в България - въстание, река кръв по жълтите павета, евреи и комунисти доживотно в славните лагери. Възстановява се Съветския Съюз но без евреи и това ще е Новия свят. Край на еврейския Нов Ред!
254
19
 
5
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Той е----------------Ами тя Русия отдавна праща армия в Украина ама почна да яде бой и сега е в безизходно положение-днес пак има 70 пробити *** и много ватирани танкове.А е силна само с атомно орйжие,ама не може да го използва.Така ще всеки ден-стотици *** в разход.
253
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да "избухне" явно много му се е насъбрало. Това не са ти българите да ти клекнат щом им смигнеш. Те така са свикнали - щом някъде ги засърби и някой тича да ги почеше. Но руснаците до сега не са чесали ничии *** и като гледам нямат и намерение.
252
4
 
13
 
! Отговори
ц,ц преди 9 години
​Не искам моите деца да страдат зарди американски интереси.В новата военна стратегия Америка обяви че зона на неините интереси е целия свят.НЕ ВЯРВАМ ЧЕ НЯКОИ БЬЛГАРИН МИСЛИ ДРУГОЯЧЕ,оцвен някои от американското посолство или платени от тях писачи.Америка е нещастието на земята/ХИРУШИМА,ВИЕТНАМ,СОМАЛИЯ.ДАРФУР,ИРАК,ЛИБИЯ,ПАНАМА,КУБА,НИКАРАГУА,ЛИБИЯ,СИРИЯ,УКРАИНА/Те са виновни и за финансовата криза.Като печаташ пари иги пускаш в обръщение без никакво покритие товариш другите държави защото те трябва да произведат и да вложат труд и материали.Това е все едно да си напечаташ пари ида влезе
251
3
 
13
 
! Отговори
бг преди 9 години
А аз на добро решение викам Русия да превземе северна Норвегия и архипелага Шпицберген,да бомбардира Копенхаген и да анексира Гренландия,където да разположи тактически ядрени оръжия,и да не признава тереториалните цялости на Канада и САЩ.
250
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво спорите с Ушанките-тяхната ценностна система е Бутилка,,водка,,-огурчик,и да разказват дедите им превзели Мандата:-) :-)
249
4
 
14
 
! Отговори
`couse I am happy преди 9 години
*** газ пикаете и конкуренция на Русия правите а?:)
248
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ушанките нещо изостават--сега като вкарат поредното Гориво ,и като зачервят нос и бузи.гледай какво става:-) :-)
247
1
 
15
 
! Отговори
11 преди 9 години
И каква стана - къде е онзи с Нобеловата награда за мир? Да я върне и да не се показва!
246
1
 
6
 
! Отговори
salajadin преди 9 години
britanskia ministar ne e izbuhnal a e nadal zalen vopal na otchayanie
245
1
 
18
 
! Отговори
бг преди 9 години
В Америка 500 местни народа са изтребени докрак,завинаги.
244
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 334--а повече му трябва __как му казваха--2 по 100 в една посуда:-) :-) :-)
243
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този министър сякаш казва-"Кой ми аааа в гащите"
242
3
 
0
 
! Отговори
питанката до 334 преди 9 години
"stava na rusiq , stava na pravoslavieto"-що не пийнеш още 100гр водка да не ти залитат пръстите по клавиатурата..ха..ха
241
3
 
21
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение"Туй му се вика наглост и безочие!А ако украинците,разбирай - хунтата в Киев,можеха да победят Русия,тогава нямаше да се търси политическо решение,нали?Аз предлагам друго решение - тъй и тъй обвиняват Русия в агресия,да вземе наистина да прати войска,да разпертушини за нула време фашизоидната хунта,и всичко ще си дойде на мястото!На туй викам аз ДОБРО решение!
240
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 332Също като бокова България.
239
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е ли нелепо да се обвинява Путин за агресията на запада?Това са ответните мерки на Русия срещу опитите да се настани НАТО на Крим.Напомня на оня виц, дето един се опитвал да откачи висяща от балкона жена, за да падне долу. Гражданите започнали да викат, а мъжът на балкона казал-това е тъщата.Тогава гражданите се възмутили- амя тя се и съпротивлява!