Путин е като тиранин, избухна британският външен министър

"Силите на Киев не могат да победят армията на Русия, трябва политическо решение"
Обновена: 8 фев 2015 16:07 | 8 фев 2015 15:09,
675
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Великобритания днес обвини руския президент Владимир Путин, че действа като "тиранин" срещу Украйна, но заяви, че силите на Киев не биха могли да победят армията на Русия на бойното поле и само политическо решение може да спре кръвопролитието, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение", заяви пред "Скай нюз" британският външен министър Филип Хамънд.

"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.

Коментарите на Хамънд идват ден след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпращането на оръжие, за да се помогне на Украйна в борбата срещу сепаратистите, няма да реши кризата там. За това канцлерът понесе остри критики от американските политици.

Хамънд съобщи, че Великобритания не планира да въоръжава украинските сили и се съсредоточава върху дипломатическите усилия за решаване на кризата, но се обяви открито в подкрепа на продължаване на икономическите санкции на ЕС срещу Русия. Той същевременно уточни, че Лондон може да преразгледа позицията си по доставките на оръжие за Киев, ако ситуацията в региона рязко се изостри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно САЩ призоваха воюващите в Източна Украйна към сдържаност и заявиха, че боевете може да поставят под въпрос успеха на дипломатическите усилия за постигане на мир, предаде Франс прес.

"Призоваваме всички страни да се въздържат от (военни) действия, които биха могли да подкопаят текущите дипломатически усилия" за постигане на мирно споразумение, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки. "Обезпокоени сме от интензивните боеве днес в Дебалцево и Мариупол, както и от медийните съобщения за навлизането на нови руски конвои в Източна Украйна", добави тя.

"Продължаваме да подкрепяме водените понастоящем дипломатически усилия на европейските ни колеги и потвърждаваме позицията си, че всякакво споразумение трябва да съблюдава суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза тя.

Лидерите на Русия Владимир Путин, на Франция Франсоа Оланд, на Германия Ангела Меркел и на Украйна Петро Порошенко планират да се срещнат в сряда в Минск, за да обсъдят прекратяването на бойните действия в Украйна. Тази среща обаче ще се състои само ако преди това се постигне договореност по някои теми, предупреди руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
11
 
6
 
! Отговори
до 317 преди 9 години
Българската памет е жива и още се помни за бандата руснаци са против съединението на България и пращат сръбските войски да нападнат София....но на Сливница са разбити.
217
2
 
7
 
! Отговори
ВДВ преди 9 години
Все повече започвам да вярвам в пророчестсото на Ванга.
216
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската памет е жива и още се помни за бандата на англичанина Сенклер в Родопите, кои сили разкъсаха България - Сан Стефански и Ньоойски договори, те не бяха ли тирани ? И сега сме пак благодарение на някои известни сили пак в положение на Ньойски договор но без война.
215
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A vie kakvi ste be,chervei podmolni? Mislite, che kato obkruzjavate Rusija shte ja pobedite? I shte i zavladeete bogatstvata? Alchni, litsemerni tipove! Dostatuchen e gnusnijat chovekomrasets alkoholikut- *** Churhil, za da se razbira kakvi ste vie, negovite sunarodnitsi. Kak se osmeljavash da narichash Putin diktator, ti - kolonizatorski potomuk, zashtoto chovekut brani interesite na Rodinata si. Dolni termiti, paraziti, politicheski pirati ste vie. E, njama da vi klekne Rusija. Njama, hieni!
214
2
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
Вижте каква подла и коварна гнус са ешкиназките сатаниски животни.
213
1
 
6
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
показателно признават на глас това е известно от век нагоре срещу русуя никога със сила сега опитват с храчки ха ха ха да не се изтървете от смях
212
13
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
СССР-2 има претенции и военни конфликти с :Япония,артика-Канада,Приднестровието,Грузия,Армения,Чечня,Мо лдова,Крим,Украйна,Полша,Естония,Латва ,Молдова...много са лакоми...изпуснах ли някой от съседите на агресорска страна огромная?
211
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 195Ако има по голям *** от теб ще си отрежа к.ра.Нямаш право да наричаш българите ***.*** тикво чети книги и учи История.Не русия те е освободила ,а именно българското опълчение от турско робство.Колко *** *** по тези сайтове.
210
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опълченците ..не са руска армия..а обикновнни граждани/зъботехници,шофьори,учители/..даже сред тях имало и пенсионери с ловни пушки,а имало и с лопти и мотики..:-) :-) :-)
209
20
 
5
 
! Отговори
Светът преди 9 години
ДА СПРЕМ ЖУЖЕТО ТИРАНИН !СВОБОДА ЗА УКРАЙНА !
208
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Сорос По-тежките санкции ще превърнат рублата в практически неконвертируема валута, което ще унищожи легалния валутен пазар, а на властите ще се наложи принудително да прехвърлят валутните депозити и кредити в рубли. Останалите частни фирми, които се занимават с износ на петрол газ ще бъдат национализирани в името на задържане на валутните постъпления от държавата.Алексашенко посочва, че в този сценарий Русия ще излезе от групата на развиващите се страни, в рамките на 20-25 г. БВП на страната ще се свие с 20-30%, а стандартът на живот в страната ще намалее значително.
207
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще си отиде като напикано мушкато както след Афганистан. Вечни войни няма. Не може да се воюва срещу целия свят.
206
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересите на Европа са да има мир !Интересите на САЩ е да има война !Порошенко е ръководен от САЩ и няма да се съгласява с мирния договор ..
205
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 290__какъв капацитет си само:-) :-) :-) .*** разбира се че Русия не воюва.Слушай тия -опълченците са...доктори,учители,минЬори,зъботехници ,,а танковете сами са си ги сглобили ..в гаража:-) :-) :-) Велик си..Капацитет
204
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А като скачаха колорадски бръмбари и не знам какво можеха, сега вече да победят не могат... затова ще бъдат превзети. Както е на война.
203
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как САЩ искат мир, като ще изпраща оръжие !Пак ще сключи Европа мир и пак Порошенко ще тръгне с армия ( чия армия не се знае ?)
202
1
 
13
 
! Отговори
до 285 преди 9 години
Вие сте изключително добре психологически обработен от соросоидната пропаганда
201
2
 
16
 
! Отговори
ЙЕЛОУСТОУН ДИМИ! преди 9 години
ЗАПОЧВА СЕ! КРАЯ НА САЩИТЕ!ГЛЕДАЙТЕ CNN!!!
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 280__Личи ти--челото ти е само един пръст..//брей//-и гадател си падаш:-) :-) :-) ,Напиши още нещо...да се посмеем...:-) :-) :-)
199
1
 
20
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Е, голям рев, че има хора, които не искат кленов сироп за закуска, гмо царевичка с донат за обяд и хамбургер за вечеря. Че не искат от чешмите им да свисти шистов газ и да ги командват комплексиран афроамериканец, изтънчена неофашистка, подкукурасвани от надменен британец и подъл французин. Голям рев, че има хора, които не си предават достойнството, земята, езика...