Украйна може да въведе военно положение при провал в Минск

Порошенко: ЕС и Украйна ще говорят с един глас на срещата
Обновена: 11 фев 2015 22:19 | 11 фев 2015 14:13,
296
Украйна може да въведе военно положение при провал в Минск
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че той, украинското правителство и Върховната Рада са готови да въведат военно положение на територията на цяла Украйна в случай на провал на срещата на върха, която ще се състои по-късно днес в Минск и в случай на ескалация на конфликта в Източна Украйна, предадоха световните агенции.

Още по темата
"Всичко ще зависи от резултата от срещата на върха. На нея ние или ще постигнем спирането на агресора по дипломатически път, или ще има друг режим. Аз лично, правителството и парламентът сме готови да въведем военно положение на цялата украинска територия в случай на ескалация на конфликта", каза Порошенко, цитиран от Франс прес.

Това изявление той направи по време на заседание на украинското правителство, състояло се малко преди Порошенко да отпътува за Минск за среща с лидерите на Русия, Германия и Франция.

Порошенко каза, че на срещата в Минск Украйна и ЕС ще говорят с един глас, допълва Ройтерс. Киев и ЕС ще излязат с едни и същи искания в Минск, а именно прекратяване на огъня в Украйна без предварителни условия, допълва ТАСС, като цитира Порошенко.

"Ние искаме да живеем в мир и искаме да спрем агресията", каза президентът. Той определи срещата в Минск като най-важната за него, откакто той е встъпил в президентската длъжност.

Порошенко увери, че Украйна ще остане унитарна държава. Но едновременно с това той каза, че е готов да приеме всеки механизъм за предоставяне права на териториалните общини, какъвто съществува във Федерална Русия.

Порошенко добави, че единствен държавен език в Украйна ще остане украинският, предаде ТАСС. Той подчерта, че по този въпрос не може да става дума за никакъв компромис, защото 80 процента от украинците смятат, че единственият държавен език е украинският.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представителите на Новорусия ще са две *** където вчера ги извадиха от една дупка в Дебалцево...Много добре знаели руски чак с американски акцент...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си припомним и това също:Междувременно Словакия заяви, че решението на Международния съд не променя нищо. Според Министерството на външните работи, Братислава ще продължи да поддържа резолюция 1244 на ООН, която подкрепя намирането на общо решение по пътя на диалога между двете страни, а не на едностранното обявяване на независимост.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека си припомним, тогава г-жа Кътчър какво мнение изрази за разделянето на Държави:Акцентът трябва да бъде върху бъдещето. Бъдещето на Сърбия е в Европейския съюз. Бъдещето на Косово също е в Европейския съюз ... ЕС е готов да улесни процеса на диалог между Прищина и Белград ...като насърчи сътрудничеството", каза Аштън.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проамериканските войски (според СNN),май ги бъхтят като маче у дирек
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върховният представител за външните отношения на ЕС Катрин Аштън приветства решението на Международния съд, добавяйки че то открива нова фаза". Брюксел се надява за нов диалог между Косово и Сърбия, коментира ИЮобзървър".----------Откри фазата на създаването на държави като Косово, Крим ...
18
25
 
6
 
! Отговори
План за мир преди 9 години
1 Незабавно спиране на сраженията от двете страни2 Прекратяване на "отпуската" на всички терористи и връщането им в затворите3 Изтегляне на "хуманитарната помощ" обратно на руска територия4 Размана на пленници5 Утановявате на международни сили за сигурност по руско-украинската граница6 Предаване на Янукович за съд в Украйна7 Провеждане на референдум в Крим под международно наблюдение8 Постепенно премахване на наложените санкции9 Изпращане на помощи за пострадалото население в Донбас
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kato vavede voenno polojenie e interesno s koya darjava se glasi da se bie?
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
80% ОТ УКРАИНЦИТЕ ГОВОРЯТ РУСКИ.
15
0
 
16
 
! Отговори
БГ - Кратка памет преди 9 години
Нека не забравямеДокато САЩ и повечето Западни държави незабавно признаха независимостта на Косово, въпросът раздели на две Европейския съюз. Малцинство от страни-членки на ЕС, имащи собствени вътрешни проблеми за самоопределяне, остро отказаха да признаят независимостта на Косово.Испания, Кипър, Словакия, Гърция и Румъния продължават да не признават косовската независимост, присъединявайки се към Сърбия - техен традиционния съюзник.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека си припомним и това:С мнозинство 10:4 съдиите от Международния съд в четвъртък взеха решение в четвъртък, че едностранното обявяване на независимост от страна на тогавашната сръбска провинция Косово не е в нарушение на международното право, съобщава ИЮобзървър".
13
0
 
19
 
! Отговори
NOI преди 9 години
АБЕ ТИ ХУБАВО ЩЕ ГОВОРИШ НА ЕДИН ГЛАС С ЕВРОПА , НО В СЛУЧАЯ МНОГО ЗАВИСИ КОЙ ЩЕ ТИ ПРИГЛАСЯ ОТЗАД....ЧЕ СА ТЕ КУПИЛИ САЩ Е ЯСНО АМИ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ГОРКИТЕ ХОРИЦА !!!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека си припомним:Международният съд в Хага призна, че Декларацията за независимост на Косово не противоречи на международното право, но...
11
1
 
27
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До бгЕдин виц се сетих:Спи си Прасенко, по едно време жена му го буди:-Ставай, Владимир звъни-Абе какъв Владимир, виж колко е часа-Владимир Путин...-Аааа, дай ми телефона-Абе какъв телефон, на вратата звъни :)
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си припомним:Редица информационни агенции и издания публикуваха Консултативното мнение на този съд като го нарекоха решение, нещо, което не отговаря на нормативните актове на международното право. Консултативното мнение на съда в Хага посочва, че международното право не съдържа разпоредби, "забраняващи обявяване на независимост".
9
1
 
16
 
! Отговори
бг преди 9 години
доста му са подути очите не е спокоен,не спи спокойно,сънува душите на безчовечно избито мирно население,чувствува,че му идва края,радата няма да го спаси от безчовечната война.НЕ ЗНАМ къде останаха честните военни от украинската армия,къде им е съвестта,за да допуснат тези убийства,не военно положение,а военен преврат ще запази УКРАЙНА.
8
1
 
31
 
! Отговори
ПЛАШИ ГАРГИТЕ преди 9 години
Ако имаха сметка от тов ада са го въвели 100 пъти. Ама тогава кой ще им продаде оръжия. Нали е забранено от межнународни договори. Пък тя - войната и без друго си върви към РАЗГРОМ на ХУНТАТА в КИЕВ
7
15
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Единствените които се радват са свещениците в Русия.Имат много работа...опело,панихиди... погребения...А и дърводелците имат работа.Повишена поръчка на дървени сандъци...А ние където сме по черноморието ще се радваме на руските вдовици лястоска.
6
1
 
24
 
! Отговори
перке бе преди 9 години
А защо не Освиенцим за евреите олигарси в Украйна- Порошенка/Вайцман/ Тимашенка,Яйценюк,Коломойски и прочие ***.
5
1
 
6
 
! Отговори
макето преди 9 години
ного важно жената е сложила камера при бъчвата той за война ми говори
4
2
 
27
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Егати и Украйната нещасна бе нещастнико,да не сте центъра на света?*** смотани сте бе!