"Нормандската четворка" ще следи за мира в Украйна

Ако не се спазват договореностите, ще има още санкции за Русия
Обновена: 13 фев 2015 09:23 | 13 фев 2015 07:24,
38
"Нормандската четворка" ще следи за мира в Украйна
Снимка: БТА

Френският президент Франсоа Оланд каза, че лидерите на страните от "нормандската четворка" ще обсъдят следващата седмица по телефона началото на изпълнението на договореностите за прекратяване на огъня в Украйна, съобщи ТАСС.

Още по темата
"Ние предвиждаме редица действия за контрол на изпълнението на договореностите от Минск. По-конкретно, при положение че примирието влезе в сила в полунощ в неделя, в бъдеще през следващата седмица трябва да се проведе обсъждане по телефона във формат "нормандска четворка" за изпълнение на условията за прекратяване на огъня. Това ще ни позволи заедно да определим дали се изпълняват договореностите", каза Оланд.

Той заяви, че "ако е необходимо, в последващата седмица ще се проведе лична среща между лидерите на страните от "нормандската четворка".

"При това определена роля ще играят и институциите на Европейския съюз", заяви Оланд.

Според него, ако договореното прекратяване на огъня не бъде спазвано, на дневен ред ще дойде налагането на още санкции на Русия, посочва Ройтерс.

По думите му обаче санкциите постепенно ще бъдат премахнати, в случай че примирието се зачита.

Германският канцлер Ангела Меркел също заяви, че Европейският съюз може да наложи допълнителни санкции, ако постигнатото в Минск споразумение не бъде напълно прилагано, предаде Ройтерс.

"Ние оставяме отворена възможността да предприемем по-нататъшни мерки, ако тези нови договорености не се прилагат", каза тя след срещата на върха на ЕС.

ЕС вече наложи санкции на Русия и проруските сепаратисти в Крим и Източна Украйна, включително визови забрани и замразяване на авоари, както и ограничения за достъп до европейските капиталови пазари, оръжия и технологии, припомня Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До мислещиятЗаповедта е дадена от Янукович... - мисли правилно... - не случайно *** го взе под крилото си...
12
0
 
14
 
! Отговори
мислещият преди 9 години
До украинец--незнам за Русия дали ще се разпадне...ама след признанието на снайпериста от Майдана,че те са стреляли по своите--интервюто го има в холанската, немската и повечето западни медии...та след признанието на този снайперис че е стрелял по протестиращите на Майдана по заповед на СЕГАШНИТЕ управляващи в Киев--украинците позеленяха от яд..В много градове на зап.украйна има на площадите чучала на Порошенко и сие-които висят обесени...та май ги чака НОВ МАЙДАН......
11
7
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Що за *** коментар... - "ХА ХА ХА Война ще има"...
10
9
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Лукашенко си позволи да издърпа столчето на ***... - това е показателно... - и съвсем не случайно...
9
0
 
14
 
! Отговори
44 преди 9 години
Ес дава на украйна 15 млд евра!?Чии пари са тези! ГЕРБ тегли заем нови 8.5 млд евра!?Кой ще ги връща?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже нито опълченците могат да се справят с обкръжените в Дебалцево, нито пък самите украинци искат да се предадат или да излязат от капана, дадоха срок до неделя за да видят как ще се развият битките там...Този "мир" ще струва още поне стотина убити от двете страни...Не знам какви преговори са водили но тази касапница която става около Дебалцево сега лежи на тяхната съвест...
7
12
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Ястреб Великолепний-----------Русия се разпада-всичките и войни до сега го показват-Украина на практика беше част от Русия.Сега като единствена жизнена част и като наследник на Киевска Рус,трйбва да си вземе земите до Новгород и до река Дон.
6
2
 
12
 
! Отговори
мислещият преди 9 години
САЩ няма да позволят този мир--запомнете го това.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааа, значи да трепат още хора, пък ще се налагат санкции на Русия? Западно лицемерие! Жалко, че Германия и Франция са полумарионетни държави и не могат да тропнат по масата!
4
1
 
16
 
! Отговори
Мора преди 9 години
Какво ще следва когато урките не спазват примирието, както го правят винаги досега, ще се наложат ли санкции на Украйна?
3
1
 
20
 
! Отговори
??? преди 9 години
А когато Чичо Сам започне да доставя оръжие на Киев...ко праим????Това че Европа и Русия показаха воля за мирно решение--добре.....Но какво ще се случи,когато Вашингтон отхвърли всички международни договори и започне продажбата на оръжие.........Може би тогава светът ще каже на САЩ--СТОП.....Може би тогава ВСИЧКИ ще разберът кой е световният агресор и убиец......
2
16
 
2
 
! Отговори
казах ви преди 9 години
Че Путин ще отиде с протегната ръчичка на преговорите. Ако слушка, ще отпаднат санкциите срещу него.
1
14
 
2
 
! Отговори
Соро преди 9 години
На *** не трябва да се вярва.Санкциите трябва да приключат със забрана на водката !