"Нормандската четворка" ще следи за мира в Украйна

Ако не се спазват договореностите, ще има още санкции за Русия
Обновена: 13 фев 2015 09:23 | 13 фев 2015 07:24,
38
"Нормандската четворка" ще следи за мира в Украйна
Снимка: БТА

Френският президент Франсоа Оланд каза, че лидерите на страните от "нормандската четворка" ще обсъдят следващата седмица по телефона началото на изпълнението на договореностите за прекратяване на огъня в Украйна, съобщи ТАСС.

Още по темата
"Ние предвиждаме редица действия за контрол на изпълнението на договореностите от Минск. По-конкретно, при положение че примирието влезе в сила в полунощ в неделя, в бъдеще през следващата седмица трябва да се проведе обсъждане по телефона във формат "нормандска четворка" за изпълнение на условията за прекратяване на огъня. Това ще ни позволи заедно да определим дали се изпълняват договореностите", каза Оланд.

Той заяви, че "ако е необходимо, в последващата седмица ще се проведе лична среща между лидерите на страните от "нормандската четворка".

"При това определена роля ще играят и институциите на Европейския съюз", заяви Оланд.

Според него, ако договореното прекратяване на огъня не бъде спазвано, на дневен ред ще дойде налагането на още санкции на Русия, посочва Ройтерс.

По думите му обаче санкциите постепенно ще бъдат премахнати, в случай че примирието се зачита.

Германският канцлер Ангела Меркел също заяви, че Европейският съюз може да наложи допълнителни санкции, ако постигнатото в Минск споразумение не бъде напълно прилагано, предаде Ройтерс.

"Ние оставяме отворена възможността да предприемем по-нататъшни мерки, ако тези нови договорености не се прилагат", каза тя след срещата на върха на ЕС.

ЕС вече наложи санкции на Русия и проруските сепаратисти в Крим и Източна Украйна, включително визови забрани и замразяване на авоари, както и ограничения за достъп до европейските капиталови пазари, оръжия и технологии, припомня Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А интересно ако Укройна наруши примирието ? Кой го отнася Русия ! Егати двойният стандарт.
32
0
 
4
 
! Отговори
мдааа, преди 9 години
Според Василия Пейчева,четворката в този материал е Меркел,Оланд и два пъти Ройтерс.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато главният виновник за всичко - СЪОУДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ - не мирясат мир няма да има.САЩ са най-голямата терористична държава. Това е истината.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световна война няма да има по простата причина, че това би означавало край на съвременната цивилизация. Нито Русия, нито ЕС искат Европа да се превърне в руини. За съжаление, ако конфликта ескалира Украйна става разораната целина и ще загинат милиони.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир няма да има той не е изгоден на Америка.
28
3
 
11
 
! Отговори
истината преди 9 години
На американците този мир не им е изгоден-100% ще накарат украинците да го нарушават многократно...а после опълченците пак ще тръгнат напред и ....ето ти войната в Европа--така мечтаната война на САЩ...
27
3
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Четворката ще следи за мира в Укарйна и ще наказва Русия !!! и кой там воюва -Русия ли или опълченците от Донабас и доброволци от доуги страни и предимно от Русия . Руска войска няма там -ако имаше то вече всичко да е приключило и да се вее знамето на Донбас на Рада в Киев .Както аз виждам нещата -войната ще продължи в Донбас .
26
3
 
9
 
! Отговори
Смешници! преди 9 години
Джон Кери по заповед на Обама ще нареди на Порошенко да наруши споразумението.. Порошенко ще заповяда отново на ВСУ да започне да убива деца и бременни жени в Новорусия. И тогава Запада ще налага санкции на Русия. Смешници...
25
1
 
0
 
! Отговори
макето преди 9 години
велик е нашия войник велик велик велик ура да пийнем водко пийнем две и така до утре
24
2
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
До Анонимене нали ти знаеш--***.
23
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, добре, Путин е победител, да е жив и здрав. Обаче, ЕС ще си избие загубите в 3-4 месеца след като се вдигне ембаргото, а руснаците се върнаха в 1-ви клас и ще наваксват години, ако изобщо успеят. Горките хора, искрено ми е жал, това е велик народ с огромен принос за човечеството. Добре, че не знаят колко са зле.
22
1
 
10
 
! Отговори
мислещият преди 9 години
До СТРАНДЖАТА--за пореден път доказваш какъв лаик си(ако знаеш,какво означава ..де)а плюс това и лъжец.....
21
13
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ЕлемагАко си истински русофил не давай за пример тази срамна страница от историята на Русия... - когато панически са бягали на север и опожарявали своите градове за да не попаднат в ръцете на Наполеон... - и в крайна сметка генерал "зима" си е свършил работата, която трябваше да свърши руската армия... - ТОВА НЕ Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ...
20
4
 
11
 
! Отговори
СУПЕР ГАФ в САЩ преди 9 години
Станал е скандал в САЩ.Джеб Буш_(синчето на бившият президент),който в момента е губернатор в Флорида,без да иска,случайно е пуснал в нета личните данни на 12 000 американци,които съдържат цялата информация за личният им живот.Скандалът е огромен-а въпросите са--Защо и за каво са нужни личните данни на толкова много хора и КАК са събирани тези данни???
19
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До мислещиятДобре е, че се опитваш да мислиш, но има ли с какво... - това, което твърдиш е абсолютно невъзможно и измислица на КГБ...
18
3
 
16
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Голям праз като счупил химикалка.. Ти виж какво направи за хората, особено тези в Крим. Колкото и да ти се иска, не е той лошия. Лицето на терориста е черно..
17
2
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Драги Оланд,след твоето изявление за "още санкции срещу Русия" ще съм принуден да ти преподам отново урок по история!!След Бородино руски офицери и войници има достигнали чак до Париж.За да унижат френските свир...... -офицери ги карали да им носят в заведенията водката на подноси като ги подканяли с руското "Бьiстро,Бьiстро",та и от там идва думата "Бистро" за заведение.Освен ако не желаете руснаците да обогатят отново световния речник,тогава не бих ви пречил и на вас арабите във Франция :)
16
2
 
16
 
! Отговори
мислещият преди 9 години
До СТРАНДЖАТА--дай поне веднъж,да си честен тук--поне веднъж.Снайпера дава интервю на западните журналисти--скандалът е подхванат от британците.А снайперистът е казал,че са стреляли по протестиращите и по "Беркут" за да има провокация--а тази провокация е дело на сегашните управляващи в Киев....бъди честен поне веднъж...не казвай на бялото-черно....
15
13
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Всички настояваха за примирие веднага... - но *** си даде още 48 часа и веднага реши да компесира, подложи източна Украйна на масиран артилерийски обстрел... - не може да се вярва на това джудже...
14
12
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До #$&А видя ли как Путлю си счупи писалката от яд... - или и тук кадрите са отзад напред...