60 пъти стреляли по украинските войски след примирието

Яценюк поиска репарации от Русия заради Донбас
Обновена: 16 фев 2015 07:50 | 15 фев 2015 20:29,
239
60 пъти стреляли по украинските войски след примирието
Снимка: Reuters, архив

Украинските войски са били обстрелвани 60 пъти след влизането в сила на прекратяването на огъня в Източна Украйна, съобщи украинският военен говорител Анатолий Стелмах, цитиран от Франс прес.

Още по темата

По думите му обстрелът е извършен с всякакви оръжия, включително с реактивни системи за залпов огън "Град". Той уточни, че град Дебалцево остава най-горещата точка от началото на прекратяването на огъня в полунощ.

Според Франция и Германия прекратяването на огъня в Украйна като цяло се спазва, въпреки някои локални инциденти, които трябва да бъдат решени бързо, се казва в комюнике на френското президентство, цитирано от Ройтерс.

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел са разговаряли по телефона с президентите на Русия и Украйна, Владимир Путин и Петро Порошенко, за споразумението, постигнато в Минск на 12 февруари. Те са се договорили да се премине към следващите стъпки, предвидени в споразумението.

Междувременно украинският премиер Арсений Яценюк постави въпроса за изплащане на репарации от страна на Русия за възстановяване на Донбас чрез профила си в Туитър. По думите му това е „логично” да се случи.

Това не е първият случай, в който Яценюк заявява, че Русия носи отговорност за случващото се в Украйна, тъй като има и руски войски на територията на Донбас.

Оръжията замлъкнаха внезапно в полунощ в по-голямата част от Източна Украйна съгласно споразумението, постигнато в резултат на едноседмични дипломатически усилия на Франция и Германия, отбелязва Ройтерс.

Проруските сепаратисти обаче обявиха, че няма да спазват прекратяването на огъня в стратегическия град Дебалцево, където украинските сили са под обсада.

В Донецк заместник-командващият корпуса на министерството на отбраната на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) Едуард Басурин обяви, че опълчението на ДНР ще започне изтегляне на тежката техника от линията на съприкосновение в сроковете, определени от споразумението в Минск, информира ТАСС.

По-рано беше съобщено, че сепаратистите твърдят, че прекратяването на огъня не се отнася за Дебалцево, където през последните седмици се водеха най-тежките сражения, отбелязва Ройтерс. "Естествено, че можем да стреляме в Дебалцево, това е наша територия", посочи местният командир на бунтовниците Едуард Басурин.

Няма информация засега за пострадали или жертви от престрелките днес. Въпреки това болницата в Мариупол и днес приемаше ранени от огнестрелни оръжия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: мирукрайнапримирие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
14
 
! Отговори
Опорни точки! преди 9 години
1.Поне 60 пъти да са стреляли по украинските войски след примирието!2.Яйценюк да поиска репарации от Русия заради Донбас - договорени по телефона между Прасенко и Обанго за по-нататъчна дестабилизация на Донбас.
102
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинската армия вече няма - има бандит въоръжени групи, които не са предмет на Киев, те са убийци и не слушат Порошенко, техните финансови олигарси. И те ще стрелят по ДонецкМеркел и Оланд заяви, че ако ДНР ще прекъсне примирието, тя ще санкции Русия !!! кому выгодна стрельба в Украине?
101
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
iskali reparacii xa,xa i tva ako ne e naglost o6te ne sa si platili gaza i edvali 6te go platqt a kolkoto otkradnaxa tva otdelno
100
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми е ясно какво ги бавят тия руски разпоретени . Кавказ ги мразят всеки ден избиват москлските милиционери я във Грозни я във Налчик ,Сибир иска да се отделят . Една шепа московски хазари седнали на важни да се правят .Тоя ботоксовата старшинка от КГБ какво подскача като пинчер
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна, САЩ и Германия дължат 100 трилиона долара репарации на СССР за 20 милиона жертви.
98
1
 
15
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Киев обстрелва Горловка и Пичулин отЛНР се обърнал към ОССЕ ,че Киев нарушава договор от Минск . Онези зсега мълчат и не знам Днес защо препечатва статият от Франс прес какво е казал един участник от конфликта от едната страна -е той ще бъде ли обективен ?
97
10
 
6
 
! Отговори
УКРАЙНА преди 9 години
ще тържествува !!!
96
4
 
16
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
Яценюк поиска репарации от Русия заради Донбас...Ок и Путин му ги изпраща с една ТОПОЛ М...
95
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава Росии!
94
9
 
13
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !!!БЪЛГАРИЯ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !!!
93
3
 
14
 
! Отговори
заповед от шефа преди 9 години
Педро Пороченко, има заповед от шефа си, Обамата, да не спазва подписания мирен договор и да протака войната, независимо от жертвите. За да могат Сащ да се заяждат с Русия.
92
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато укрофашистите ги мачкат, авторите в този сайт веднага пишат състрадателни статии, а когато същите тези убиват ДЕЦА, нищо не пишат, мълчат като риби!!! Егати "обективните" журналисти.
91
4
 
26
 
! Отговори
ще плаща и пенсиите преди 9 години
Педро Пороченко загуби войната. Загуби в Иловайск, загуби летището в Донецк, загуби в Дебалцево. Загуби и преговорите. Сега ще трябва да плаща и пенсиите на опълченците.
90
6
 
8
 
! Отговори
ходос преди 9 години
Това не е война между Русия и запада,това е война между нормалното с не нормалното,трансгендери,либерасти,лезбийки,кръволоци змии и гущери. А глобалния стои до Путин . Всички нормални евреи да го разберат,защото им готвят холокост извратеняците
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, защо никъде не споменавате украинските войски колко пъти стреляха по цивилни...
88
1
 
9
 
! Отговори
ходос преди 9 години
Яцето, само си мечтае за руски войни ,голям мерак им има в конкуренция с Ляшко. Хамериканските ,трансгендери за нищо не стават. Друго си е мужика Батий или Грузинеца гиви да не говорим за Кадировците.
87
2
 
3
 
! Отговори
mir i voina преди 9 години
mir ima be xora -samo deto se tepat oshte za raznobrazie ama nishto to ykrainci mnogo moze da gi tepat oshte
86
4
 
8
 
! Отговори
едуард ходос преди 9 години
Изстрелват, снаряди с позиви по бързо да се предават иначе ще ги избият всичките.Даже канят нашите либерасти да отидат на помощ на незлежната . то както е тръгнало ,всички либерасти да се присъединят към хунтата за да освободят този свят от извратените си навици.
85
4
 
14
 
! Отговори
Спас преди 9 години
"Няма информация засега за пострадали или жертви от престрелките днес. Въпреки това болницата в Мариупол и днес приемаше ранени от огнестрелни оръжия." НЯМАЛО ДАННИ???? ИМА КЛИПОВЕ И СНИМКИ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ!!!! ЦЕЛИЯ ПЪТ ОТ ДЕБАЛЦЕВО КЪМ ЛОГВИНОВО Е ОСЕЯН С ТРУПОВЕ И ИЗГОРЯЛА УКРАИНСКА ТЕХНИКА!!! БАВНО НО СИГУРНО ФАШИСТКАТА ОКУПАЦИОННА ***, ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА, АКО НЕ СЕ ПРЕДАДЕ!!!
84
4
 
27
 
! Отговори
хихи преди 9 години
Днес.бг я ми обяснете как така руските сепаратисти стрелят по мирното население, а бежанците бягат в Русия, там бягат и тия украинци дето не искат да се бият за укрофашистите.