Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево

Група войници са попаднали в плен на бунтовниците
17 фев 2015 20:06,
251
Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинското министерството на отбраната призна днес, че сепаратистите са превзели част от ключовия ж.п. възел Дебалцево в Източна Украйна и че в града се водят улични боеве въпреки примирието, предадоха Ройтерс и АП.

Още по темата
"Уличните боеве продължават, бунтовниците атакуват града с ударни групи, подкрепени от артилерия и бронирани машини. Част от града бе превзет от бандитите", са казва в онлайн съобщението.

Министерството съобщи още, че група правителствени войници са попаднали в плен на проруските бунтовници, като опроверга твърденията на руски медии за голям брой пленени.

Заместник-директорът на президентската администрация в Киев Валерий Чалий обяви междувременно, че Украйна се е обърнала към Франция и Германия, а също към страните от ЕС и НАТО с настояване да изразят "решителен протест" срещу нарушенията на примирието от страна на бунтовниците. Те искат да превземат Дебалцево и така разрушават възможностите за изпълняване на договореното в Минск, каза Чалий.

По данни на бунтовниците проруските сепаратисти контролират над 80 процента от транспортния възел Дебалцево.

"Армията на Донецката народна република контролира над 80 на сто от Дебалцево и продължава настъплението срещу украинската армия", каза сепаратисткият командир Едуард Басурин пред журналисти в Донецк.

По-рано бе съобщено, че лидерът на самообявилата се Донецка народна републик (ДНР) Александър Захарченко е бил ранен днес в сраженията при Дебалцево и е бил откаран в болница в Луганск.

Според агенция Интерфакс, позоваваща се на източник от военните структури на ДНР, Захарченко е леко ранен в крака от шрапнел. Състоянието му е стабилно, шрапнелът е изваден и той ще се върне "на работа" след три дни, заяви източникът.

Заради военни действия в Дебалцево евакуацията на жителите на града е отложена за утре, казаха от "министерството на транспорта" на ДНР.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много скоро опълченците ще бъдат в Киев. Някои ще вият на умряло.
83
16
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Tрябва Дебалцево немедлено да се преименува на Путиноград. Да бъде изграден огромен монумент в памет на битката, а на плоча да се изпишат имената на всичките 17 загинали.
82
3
 
0
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До Стефан КараджаСтефчо, много се палиш, ама някакви доказателства имаш ли? Нещо линкче, това онова? Всеки може да си измисля ужасни сценки и да ги поства. Дай доказателства ако обичаш:)
81
17
 
3
 
! Отговори
циник преди 9 години
След като на пролет САЩ и ЕС попилеят ИД, безработните бойци от Халифата ще отидат да трупат трудов стаж в Кавказ, до тогава има няма два месеца, така че СПОКО червена ***, всичко едва сега започва.
80
2
 
7
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Да живее Караджата !
79
11
 
2
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До 357Наистина жалко! Единият братски народ не пуска от мечешката си прегръдка другия братски народ!
78
0
 
28
 
! Отговори
357 преди 9 години
Просто е жалко. В 2015 г. такава касапница като Първата световна война. САЩ потриват доволно ръце - два братски народа се избиват, като кръвни врагове. Не е за вярване.. Какво ли още ни чака, а и тук в БГ
77
11
 
5
 
! Отговори
<> преди 9 години
До ДИСАГИТЕ 113Недей ,че ще получиш оргазъм ..много бързо свършваш..чекай малко Дебалцево не е Центърана Света !Големите майстори не свършват бързо ,Злия Чичо Сам клати бавно ,но яко и дълго боли !
76
2
 
1
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До АнонименПий си редовно хапчетата!
75
3
 
15
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
"Киев призна...." Ще признае и още. Има какво. Случайно да знаете, че "правителствените войници" имаха хуманитарен коридор, ако бяха оставили оръжието... Обаче явно "някой" им е подшушнал грешният изход... Все по невъзможно става да се скрие, това което там крият!
74
13
 
3
 
! Отговори
40-тия преди 9 години
Лека ви нощ драги ми смехурковци! P.S. На разбирача с "вагона прочетени книги" бих искал само да кажа,че много зависи от това какъв е бил "вагона".... В твоя случай със сигурност е бил руски.Или накратко казано: ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СИ ЧЕЛПоздрави и лека :))))))))
73
19
 
1
 
! Отговори
няма мърдане преди 9 години
вече Меркел и Оланд няма къде да мърдат,видя се че Мечока няма да се укроти с преговори !време е леталните оружия да потеглят през Океана към Киев !
72
10
 
1
 
! Отговори
Соро преди 9 години
постоянно ми триете коментарите....благодаря за руската демокрация
71
0
 
0
 
! Отговори
Смехотерапия преди 9 години
До Анонимен 9Толкова сладурски тоя коментар 9 ! Смях се със глас , благодаря ти!
70
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Василев запада не е заинтересован да премахне олигархията и в Украйна и в България какви ги говориш Какъв стоп кадър на олигархичната система ...именно олигарси с проамериканска ориентация управляват сега Украйна и Порошенко и Коломойски е такъв.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО 102Виждаш ли ,как сам стигаш до истината.
68
7
 
1
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До АнонименМа що ще чакаш киевр направо питай ТАСС, ***!
67
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ами Порошенко каза в Минск,че нямало обкръжени украински войски в Дебалцово и опълченците не възразиха.Сведоха до нула обкръжените войски, нали нямало.... А сега пък украинците се сетиха, ама късно.Проблема е,че заедно с украинците има и много наемници от Европа и като попаднат в плен ще има голям резил.Затова е и този рев от Запада...а според последните новини,Дебалцово вече е изцяло под контрола на сепаратистите, т.е. в Киев пак крият
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войниците на киевската хунта узурпирала властта, бягат като попарени и молят за милост. Победа за бунтовниците!
65
21
 
2
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До 456Това значи ли че предпочиташ путлерова демокрация?